Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Participă la un curs de gătit ținut într-un palat istoric din Florența și bucură-te la cină de preparatele toscane clasice pe care le-ai creat

Participă la un curs de gătit ținut într-un palat istoric din Florența și bucură-te la cină de preparatele toscane clasice pe care le-ai creat

640 Reviews

Florența / Italia

Durată: 4 ore30 minute

Furnizor:

Viator

De la 68

Scurtă descriere:

Participă la un curs de gătit de patru ore și jumătate ținut într-o bucătărie italiană din Florența, într-un palat istoric. Învață cum să pregătești o cină autentică formată din patru feluri de mâncare, cu ajutorul unui instructor expert. Gătește preparate toscane clasice, cum ar fi pastele proaspete, tocană de pui și tiramisu pentru desert. Recompensează-ți munca la final cu un festin al creațiilor tale, alături de un delicios vin toscan. La curs pot participa maximum 12 persoane, astfel încât experiența să fie intimă.

Repere:

  • Curs de gătit de patru ore și jumătate, seara, într-un grup mic, în Florența;
  • Învață să pregătești o cină clasică toscană într-un frumos palat;
  • Descoperă secretele unor preparate ca puiul vânătorilor toscani (Tuscan Hunter’s Chicken) și tiramisu;
  • Creează un meniu cu patru feluri de mâncare, cu ajutorul unui chef local expert;
  • Bucură-te de preparatele tale la cină, alături de un vin toscan;
  • Primește o broșură cu rețetele, pentru a le recrea acasă;
  • Bucură-te de atenție personalizată din partea chef-ului în această clasă formată din maximum 12 persoane.

La ce să te aștepți:

Cursul de gătit începe în Florența centrală, unde te întâlnești cu grupul tău lângă Piazza Santa Trinita. Urmează-ți instructorul spre palatul medieval toscan, peste râul Arno, acolo unde se află școala de gătit.

Admiră priveliștile cu Ponte Vecchio când traversezi râul, înainte de a intra în bucătăria modernă. Pune-ți șorțul primit, ridică-ți mânecile și apucă-te de treabă, ghidat de un chef expert. Meniul poate varia, dar conține, de obicei, tocană de pui, gnocchi din cartofi și un desert, ca popularul tiramisu (consultă modelul de meniu al cursului).

Află despre tehnicile culinare și tradițiile toscane în timp ce prepari și gătești cina. După aceea, culege roadele muncii tale! Așezat lângă chef-ul tău, bucură-te de creațiile tale alături de un pahar de vin local. După ce îți satisfaci toate poftele, cursul de gătit se încheie la palat. Pleci cu un carnețel de rețete, ca să poți recrea preparatele acasă.

Vezi și alte experiențe din Florența

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.