Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Experimentează un tur culinar într-unul dintre cele mai pitorești cartiere ale Veneției – Cannaregio

Experimentează un tur culinar într-unul dintre cele mai pitorești cartiere ale Veneției – Cannaregio

93 Reviews

Veneția / Italia / Europa

Durată: 4 ore

Furnizor:

Viator

De la 125

Scurtă descriere:

Mănâncă și bea pe măsură ce treci prin cele mai cunoscute cartiere ale Veneției într-un tur culinar în plimbare prin Cannaregio, cunoscut și drept fostul cartier evreiesc. Află despre istoria și cultura bogată a locului de la ghidul tău, plimbându-te printre străzile înguste și oprindu-te ca să deguști câteva dintre cele mai bune și mai autentice delicatese din oraș, de la preparate kosher și vin la risotto cremos și bunătăți proaspăt preparate. Buon appetito!

Repere:

  • Tur de 4 ore de plimbare și degustare în cartierul evreiesc istoric al Veneției;
  • Explorează unul dintre cele mai interesante cartiere ale orașului alături de un ghid;
  • Vizitează șase restaurante, delicaterii și brutării ca să deguști preparate tipic venețiene;
  • Află despre istoria cartierului Cannaregio și despre tradițiile sale culinare;
  • Degustările formează o masă diversă și satisfăcătoare.

La ce să te aștepți:

În istoricul cartier Cannaregio din Veneția îți întâlnești ghidul și te îmbarci într-o călătorie culinară printre cele mai fermecătoare zone istorice, care au apărut și în filmul The Merchant of Venice, cu Al Pacino. Pe măsură ce explorezi, afli despre cultura bogată a cartierului și despre tradițiile sale culinare. Deși un cuvânt englezesc acum, ghetto își are originile într-un termen venețian care e folosit azi de oameni din toată lumea. Descoperă deliciile din ghetto în vreme ce vizitezi șase restaurante ca să deguști felurite preparate locale, ce includ și gelato.

Turul te poartă prin ghetou și prin Cannaregio, care găzduiește o mulțime de canale, biserici gotice, poduri și multe altele. Plimbă-te pe străzi și prin piețele ghetto-ului vechi (Gheto Vecio) și ascultă lucruri interesante de la ghidul tău, care îți vor duce experiența la un cu totul alt nivel.

Vezi casa rabinului și exteriorul unor sinagogi istorice și degustă preparate tradiționale evreiești și venețiene, precum Sarde al Saor sau anghinare, care sunt acompaniate de cel mai bun vin kosher.

În plus, fă o plimbare relaxată și informativă pe aleile romantice cunoscute drept fondamenta. De cealaltă parte a podului Rialto, cel mai vechi din Veneția, la aproape 400 de ani, răsfață-ți papilele gustative cu risotto și paste în locurile unde mănâncă gondolierii și localnicii. Apoi vizitează o brutărie veche, unde ești servit cu biscuiți și prăjituri venețiano-evreiești. De-a lungul plimbării tale pe alei, admiră priveliștile Veneției noaptea, cu bisericile care răsar de pe canale, și soarbe un vin italienesc spumant.

Acest tur combină arta, cultura, informațiile istorice și vinurile și mâncarea. Este recomandat să nu mănânci înainte, pentru că vei fi pe deplin satisfăcut de experiență.

Vezi și alte experiențe din Veneția

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.