Acasa Experiențe de călătorie Tururi de vizitare obiective turistice Descoperă Viena muzicală, la Mozarthaus și Haus der Musik

Descoperă Viena muzicală, la Mozarthaus și Haus der Musik

40 Reviews

Viena / Austria

Durată: 3 ore

Furnizor:

Get Your Guide

De la 13

Scurtă descriere:

Experimentează partea muzicală a Vienei la Mozarthaus Vienna și la Haus der Musik. Vizitează fostul apartament al lui Mozart, unde a trăit între 1784 și 1787, și explorează muzeul interactiv Haus der Musik.

Repere:

  • Descoperă latura muzicală a Vienei;
  • Vizitează singurul apartament rămas în Viena în care a locuit Mozart;
  • Vezi unde compozitorul a compus faimoasa operă Nunta lui Figaro;
  • Bucură-te de un tur cu un ghid audio, potrivit atât adulților, cât și copiilor.

La ce să te aștepți:

Mozarthaus Vienna prezintă viața și opera lui Wolfgang Amadeus Mozart. Aflată la Domgasse numărul 5, este singurul dintre apartamentele lui Mozart din Viena care mai există astăzi. Compozitorul a trăit aici în stil mare, între 1784 și 1787, în cele patru încăperi mari, două încăperi mici și bucătărie. Spațiul expozițional acoperă patru etaje și prezintă viața și opera geniului muzical, punând accentul pe anii vienezi, care reprezintă o culme a muncii sale.

Turul începe la cel de-al treilea etaj al clădirii, unde afli detalii interesante despre viața lui Mozart în Viena, unde a trăit și unde a cântat, cine erau prietenii și protectorii lui, legăturile lui cu masoneria, pasiunea sa pentru jocuri de noroc și multe altele.

Expoziția de la etajul al doilea explorează muzica lui Mozart, în vreme ce, la primul etaj, în casa compozitorului, expoziția se concentrează pe cei doi ani și jumătate pe care Mozart și familia lui i-au petrecut aici.

Magazinul muzeului și o sală de concerte completează experiența la Mozarthaus în Viena.

Alături de interactiva Haus der Musik, Mozarthaus oferă biletul combinat Mozart&More, ideal pentru iubitorii muzicii. Îmbarcă-te într-o călătorie de descoperire în lumea lui Mozart și a muzicii.

Haus der Musik este un muzeu al sunetului modern și interactiv, aflat în centrul istoric al orașului. Cele șase etaje ale palatului istoric invită vizitatorii să încerce să facă ei înșiși muzică. Haus der Musik combină trecutul, prezentul și viitorul muzicii într-un mod inspirațional și incitant. Pregătește-te de o călătorie muzicală!

În fiecare duminică, are loc un tur gratuit, de 30 de minute, al atracțiilor principale de la Mozarthaus Vienna.

Vezi și alte experiențe din Viena

Tururi de vizitare obiective turistice

Pentru a vedea cu adevărat acele obiective turistice prezentate în ghidurile de călătorie și ca să le cunoști cum se cuvine, în detaliu, se impune să folosești cunoștințele prețioase ale unui ghid. Lasă-l să-ți dezvăluie lucrurile esențiale și nu rata informațiile care te fac să înțelegi în profunzime istoria, arta și cultura unui loc.

În orice destinație te-ai afla, mai ales dacă îți propui un travel mood activ, alege tururi de vizitare ale obiectivelor turistice adecvate intereselor, preferințelor și nevoilor tale. Astfel, economisești timp, concentrezi informațiile și ai din start o perspectivă locală asupra destinției – iar acestea sunt beneficii de neegalat pentru o călătorie memorabilă.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.