Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Fă o incursiune culinară în piețele din Florența și bucură-te de degustări de specialități locale

Fă o incursiune culinară în piețele din Florența și bucură-te de degustări de specialități locale

94 Reviews

Florența / Italia

Durată: 2 ore30 minute

Furnizor:

Viator

De la 43

Scurtă descriere:

Răsfață-te cu decadența Toscanei în acest tur culinar de două ore și jumătate în Florența! În timpul turului la pas prin pitorescul oraș, ghidul tău local îți dezvăluie informații despre bucătăria toscană și despre ce o face atât de specială. Te bucuri de specialități regionale la câteva dintre piețele locale de top ale orașului, unde te întâlnești cu propietarii prietenoși. Încearcă sandvișul cu pate de trufe, uleiul de măsline toscan, ciocolată de casă, focaccia și înghețată, alături de prosecco și de un vin Chianti.

Repere:

  • Un tur culinar de două ore și jumătate în Florența, condus de un ghid local îndrăgostit de mâncare;
  • Savurează un pahar de prosecco și un sandviș cu pate de trufe într-o băcănie de top;
  • Degustă ciocolată artizanală și faimosul ulei de măsline toscan;
  • Află despre istoria gastronomică a regiunii în timp ce savurezi o înghețată;
  • Închei turul într-un bar de vinuri, unde sorbi un pahar de Chianti, alături de o focaccia;
  • Tur cu un grup mic, de maximum 12 persoane, ce asigură o atenție personalizată.

La ce să te aștepți:

După ce te întâlnești cu ghidul tău în centrul istoric al orașului, îți începi turul gastronomic în Florența aflând despre cum istoria culinară a Toscanei și respectul pentru produsele de calitate se transpun în modul în care localnicii continuă să gătească și astăzi. Prima oprire este la o băcănie specializată în trufe, un produs deosebit de căutat în Toscana, unde afli despre felul în care localnicii caută după prețiosele ciuperci. Aici deguști un panino tartufato, un sandviș cu pate de trufe, alături de un pahar de prosecco.

Următoarea oprire, la un artizan ciocolatier, îți permite să te tratezi cu dulciuri. Guști diferite ciocolate într-o sesiune de degustări ghidată și afli de ce ciocolata de casă este atât de specială, înainte de a te îndrepta spre un magazin foarte popular, unde se vinde ulei de măsline toscan și oțet balsamic. Aici ai parte de o nouă sesiune de degustări, descoperind gustul uleiului de măsline, ce variază de la cel fructat la cel condimentat.

Mai departe, te bucuri de o înghețată într-o gelaterie locală foarte iubită și, la final, îți închei turul la un bar de vinuri. Apreciază o focaccia caldă și un pahar cu unul dintre cele mai faimoase vinuri ale Toscanei, Chianti, în timp ce rememorezi toate preparatele pe care le-ai gustat și-ți plănuiești următoarea masă.

Vezi și alte experiențe din Florența

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.