Acasa Travel Moods Aventură Vacanță cu familia în Vietnam – o incursiune în fabulosul Orient

Travel Mood Aventură

Vacanță cu familia în Vietnam – o incursiune în fabulosul Orient

O vacanță cu familia în Vietnam este o fabuloasă oportunitate pentru a petrece timp alături de cei dragi într-un tărâm învăluit în tradiții și dominat de spectaculoase frumuseți naturale.

O vacanță cu familia în Vietnam este o bucurie pentru toți membrii ei, pentru că aici fiecare are lucruri de descoperit și momente de neuitat de trăit.

Experimentați împreună cunoașterea unor locuri noi, de o frumusețe uluitoare, împărțiți experiențe autentice memorabile și bucurați-vă de gusturi, arome și priveliști noi la fiecare pas. Din Hanoi în delta Mekong și din Ha Long în Hoi An, cutreierați o țară fascinantă, care are atât de multe de oferit încât vă veți dori să vă prelungiți șederea.

Ziua 1: Hanoi, prima destinație de familie

Puneți-vă centurile de singuranță fiindcă aterizați în Hanoi, prima destinație din inedita excursie în Vietnam petrecută cu familia. Cu mic cu mare, cu bagaje și zâmbete de încântare, ajungeți la hotel și vă trageți sufletul după lungul zbor.

Și, dacă mai există energie, ieșiți la o plimbare în frumoasa capitală a Vietnamului, pentru o primă incursiune în cocheta atmosferă a orașului. Asigurați-vă că vă întoarceți la timp pentru întâlnirea cu ghidul, care vă prezintă ultimele detalii ale turului ce abia începe.

Ziua 2: Hanoi, Parisul Orientului

Lunga dominație franceză și-a pus amprenta într-un mod extrem de elegant pe Hanoi, denumit și Parisul Orientului, unde specificul colonial se îmbină armonios cu influețele venite din China. După micul dejun, explorați bulevardele cu aer parizian, cu ale lor vile construite în stil Belle Époque, parcurile și grădinile spectaculoase, dar și lacurile pe malurile cărora vă relaxați la o terasă. Vizitați Cartierul Vechi pentru o experiență franțuzească autentică în vacanța din Vietnam.

Urcați-vă cu toții într-un mijloc de transport în vogă în perioada colonială, și anume o bicicletă cu trei roți condusă de un localnic, și strecurați-vă pe fermecătoarele străzi ale cartierului. La final, mergeți la un spectacol tradițional vietnamez de teatru de păpuși pe apă și bucurați-vă alături de copii de dansul marionetelor.

Ziua 3: O croazieră în golful Ha Long

Aventura continuă în mijlocul naturii, în superbul golf Ha Long sau Golful Dragonilor, conform unei vechi legende locale. Urcați într-un vas tradițional de lemn și începeți croaziera în golful inclus în patrimoniul UNESCO, ce ascunde lagune și frumuseți incredibile.

Plutiți pe ape în caiac și admirați priveliștile ce vă acaparează numaidecât. Savurați gustul proaspăt al fructelor de mare în timp ce vă îndreptați spre peștera Sung Sot, pe care o explorați cum se cuvine. Seara acostați în golf și vă bucurați cu toții de noaptea călduroasă petrecută pe vas sub un cer înstelat ca de poveste.

pin icon

Citește și alte articole despre Vietnam

Ziua 4: Întâlnirea cu țestoasele din Ha Long și drumul cu trenul de noapte către Huế

Golful Ha Long are multe de oferit. Mii de insule monolitice de calcar și zeci de peșteri se aglomerează într-un spectacol natural desăvârșit. Dis-de-dimineață, după micul dejun, porniți din nou pe apele din mijlocul cărora se ridică spectaculoasele stânci și curând descoperiți insula Man's Head, apoi Insula Țestoaselor, unde copiii vor fi cei mai încântați de drăgălașele vietăți.

Aventura se diversifică, pentru că vă găsiți în curând pe mici bărci din bambus, cu ajutorul cărora vă strecurați și vizitați peștera Luon. După această incursiune, părăsiți golful și mergeți înapoi în Hanoi, pentru a prinde trenul de noapte către Huế, o experiență de călătorie specială pentru vacanța cu familia.

Day 5: Huế, capitala imperială

Huế, fosta capitală imperială a Vietnamului, este locul în care vă adânciți într-o istorie fascinantă, ce vorbește, prin monumentele sale, despre vremurile glorioase ale dinastiei Nguyễn. Vizitați Citadela, inclusă în patrimoniul UNESCO, o fortificație ce ascunde în spatele zidurilor sale fostul oraș imperial, cu palate și grădini superbe, dar și orașul interzis, destinat doar familiei imperiale, din păcate grav afectat de bombardamentele din timpul războiului din Vietnam. Optați să vizitați și pagoda Tien Mu și aflați legenda acestui templu vechi de peste 400 de ani, care se mândrește cu cea mai înaltă pagodă din țară.

Alegeți să mergeți într-un tur pe motocicletă către laguna Tam Giang, într-o aventură de neuitat. Urcați-vă pe motocicletele conduse de piloți experimentați și porniți din Huế pe traseul ce traversează regiuni rurale încărcate de tradiții neschimbate de trecerea anilor. Ajungeți la o plajă însorită, scăldată în ape de smarald, care vă îmbie la bălăceală, și apoi în lagună, unde vă așteaptă un sampan (ambarcațiune tradițională) ce vă poartă într-o croazieră plăcută, în care exersați câteva tehnici locale de pescuit.

