Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Bucură-te de gastronomia indiană, într-un tur culinar delicios în cartierul East End din Londra

Bucură-te de gastronomia indiană, într-un tur culinar delicios în cartierul East End din Londra

11 Reviews

Londra / Marea Britanie

Durată: 3 ore

Furnizor:

Viator

De la 68

Scurtă descriere:

Cartierul East End din Londra, plin de buticuri la modă și de localuri inovatoare cu mâncare, este faimos pentru gastronomia indiană. În timpul acestui tur la pas de trei ore, navighează printre barurile aglomerate și restaurantele cu firme din neon de pe Brick Lane, cu un ghid local. Degustă curry, aperitive și dulciuri originare din India, Pakistan și Bangladesh, și află despre cultura culinară cosmopolită a Londrei. Mai mult de 10 preparate și două băuturi sunt incluse în acest tur în grup mic, limitat la 12 iubitori de mâncare.

Repere:

  • Tur culinar de trei ore, cu mâncare indiană, în East End din Londra;
  • Mergi la barurile aglomerate și la restaurantele de pe Brick Lane, renumite pentru curry, cu un ghid local;
  • Degustă diferite tipuri de curry, aperitive și dulciuri provenite din India, Pakistan și Bangladesh;
  • Savurează preparate fierbinți, ca tandoori, pâine naan, pakora crocante și mâncăruri vegetariene;
  • Tur în grup mic, limitat la 12 iubitori de mâncare.

La ce să te aștepți:

Experiența ta în East End începe în fața galeriei de artă Whitechapel, aflată pe Whitechapel High Street, lângă stația de metrou Aldgate East. Întâlnește-ți ghidul aici la ora șapte seara, de marți până vineri, sau la ora cinci, sâmbăta.

În timp ce te plimbi prin fața restaurantelor de pe Brick Lane, luminate în culori aprinse, ghidul tău îți oferă informații despre cultura culinară cosmopolită a Londrei și îți explică despre câteva dintre cele mai bune mâncăruri ale zonei.

Într-o varietate de restaurante diferite, degustă pathia, madras și curry vegetarian, delicii tradiționale indiene, ca pakora, puiul tandoori și un preparat secret, dezvăluit doar în ziua turului. Bucură-te de bere indiană rece, de un pahar de vin și de paan, o răcoritoare indiană făcută din frunze de betel (plantă). Vezi mai jos itinerariul, pentru meniul complet.

După trei ore de răsfăț culinar, turul tău se încheie pe Brick Lane.

Itinerariu

Mâncare:

  • gamă de tipuri de curry delicioase: pathia, madras și vegetarian;
  • Gustoasa pâine pufoasă naan;
  • Specialități tradiționale indiene, ca pakoras și dhokras;
  • Dulciuri la care îți lasă gura apă, cum ar fi gulaab jamuns sau cremosul desert ras malai;
  • Preparate autentice tandoori, cu carne sau vegetariene;
  • Pui tikka și cotlete de vită suculente;
  • Un preparat secret.

Băuturi:

  • Bere indiană, un pahar de vin sau un suc;
  • Paan, o răcoritoare indiană unică, făcută din frunze de betel.

Vezi și alte experiențe din Londra

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.