Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Fă un tur cu bicicleta la crame și castele în Valea Wachau, listată UNESCO & bucură-te de o croazieră pe Dunăre

Fă un tur cu bicicleta la crame și castele în Valea Wachau, listată UNESCO & bucură-te de o croazieră pe Dunăre

124 Reviews

Viena / Austria

Durată: 11 ore

Furnizor:

Viator

De la 74

Scurtă descriere:

Pedalează și degustă vin în Valea Wachau, listată în patrimoniul UNESCO, în acest tur de o zi cu plecare din Viena. Oprește-te la podgorii pe drum ca să guști soiurile locale, admirând peisajul uluitor al văii. După aceea, explorează independent orașul Durnstein și castelul Kuenringer, relaxează-te la prânz și bucură-te chiar și de o baie în Dunăre, dacă dorești. Încununează-ți experiența cu o scurtă croazieră pe Dunăre, înainte de a te întoarce la Viena cu trenul.

Repere:

  • Excursie de o zi cu bicicleta și degustare de vin în Valea Wachau, ce include transportul cu trenul de la Viena;
  • Bucură-te de o plimbare cu bicicleta prin Valea Wachau, aflată în patrimoniul mondial UNESCO;
  • Vizitează podgorii deținute de familii ca să deguști vinul austriac autentic și specialități din zonă;
  • Explorează orașul medieval Durnstein și vizitează castelul Kuenringer, unde Regele Richard Inimă de Leu a fost deținut;
  • Savurează prânzul și înoată în Dunăre sau joacă volei pe plajă, dacă dorești;
  • Privește uluitoarea Vale Wachau într-o plimbare scurtă cu feribotul;
  • Grupul este limitat la 15 persoane, pentru o experiență mai personalizată.

La ce să te aștepți:

Întâlnește-ți ghidul într-o locație centrală și urcă-te la bordul trenului către Krems, ca să ajungi în Valea Wachau, faimoasă pentru peisajele sale incredibile, pentru vinurile de top și pentru agricultură. Pune-ți casca și treci pe bicicletă, pentru o plimbare relaxată de 23 de kilometri. Bucură-te de aerul proaspăt și află despre istoria zonei de la ghidul tău, în timp ce pedalezi prin peisajul pitoresc.

Oprește-te la două sau trei podgorii pe drum, ca să deguști vinul produs local. Ai șansa să încerci și celebrul lichior care se face în Valea Wachau. Continuă către satul Durnstein, listat în patrimoniul UNESCO, unde te plimbi pe cont propriu. Aici găsești ruinele castelului Kuenringer, unde a fost ținut captiv Regele Richard Inimă de Leu în secolul al XII-lea.

Te reîntâlnești cu ghidul pentru o vizită finală la o podgorie deținută de o familie. Cumperi prânzul servit de o familie tipică din regiune într-un restaurant de familie sau îți aduci prânzul cu tine, dacă preferi astfel. După, te relaxezi pe Dunăre, jucând volei de plajă sau înotând. Excursia ta se încheie cu o croazieră scurtă pe Dunăre. Apoi te îmbarci în tren și călătorești înapoi la Viena. 

 

Vezi și alte experiențe din Viena

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.