Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Descoperă Naschmarkt, piața în aer liber a Vienei, într-un tur ghidat de două ore

Descoperă Naschmarkt, piața în aer liber a Vienei, într-un tur ghidat de două ore

16 Reviews

Viena / Austria

Durată: 2 ore

Furnizor:

Viator

De la 36

Scurtă descriere:

Explorează incredibila piață în aer liber a Vienei, Naschmarkt, într-un tur de două ore. Plimbă-te printre standurile care expun produse exotice, delicatese rare și legume și fructe locale. Urmează-ți ghidul local de la un vânzător la altul, degustând oferta, cumpărând ingrediente și aflând cele mai bune rețete austriece, pe care le poți încerca acasă. Numărul de participanți este limitat la 10 persoane, pentru a asigura o atmosferă intimă.

Repere:

  • Tur în plimbare de două ore prin Naschmarkt din Viena;
  • Explorează piața veche de secole, unde se vinde o mare varietate de produse, de la condimente la brânzeturi, pâine și multe altele;
  • Degustă atât Austria, cât și întreaga lume, încercând specialități locale și internaționale;
  • Bucură-te de atmosfera energică a pieței iubită atât de localnici, cât și de vizitatori;
  • Auzi trucuri și rețete de la ghidul tău local, află cum să folosești condimentele exotice;
  • Numărul de participanți pentru acest tur este limitat la 10 persoane, pentru o experiență personalizată.

La ce să te aștepți:

Turul tău începe lângă Naschmarkt, unde te alături ghidului tău, cu care intri în miezul agitației. Te oprești lângă rândurile de standuri colorate ca să vorbești cu vânzătorii și să guști marfa, care se schimbă de la sezon la sezon. Poți încerca orice aici, de la castraveți vietnamezi la kebab din Orientul Mijlociu, condimente exotice și rodii de rubin.

Pe parcurs, afli și povești despre originile pieței, din secolul al XVI-lea, când sticlele de lapte erau principala marfă aici. Până în secolul al XVIII-lea, Naschmarkt este principalul loc de unde se aprovizionau localnicii, și rămâne și astăzi fără rival în termeni de diversitate culinară, cu produse ce se întind de la cele de brutărie, la brânzeturi, clătite și sushi.

După ce deguști o varietate de specialități austriece, mediteraneene sau asiatice la standuri, afli câteva trucuri despre utilizarea condimentelor și ierburilor aromatice, astfel încât să poți începe să experiementezi odată ajuns acasă. După două ore de explorare, turul tău se încheie la punctul original de plecare.

Vezi și alte experiențe din Viena

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.