Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Mergi într-un tur de o zi în Munții Dolomiți & vizitează Lacul Santa Caterina și vestita stațiune Cortina d’Ampezzo

Mergi într-un tur de o zi în Munții Dolomiți & vizitează Lacul Santa Caterina și vestita stațiune Cortina d’Ampezzo

770 Reviews

Veneția / Italia / Europa

Durată: 8 ore30 minute

Furnizor:

Viator

De la 155

Scurtă descriere:

Ieși din Veneția pentru o vizită de o zi la Munții Dolomiți, listați în patrimoniul UNESCO. Condus de un ghid, vezi două dintre cele mai frumoase lacuri din Italia, Santa Caterina și Misurina, dar și vârfurile Tre Cime di Lavaredo, aflând istoria fiecărui loc pe măsură ce mergi. Ia un prânz delicios la o trattoria pe propria cheltuială și profită de ceva timp liber ca să te plimbi prin orașul de munte stilat Cortina d'Ampezzo. Acest tur cu un grup mic este rezervat pentru opt persoane, ca experiența să fie cât mai intimă posibil.

Repere:

  • Excursie de o zi în Munții Dolomiți, listați în patrimoniul UNESCO;
  • Oprește-te în satul Pieve di Cadore, locul nașterii pictorului renascentist Titian;
  • Fă o pauză la două lacuri montane, Santa Caterina și Misurina – Perla Dolomiților;
  • Explorează cărările de munte într-o plimbare fără ghid, dacă dorești;
  • Petrece timp așa cum îți dorești în Cortina d’Ampezzo și plimbă-te printre buticurile sale elegante;
  • Turul cu un grup mic de până la 8 persoane asigură o experiență personalizată.

La ce să te aștepți:

E greu să îți iei la revedere de la Veneția – chiar și pentru o zi – dar Dolomiții te pot ajuta să uiți de ea pentru câteva ore. După ce îți întâlnești ghidul-șofer, treci în microbuzul tău confortabil și te îndrepți spre nord, prin peisajul italian nordic. Faci o oprire scurtă pentru un espresso (pe propria cheltuială) în satul bucolic Pieve de Cadore, cunoscut cel mai bine drept locul nașterii pictorului renascentist Titian.

Apoi treci înapoi în microbuz și mergi până la lacul Santa Caterina, unde poți să te bucuri de ceva timp ca să admiri priveliștea. După o vreme, mergi la lacul Misurina, Perla Dolomiților, cum este numit uneori. Lacul este cu atât mai pitoresc cu cât pe fundal se află Tre Cime di Lavaredo, trei vârfuri distincte care se înalță în depărtare și sunt unul dintre cele mai faimoase grupuri montane din Alpi. Mergi către vârfuri și oprește-te pentru o panoramă splendidă. Mai târziu, așază-te la masă într-o trattoria, pentru un prânz tradițional din Dolomiți (pe cont propriu) și apoi fă o plimbare cu ghidul care îți spune despre geologie, istorie, flora și fauna din zonă. Sau, dacă preferi să te odihnești, continuă să te relaxezi la restaurant. După ce pleci din zonă după-amiaza, mergi către stilata stațiune de schi Cortina d'Ampezzo, un loc în care italienii bogați schiază, și bucură-te de atmosfera sofisticată a locului.

Ia-ți ceva timp liber ca să faci shopping în buticurile de aici, să te bucuri de o cafea și un desert sau să explorezi orașul. Întâlnește-ți din nou ghidul la timpul stabilit dinainte și începe călătoria înapoi, sosind în Veneția seara devreme.

Vezi și alte experiențe din Veneția

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.