Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Fă un tur de degustare de vinuri în Padua și Verona, în compania unui somelier

Fă un tur de degustare de vinuri în Padua și Verona, în compania unui somelier

13 Reviews

Veneția / Italia / Europa

Durată: 8 ore

Furnizor:

Get Your Guide

De la 182

Scurtă descriere:

Explorează podgoriile din valea Valpolicella, între lacul Garda și Verona, și degustă superbele vinuri Amarone și Recioto în compania unui somelier expert. Bucură-te de peisajele de pe drum și ia prânzul la o trattoria tradițională.

Repere:

  • Mergi pe drumul pitoresc din valea Valpolicella, printre livezi de măslini și vile clasice;
  • Vezi podgoriile istorice în timp ce explorezi această regiune cunoscută din timpul Greciei antice drept Valea cu multe crame;
  • Oprește-te pentru un prânz tradițional și vizitează două cantinas în turul spre podgorii și crame;
  • Află totul despre procesul de fermentare a vinului și despre tehnicile specifice zonei;
  • Asortează cinci vinuri Valpolicella diferite cu brânzeturi recomandate de somelier și de expertul în brânză.

La ce să te aștepți:

Alătură-te unui somelier italian în această excursie de opt ore către cele mai prestigioase podgorii din valea Valpolicella. Descoperă cel mai bun Amarone și alte vinuri Valpolicella de calitate, și degustă preparate culinare locale într-o atmosferă superbă.

 

În acest tur, vei merge printr-un peisaj dominat de vile clasice, înconjurate de podgorii, livezi de măslini și de pomi fructiferi.

 

Te poți alătura turului din Veneția, Verona sau Padua și fiecare tur începe cu o vizită la o cantina tipică, într-o clădire din secolul al XV-lea. Mergi pe drumuri înguste către podgorii.

Bucură-te de degustări ale clasicelor vinuri Valpolicella – Valpolicella, Ripasso della Valpolicella, Amarone și Recioto. Fiecare vin va fi servit cu brânzeturi selectate de proprietarul podgoriei și de ghidul tău, care este somelier, dar și expert în brânzeturi.

 

Apoi, mergi mai departe pe drumul pitoresc către un restaurant clasic, pentru un prânz ușor cu preparate tradiționale și vin. După prânz, vizitezi o a doua cantina, unde sunt stafidiți strugurii înainte de procesul clasic. După o scurtă vizită la o altă podgorie, gustă cele mai faimoase vinuri, ca să compari produsele oferite.

Vezi și alte experiențe din Veneția

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.