Acasa Travel Moods Romantic 10 destinații exotice pentru luna de miere în Asia

Travel Mood Romantic

10 destinații exotice pentru luna de miere în Asia

Asia este o destinație fabuloasă pentru călători, iar pentru o lună de miere poate oferi, pe rând, emoțiile descoperirii unei culturi noi, momente de un romantism aparte și experiențe exotice pe care nu le-ai trăi în alte locuri.

Când îți plănuiești cea mai romantică dintre vacanțe, ai putea visa la destinații exotice în care soarele apune în mare, poate la orașe aglomerate printre ale căror străduțe să te pierzi într-o nesfârșită fascinație sau la plaje nesfârșite ce promit delectare, și ore petrecute alene, privind valurile.

Iar Asia, etern fascinantă, are multe locuri care te vor convinge că explorarea aici, în doi, poate fi cel mai romantic mod de a vă petrece luna de miere.

1. Bangkok, THAILANDA

Una dintre cele mai populare atracții turistice din lume, Bangkok-ul este, cum poate nu te-ai fi gândit, și una dintre cele mai exotice destinații pentru luna de miere. Vechile și spectaculoasele temple budiste, cinele romantice luate pe acoperișurile zgârie-norilor sau pe vasele de croazieră ce alunecă pe fluviul care taie orașul, multitudinea de orhidee din superbele piețe de flori și vibranta viață de noapte, luminată în neoane colorate, sunt doar câteva dintre motivele ce fac din oraș locul ideal pentru o vacanță exotică în Asia.

2. Bali, INDONESIA

Bali este o insulă magică, un paradis tropical dominat de confort și sofisticare, ce vibrează în note de romantism atât de autentice încât o transformă într-una dintre cele mai râvnite destinații exotice din lume pentru luna de miere. Plajele sale superbe, ce se întind albe între palmieri și ape de un albastru desăvârșit, resorturile de lux, ținuturile vulcanice și jungla tropicală, cascadele din munți și terasele cu plantații de orez de un verde pur, dar și fascinanta cultură spirituală, ce poate fi experimentată în numeroasele temple, creează peisajul perfect al unei vacanțe exotice care celebrează dragostea.

3. Langkawi, MALAEZIA

Nu doar o insulă, ci un arhipelag întreg, format din 99 de insule, Langkawi sau Bijuteria Kedah-ului (Langkawi Permata Kedah), după numele oficial, este cu adevărat o bijuterie tropicală ce și-a asigurat un loc în orice top cu cele mai bune destinații pentru luna de miere în Asia. Plajele de un alb imaculat, scăldate de ape de o claritate pură, pădurile de mangrove, jungla și munții, din vârful cărora telecabina sau un pod suspendat impresionant unesc priveliști fascinante, dar și resorturile și spa-urile, restaurantele și barurile de pe plajă, fac din insula Langkawi locul ideal pentru cuplurile în căutare de aventuri romantice autentice.

4. Phuket, THAILANDA

Phuket, cea mai mare insulă a Thailandei, este una dintre cele mai faimoase destinații romantice din lume. Supranumită Perla Mării Andaman, insula ademenește cu plajele sale superbe, acoperite de nisipuri albe ce se întind spre ape de cristal, numai bune pentru snorkeling, windsurfing, sailing sau yachting. Sesiuni de spa fabuloase, cine romatice rafinate, magazine cu brand-uri renumite, iahturi luxoase și unele dintre cele mai bune hoteluri din Thailanda fac din luna de miere petrecută în Phuket vacanța exotică perfectă.

5. Maldive

Printre cele mai căutate destinații pentru luna de miere din lume, insulele Maldive își depășesc cu mult faima. Frumusețea lor se perpetuează în mijlocul Oceanului Indian și atrage îndrăgostiții din fiecare generație. Lagune de azur, plaje albe udate de ape de turcoaz, grădini tropicale paradisiace, bungalouri plutitoare și resorturi cu servicii excelente creează un tablou idilic, din care te desprinzi cu greu la plecare. Un loc în care dragostea, liniștea și natura se împletesc în secvențe de un romantism aparte.

6. Koh Samui, THAILANDA

Koh Samui este o frumoasă insulă din Thailanda, a cărei unicitate este accentuată de faptul că aici a fost cândva o efervescentă comunitate de pescari, al cărui farmec se simte și astăzi. Plajele sale albe, ce se încadrează perfect între rânduri de palmieri și ape albastre, sporesc exotismul acestei destinații, dacă te întrebai unde să-ți petreci luna de miere în Asia. De la bungalourile simple de pe plaje, accesibile ca preț, până la numeroasele resorturi de lux și vile, insula este atractivă pentru orice cuplu la început de drum, în căutarea unei vacanțe exotice superbe.

7. Siam Reap & Kep, CAMBODGIA

Cambodgia se încadrează perfect într-un tip de destinații pentru luna de miere care ispitește prin romantism și minuni arhitecturale datând din vremuri istorice. Clipele de relaxare de pe plaja însorită de la Kep, combinate cu incursiunile în lumea fascinantă a renumitului imperiu Khmer, a cărui măreție este amintită mereu de impresionantele temple din Angkor, din apropierea orașului Siem Reap, fac din vacanța în Cambodgia o aventură exotică inedită. Mai amintim doar de delicioasele fructe de mare și de numeroasele facilități de cazare de lux de care te bucuri aici.

8. Nha Trang & Hoi An & Hanoi, VIETNAM

Vietnam poate să nu fie prima destinație care îți vine în minte pentru luna de miere. Însă superba plajă protejată de dunele de nisip de la Mui Ne, cu valuri perfecte pentru surf, apoi nisipul fin al plajelor de la Nha Trang, într- unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume, urmate de plaja și munții de la Danang, unde te pozi caza în numeroasele facilități moderniste și unde poți admira superbele poduri luminate în noapte peste râul Han, fac din Vietnam un loc din ce în ce mai căutat pentru o vacanță exotică petrecută în doi.

9. Himalaya, INDIA

Pentru iubitorii muntelui, Himalaya este destinația perfectă pentru o lună de miere petrecută la înălțime. Și nimic nu se compară cu experiența trăită în superbul hotel de lux Shakti 360° Leti, situat la 2.438 de metri altitudine, de unde vârfurile înzăpezite ale munților formează un peisaj constant, singular în frumusețea lui, ce acaparează privirea, mintea și sufletul. Clipele de relaxare și de confort petrecute aici se transformă în momente de magie, acompaniate discret de frumusețea naturii și a designului hotelului, ce servește drept decor.

10. Kyoto, JAPONIA

Kyoto este un oraș fantastic ce vorbește mereu despre o cultură vibrantă și seducătoare. Copaci înfloriți pretutindeni, începând din februarie și până toamna, temple budiste ce își dezvelesc în liniște splendida arhitectură religioasă, cu altare colorate și grădini interioare spectaculoase, munții ce împrejmuiesc pe trei părți orașul, cultura culinară de excepție și tradițiile japoneze păstrate cu grijă fac din Kyoto unul dintre cele mai romantice locuri din lume în care să-ți petreci luna de miere.

 

Știm că luna de miere este o vacanță extrem de importantă pentru tine. Tocmai de aceea am mai pregătit pentru tine câteva recomandări în Africa și în Europa, precum și colecția de articole Luna de miere. Lectură plăcută!

.

 

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.