Ziua 6: Către Hoi An

Frumoasa excursie în Vietnam are ca următoare destinație orașul Hoi An. Acolo ajungeți transportați de un autovehicul prin trecătoarea Hai Van, ce taie munți și peisaje admirabile. Odată ajunși, aveți timp liber pentru tot restul zilei. Puteți vizita orașul vechi, inclus în patrimoniul UNESCO, un superb exemplu de port comercial al secolelor XV - XIX din sud-estul Asiei, conservat excelent, să mergeți într-o croazieră, să participați la un curs de gătit, să petreceți timp de calitate cu familia pe plajele din apropiere.

Însă unul dintre cele mai plăcute și antrenante moduri de a vă petrece timpul în Hoi An este să mergeți într-un tur pe biciclete din bambus, în care explorați străzile liniștite ale orașului și vă pierdeți apoi în farmecul regiunii rurale, unde ferme tradiționale, plantații de mandarini, câmpuri întregi de cocotieri de apă, orezării de un verde crud și multe altele conturează un tablou idilic.

Sau puteți participa cu copiii la un curs de manufactură, în care învățați să pictați vederi și să confecționați felinare tradiționale vietnameze, împreună cu membrii unei organizații locale.

Zilele 7–8: Zile exemplare în Hoi An

Faceți o incursiune în tradiția culinară vietnameză. Vizitați o piață locală și lăsați-vă prinși în jocul aromelor diferitelor condimente și ingrediente și descoperiți nu mai puțin de 26 de tipuri de tăieței. Participați la o demonstrație de gătit, în care învățați secretele preparării gustoșilor tăieței și apoi luați prânzul la un restaurant comunitar.

Alegeți să mergeți într-o excursie la situl arheologic My Son, inclus în patrimoniul UNESCO, cu ale sale temple hinduse construite între secolele IV și XIV, și aflați de la ghidul experimentat secretele vechii capitale a regatului Champa.

Ziua 9: Vibrantul Ho Și Minh

Următoarea destinație din vacanța în Vietnam este aglomeratul oraș Ho Și Minh sau Saigon, cum era denumit altădată, unde ajungeți după un zbor cu avionul din Hoi An. Lăsați-vă conduși de o bicicletă tradițională cu trei roți și descoperiți principalele atracții turistice ale orașului, în timp ce pătrundeți în atmosfera ce vibrează.

Alegeți să mergeți într-un fascinant tur al rețelelor de tuneluri săpate de membrii gherilei Cu Chi, folosite în timpul războiului din Vietnam, după care ajungeți la unele dintre cele mai spectaculoase locuri din oraș, cum ar fi piața Ben Thanh, Muzeul Războiului și poșta centrală din Saigon. Apoi, un prânz vietnamez este mai mult decât binevenit.

Ziua 10: Delta Mekong, un loc de poveste și tradiții

Cum ajungeți în delta Mekong, vă așteaptă o croazieră cu barca într-un peisaj de poveste, printre piețe plutitoare, ferme de fructe și plantații de orez, un mod autentic de a experimenta modul de viață al localnicilor din această parte de țară.

Înnoptați în deltă, acasă la o familie dintr-un mic sat, unde stați la povești în timpul unei cine tradiționale vietnameze, vă relaxați în hamace sau vă plimbați cu bicicleta și cunoașteți comunitatea locală.

Ziua 11: Din nou în Ho Chi Minh

Părăsiți pitoreasca deltă Mekong și vă întoarceți în Ho Chi Minh, unde vacanța cu familia continuă cu noi activități fascinante, de care vă puteți bucura în după-amiaza liberă pe care o aveți la dispoziție.

Alegeți să mergeți într-o croazieră pe râul Saigon cu o barcă tradițională de viteză, ce oferă condiții de lux pentru o incursiune într-un peisaj rural idilic, cu sate și munți în fundal. Treceți de podul Saigon, lăsați în urmă noul port Saigon și apoi insula Thanh Da, fiindcă vă îndreptați spre satul Binh Quoi, într-o zonă ce concurează prin frumusețe delta Mekong. Vizitați superbul templul plutitor Phu Chau, mărturie a credințelor și practicilor religioase locale.

Sau alegeți să participați la o cină tradițională vietnameză în sânul unei familii din oraș, organizată cu mult suflet și pasiune, ținând cont de gusturile voastre. Vedeți cum sunt pregătite delicioasele preparate din orez, porc, pește și legume de care vă bucurați în timpul mesei, în timp ce petreceți timp de calitate cu prietenoasa familie.

Ziua 12: Ho Chi Minh, ziua plecării ... sau nu

Și nici nu simțiți cum trece timpul în frumoasa excursie din Vietnam petrecută cu familia, că și ajungeți la sfârșitul ei și plecați acasă ... sau nu. Dacă vă mai acordați puțin timp aici, mai puteți testa câteva experiențe autentice petrecute cu localnicii.

Puteți să mergeți într-un tur special ce promite o aventură inedită în partea mai puțin cunoscută a orașului, pe străzi, alei și cartiere ce vă țin departe de atracțiile turistice comune, dar care vă oferă în schimb un exemplu din cultura și modul de viață autentic din Saigon.

O experiență de karaoke este mereu o alternativă amuzantă de a cunoaște localnicii și obiceiurile lor de a se simți bine în timpul liber. Cântați împreună cu ei și bucurați-vă de momente distractive pe acordurile muzicii, într-un amestec de glasuri și râsete nereținute.

Te-a inspirat acest tur cu familia? Îți dorești să afli și alte astfel de idei? Răsfoiește propunerile tour operatorilor internaționali care oferă circuite special concepute pentru familii și alege ceea ce îți dorești!

 

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.