Acasa Travel Moods Relaxare 5 motive care te vor convinge să mergi în vacanță în Republica Dominicană

Travel Mood Relaxare

5 motive care te vor convinge să mergi în vacanță în Republica Dominicană

O vacanță în Republica Dominicană, cea mai mare și mai diversă țară din Caraibe, poate să fie mai mult decât un vis îndepărtat populat cu plaje albe și rânduri nesfârșite de palmieri legănându-se în soare. În ultima vreme, a devenit din ce în ce mai simplu să ajungi aici – sunt doar opt ore cu avionul din unele orașe europene, deci nu ai de ce să îți refuzi o călătorie spre destinații exotice, care îți este mai la îndemână ca oricând.

Tot ceea ce îți oferă această destinație fabuloasă, de la natura dezlănțuită, la o istorie interesantă și o cultură fascinantă, va transforma un sejur în Caraibe într-o experiență extraordinară, pe care nu o vei uita curând.

Iată, deci, cinci motive pentru care o vacanță în Republica Dominicană e cea mai bună idee pentru următorul tău concediu.

1. E mai ușor ca oricând să ajungi în Republica Dominicană

Doar răsfoind o aplicație precum SkyScanner și vezi cât de multe companii zboară în acest moment din Europa spre Republica Dominicană. Dacă îți dorești, deci, să zăbovești în bătaia soarelui, în Punta Cana, nu îți rămâne decât să cauți, în funcție de perioada pe care o preconizezi, zboruri cât mai convenabile.

Tarifele, promoțiile, duratele zborurilor, toate sunt acoperite aici, în funcție de orașul către care te îndrepți. Cele mai mari linii aeriene care acoperă această distanță sunt British Airways, Thomson Airways, Thomas Cook Airline.

2. Oriunde ai fi, ești aproape de aeroport

Poate partea cea mai bună a acestei destinații exotice este că distanța dintre aeroport și hotel va fi întotdeauna minimă, pentru că aeroporturile sunt răspândite pe întreaga suprafață a insulei.

De la Barahona Maria Montez International Airport sau La Romana International Airport, până la Puerto Plata Gregorio Luperon International Airport, Punta Cana International Airport, Samana El Catey International Airport, Santiago de los Caballeros Cibao International Airport, Santo Domingo Las Americas International Airport și Santo Domingo La Isabela International Airport, cu siguranță că poți găsi un zbor care să te aducă foarte aproape de aventura ta dominicană.

 

3. Plajele pe care nu le-ai mai părăsi niciodată

Un concediu în Republica Dominicană trebuie să includă și ore pierdute în relaxare pe plajă, după dulcele stil de viață al locuitorilor de aici. Plajele, până la urmă, sunt atracțiile principale ale acestui loc special, din Punta Cana, în est - unde nesfârșitele și superbele Puna Cana, Playa Bavaro, Uvero Alto și altele te așteaptă –

la coasta de nord, unde se practică surfing, windsurfing și multe alte sporturi, pe Susua, Samana sau Playa Dorado.

Dar, înainte de a merge în vacanță, ia în considerare ceea ce îți dorești să faci. Deși apa este peste tot la fel de albastră, unele plaje nu sunt practicabile pentru înot, mai ales pentru copii, căci au curenți puternici, cum se întâmplă la Samana, unde iarna se adună balenele.

pin icon

Citește și alte articole despre Republica Dominicană

4. Un concediu în Republica Dominicană e mai accesibil decât credeai

Să lenevești pe Punta Cana, în vacanța în Caraibe... Da, este exotic și seducător, iar dacă te aștepți ca tarifele pe care le practică companiile aeriene sau hotelurile să fie prohibitive, află că lucrurile s-au schimbat. Poate și datorită numărului mai mare de zboruri care te aduc în zonă, acum există oferte cu un raport foarte avantajos între preț și calitate, care includ atât drumul, cât și cazarea. Dintre tour operatorii internationali care oferă cele mai convenabile și mai atrăgătoare pachete de vacanță vă recomandăm Virgin Holidays, Thomas Cook, Thomson și British Airways.

5. În vacanța în Republica Dominicană nu ai șanse să te plictisești

Sunt o mulțime de activități de care te poți bucura în concediu în Republica Dominicană. Insula tropicală e un adevărat paradis, cu o mie de mile de coastă, sute de kilometri de plajă, hoteluri și resorturi de top, și o mulțime de sporturi și opțiuni de relaxare.

Dansează, explorează ruine uluitoare, savurează gastronomia locală, adâncește-te în parcuri, pe munți sau râuri, sau joacă golf (Republica Dominicană este destinația numărul 1 în Caraibe și America Latină pentru acest sport).

Alunecă pe una dintre cele mai mari tiroliene, în Punta Cana, de pe cele 16 platforme, printre care și cele mai lungi din Caraibe, de-a lungul muntelui.

Călărește pe plajă, fă o excursie cu catamaranul și oprește-te să faci snorkeling într-un loc încântător,  descoperă o fabrică tradițională de rom, survolează insula cu elicopterul, fă parasailing, privește balenele, admiră peisajele în timpul unui zbor cu balonul cu aer cald, viziteaza o plantatie de cafea si ciocolata....sau fă orice altceva îți dorești!

Și nu uita că aici, între Atlantic și Caraibe, în paradisul tropical în care a ajuns Cristofor Columb în 1492, viața este calmă și însorită, iar locul te întâmpină și cu muzee, concerte, festivaluri și expoziții impresionante de artă... și cu o mulțime de delicii locale, precum trabucurile, romul, ciocolata sau cafeaua, toate produse în mod tradițional aici.

Și dacă aceste experiențe te-au făcut să te vezi deja în vacanță în Republica Dominicană, te invităm să descoperi și alte propuneri de acest gen sau să consulți lista de Informații Utile pentru a descoperi cum îți poți organiza foarte ușor, cu furnizori de încredere, vacanța pe care ți-o dorești!

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.