Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Vizitează locurile în care se produc Parmigiano Reggiano, oțetul balsamic de Modena, prosciutto și vin și bucură-te de degustări

Vizitează locurile în care se produc Parmigiano Reggiano, oțetul balsamic de Modena, prosciutto și vin și bucură-te de degustări

96 Reviews

Bologna / Italia

Durată: 9 ore

Furnizor:

Viator

De la 158

Scurtă descriere:

Urmează-ți simțurile în acest tur culinar de o zi întreagă în cea mai renumită regiune gastronomică din împrejurimile orașului Bologna. Vizitează fabricile locale și producătorii ce dețin afaceri de familie într-o experiență ce-ți dezvăluie secretele din spatele produselor apreciate în lumea întreagă, cum ar fi brânza Parmigiano Reggiano, oțetul balsamic de Modena, prosciutto-ul și vinul. Bucură-te pe drum de degustări ale produselor proaspete și savurează un prânz italian cu mai multe feluri de mâncare și cu vin, într-o trattoria autentică sau la o podgorie organică. Este o modalitate fantastică de a descoperi atracțiile, mirosurile și gustul regiunii Emilia-Romagna.

Repere:

  • Tur culinar de o zi întreagă în provincia în care se află Bologna;
  • Fă un tur la micile fabrici locale și la producătorii ce dețin afaceri de familie, pentru a vedea cum sunt făcute produsele regionale;
  • Gustă brânza autentică Parmigiano-Reggiano, oțetul balsamic de Modena și prosciutto;
  • Savurează un prânz autentic italian, alături de vin;
  • Experimentează frumusețea regiunii rurale Emilia-Romagna.

La ce să te aștepți:

Aventurează-te într-o excursie dimineața la o fabrică de brânză, unde vezi toți pașii în care se produce Parmigiano Reggiano, cea mai faimoasă și mai delicioasă brânză artizanală din lume, făcută doar aici, în regiunea Emilia-Romagna. Bucură-te de ocazia rară de a asista la întregul proces, de la livrarea laptelui, dimineața devreme, de către fermierii locali, la prepararea brânzei de către maestrul casei și până la procesul final de învechire. Vezi, de asemenea, uriașul loc unde este depozitată această brânză.

La finalul vizitei, bucură-te de un mic dejun al campionilor, cu un pahar sau două de vin Lambrusco și, desigur, cu multe degustări de Parmigiano Reggiano. După aceea, poți cumpăra Parmigiano învechit, de la 16 la 36 de luni, la sfert de preț. Podelele acestei fabrici pot fi ude, așa că trebuie să fii atent.

De la fabrica de Parmigiano, turul continuă pentru a descoperi secretele faimosului oțet balsamic de Modena (Aceto Balsamico Tradizionale di Modena D.O.P – oțet balsamic certificat, cu o vechime de minimum 12 ani). Nu este vorba despre o fabrică, ci de o afacere a unei familii ce produce mici cantități din cel mai bun oțet balsamic din lume, folosind de generații aceleași tehnici antice de învechire a strugurilor în butoaie de stejar, pe care familiile italiene din această regiune le folosesc de secole. Rezultatul este un condiment atât de delicios încât trebuie încercat. O degustare completă de Aceto Balsamico Tradizionale D.O.P îți oferă șansa de a compara oțetul balsamic vechi de 6, de 12 și de 25 de ani. Experimentezi, de asemenea, ricotta, jeleuri și înghețată făcută cu un condiment balsamic vechi de 6 ani.

De aici, mergi pentru a vedea cum se fabrică prosciutto. Află meșteșugul producerii unuia dintre cele mai savuroase produse din carne de porc. De asemenea, ai parte de o degustare completă, în care te bucuri de felii de prosciutto di Modena D.O.P, în combinație cu un vin Lambrusco bun. În turul care are loc sâmbăta, ajungi la o fabrică locală de prosciutto din Savigno, un mic sat de la poalele dealurilor bolognese.

Următoarea oprire înseamnă un prânz autentic italian într-o trattoria originală din regiunea rurală sau la o podgorie organică certificată, o încheiere perfectă a unei zile pline de tot ce e mai bun din cultura culinară italiană. Bucură-te de renumitul prânz italian ușor, format din mai multe feluri de mâncare gourmet, cu specialități locale acompaniate de vinuri din regiune.

Vezi și alte experiențe din Bologna

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.