Acasa Experiențe de călătorie Experiențe de călătorie unice Învață cum să devii gondolier într-un tur distractiv și interactiv pe canalale Veneției

Învață cum să devii gondolier într-un tur distractiv și interactiv pe canalale Veneției

52 Reviews

Veneția / Italia / Europa

Durată: 1 ore30 minute

Furnizor:

Viator

De la 70

Scurtă descriere:

Află istoria și abilitățile necesare pentru una dintre profesiile iconice pentru venețieni – cea de gondolier, cu un training specific. De-a lungul acestei lecții unice, de o oră și jumătate, descoperă străvechea istorie a meseriei și află manevrele de bază pentru a conduce tradiționalele bărci din lemn. Sub ochiul vigilent al unui instructor profesionist, exersează statul în picioare și vâslitul pe câteva dintre canalele mai puțin traficate ale Veneției, dar și în exterior, în lagună. Numărul de participanți este limitat la șase persoane, pentru o experiență personalizată.

Repere:

  • O experiență de 1.5 oră ca gondolier;
  • Descoperă cum să fii gondolier de la un expert local;
  • Plutește printre canale la bordul unui gondoletto, o ambarcațiune pentru exerciții;
  • Descoperă cum să oprești barca, să o cârmești și vâslește;
  • Ascultă povești despre viețile gondolierilor și istoria gondolelor iconice ale Veneției;
  • Experiență privată, cu un maximum de șase persoane, pentru atenție personalizată.

La ce să te aștepți:

În Veneția aflată pe ape, gondolele au fost mereu o modalitate importantă de transport – de mai bine de 1500 de ani. Lungile bărci de lemn sunt încă realizate folosind tehnici străvechi, iar gondolierii trebuie să treacă printr-un program de antrenament riguros și printr-o ucenicie înainte de a transporta pasageri.

Trăiește tradiția cu o lecție unică, ce te pune la treabă. Fă-ți drum printr-un port ascuns într-o zonă mai liniștită a Veneției, ca să îți întâlnești instructorul, un gondolier profesionist. Îți începi lecția pe uscat, învățând câteva mișcări de echilibru și o scurtă  istorie a meseriei. Apoi te îndrepți spre un canal unde te așteaptă gondoletto. Similar unei gondole, dar mai stabil și mai ușor de manevrat, vasul de antrenament este folosit și în școlile clasice de gondolieri.

Ia-ți locul la cârmă și învață cum să vâslești și să cârmești barca folosind o singură vâslă specifică, în timp ce instructorul tău îți dă sfaturi. Treci pe canale (cele mai lăturalnice) și apoi îndreaptă-te spre lagună pentru mai multe exerciții. După o oră și jumătate de manevrare a gondoletto-ului printre canalele superbului oraș, te întorci la punctul de pornire și îți iei la revedere de la instructor. Ești sigur acum că apreciezi altfel gondolierii talentați atunci când le folosești serviciile ca să te deplasezi prin Veneția.

Vezi și alte experiențe din Veneția

Experiențe de călătorie unice

Există anumite locuri în lume unde poți avea experiențe unice, unele dintre ele strâns legate de destinația în care te afli încât nu le regăsești nicăieri altundeva – cum ar fi o noapte petrecută într-un recif de corali, spre exemplu.

Alege fără ezitare acele activități care îți produc astfel de senzații, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare din cotidian, și vei trăi experiențe unice, irepetabile, care îți vor defini vacanța. Sunt acele amintiri despre care vei povesti și nepoților și despre care îți va face plăcere să vorbești și peste ani și ani, și pe care le vei asocia pentru totdeauna cu plăcerea pe care ai resimțit-o intens. 

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.