Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Savurează tapas și vinuri delicioase într-un tur culinar privat în Algarve, pe o motocicletă cu ataș

Savurează tapas și vinuri delicioase într-un tur culinar privat în Algarve, pe o motocicletă cu ataș

18 Reviews

Algarve / Portugalia

Durată: 3 ore

Furnizor:

Viator

De la 60

Scurtă descriere:

Satisfă-ți pofta într-un tur privat în Algarve, de trei ore, cu motocicleta cu ataș, cu plecare din Portimão. Alege să călătorești pe șaua însoțitorului sau în ataș și apoi bucură-te de tot, în timp ce conducătorul tău profesionist te poartă spre cele mai bune locuri cu mâncare din Portimão și Alvor. Savurează pește proaspăt și tapas din fructe de mare, cedează tentantelor dulciuri locale și încearcă până la patru vinuri diferite la o podgorie premiată, în apropriere de Lagoa.

Repere:

  • Tur culinar privat de trei ore în Algarve, cu o motocicletă vintage cu ataș, cu plecare din Portimão, în care te bucuri de tapas și vin;
  • Călătorește în ataș sau pe șaua însoțitorului cu un ghid-conducător experimentat;
  • Bucură-te de peisaj pe măsură ce explorezi Portimão, Alvor, Lagoa și Praia da Rocha;
  • Oprește-te la câteva locuri cu mâncare pentru a savura delicioasele tapas din fucte de mare și un dulce;
  • Vizitează o podgorie premiată pentru a degusta patru tipuri de vin;
  • Află informații despre scena locală culinară și de vin;
  • Bucură-te de un itinerariu flexibil și de toată atenția ghidului tău în acest tur privat.

La ce să te aștepți:

După selectarea timpului de plecare, îți faci drum pe cont propriu spre centrul orașului Portimão, pentru a te întâlni cu ghidul tău privat. Informează-l despre preferințele pe care le ai referitoare la atracții și apoi primește un instructaj de siguranță și casca.

De îndata ce ești gata, urcă fie în atașul motocicletei, fie pe șaua însoțitorului, și simte cum motorul prinde viață. Pe măsură ce călătorești de-a lungul superbei coaste și a satelor ce înconjoară Portimão, afli despre istoria regiunii și te oprești pe drum pentru a gusta preparate culinare clasice în Algarve.

Bucură-te de libertatea de a-ți personaliza turul în funcție de ceea ce te interesează și alege să urmezi itinerarii similare cu cele sugerate.

Oprește-te în Alvor – un sat fermecător, plin de străzi pietruite și baruri de tapas – și bucură-te de priveliștile incredibile ale Oceanului Atlantic și ale plajei Praia da Rocha. În mod alternativ, bucură-te de splendoarea albă a satului Lagoa – încărcat de vii bogate și renumit pentru soiurile sale de vin, pe care le deguști.

În timp ce te relaxezi și savurezi un vin bun, ascultă comentariile care detaliază microclimatul unic al zonei și te informează despre podgoriile premiate ale regiunii. Apoi, întoarce-te la motocicletă și relaxează-te pe parcursul călătoriei înapoi spre punctul inițial de plecare din Portimão, unde turul tău se încheie.

Vezi și alte experiențe din Algarve

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.