Acasa Travel Moods Activ Vacanță la Florența: un sejur relaxat alături de familie

Travel Mood Activ

Vacanță la Florența: un sejur relaxat alături de familie

O vacanță la Florența împreună cu cei dragi vă oferă prilejuri nenumărate de plimbări și rezerve inepuizabile de încântare – căci această destinație este îndeajuns de specială pentru voi toți.

Dacă sunteți în căutare de relaxare și, în același timp, de vizitat locuri încărcate de istorie, când spuneți Italia, spuneți, înainte de toate, Florența. Aici veniți când aveți chef de o vacanță împreună cu familia. Cheful de a călători, de a vizita locuri noi și inedite alături de copii, vă va purta pașii către inima Italiei, unde puteți descoperi frumuseți nebănuite apelând la un buget mai mult decât decent.

Cum ajungeți

Către Florența puteți zbura din principalele orașe ale țării și ajungeți acolo cât ați viziona un film italienesc care să vă introducă în atmosfera splendidului oraș din centrul Italiei. Nici nu este cazul să vă planificați prea riguros vacanța pentru că, oricare ar fi orașul de decolare, găsiți zboruri cel puțin din două în două zile.

Odată ajunși în Florența, nu pierdeți timpul căutând drumul către inima misteriosului oraș. Apelați la un mod simplu de transfer de la aeroport către oraș, astfel încât să începeți vacanța cât mai curând.

Experiențe pentru vacanța cu familia în Florența

1. Vizitați și vă distrați

Copiii adoră să se plimbe, dar tind să se plictisească repede dacă vizitarea obiectivelor turistice devine monotonă. Alegeți, așadar, un tur alături de un ghid local, care să vă dezvăluie misterele orașului, angajându-i, în același timp, pe copii în diverse jocuri și activități distractive.

Aproape trei ore de amuzament cutreierând locuri neștiute ale bătrânului oraș vor face din vacanța la Florența o experiență unică, pe care cei mici nu o vor uita curând.

pin icon

Citește și alte articole despre Florența

2. Testați-vă cultura generală!

Cum copiii au mereu parte de tot felul de facilități, profitați de ofertele deosebite pentru cei mici apelând la un mini-abonament de vizitat Galeria Uffizi, creat special pentru ei.

În felul acesta săriți peste interminabilele cozi de la intrare și câștigați timp de vacanță în Florența alături de familie. În plus, copiii sunt antrenați în activitați distractive (inclusiv concursuri de cunoștințe generale legate de locația vizitată), care le îmbogățesc bagajul de cunoștințe așa cum e cel mai bine – în joacă.

3. Joaca de-a sculptorii!

Cei mici pot să afle istoria familiei Medici și să-și bucure privirea cu inestimabilele colecții din perioada Renașterii care au aparținut uneia dintre cele mai infleunte familii din Italia, făcând o vizită  la Galeria Accademia.

Statuia lui David, sculptată de Michelangelo, este doar una dintre piesele neprețuite care se găsesc aici. Iar copiii se pot pune în pielea marelui artist, creând propriile sculpturi din lutul special ce poate fi achiziționat de la magazinul de suveniruri al galeriei.

4. Pe urmele lui Leonardo da Vinci

Pentru ca experiența culturală să fie deplină, vizitați Muzeul Leonardo da Vinci. Copiii adoră arta prezentată în mod inedit și amuzant, iar asta este exact experiența de care au parte aici.

Invențiile marelui geniu renascentist au potențialul de a-i impresiona pe cei mici, dar și pe adulți. În același timp, prezentarea ingenioasă a operei inventatorului italian este un mod subtil de a sprijini pasiunea pentru artă pentru cei care vizează să devină artiști.

5. Furați secretele bucătăriei italienești!

Italia este țara pastelor și a pizzei, felurile de mâncare preferate ale copiilor. Alegeți să învățați împreună cu ei să gătiți specialitățile italienești clasice în cadrul unui curs de trei ore, pe cât de util, pe atât de amuzant.

La final, copiii se pot desfăta savurându-și propriile creații culinare, dar și vestita înghețată italienească care face întreaga experiență gastronomică și mai delicioasă.

6. Pedalând printre mistere

Florența văzută de pe bicicletă este, pentru copii, un mod inedit și amuzant de a vizita capitala incredibilă a Toscanei.

Vacanța în Florența devine cu atât mai plăcută cu cât turul orașului pe pedale implică și o sesiune de degustat felurite arome de înghețată. Cu o astfel de experiență, toți veți resimți din plin gustul copilăriei.

7. Testați arome originale

Frumusețea lucrurilor mari stă în micile detalii așa că, în timpul vacanței în Florența, faceți o vizită la o mică făbricuță de ulei de măsline din afara orașului.

Aflați cum se face uleiul de măsline de calitate, cel care dă o aromă inconfundabilă atâtor feluri de mâncare. Tot aici duceți-i pe cei mici să vadă cum funcționează o moară de vânt și, cine știe, poate așa vor înțelege mai bine povestea lui Don Quijote.

8. Sesiunea obligatorie de shopping

La San Lorenzo Market vă desfătați privirea, dar și pofta de shopping, cu cele mai ingenioase suveniruri.

Tot aici aflați și care sunt ultimele tendințe în materie de fashion atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Și, cum la shopping este nevoie de cât mai multă energie, nu ezitați să luați o gustare fructată din produsele bio comercializate la piața de legume și fructe.

9. Înapoi la tradiții!

Florența este o scenă miraculoasă a artei și gastronomiei, dar nu uitați nici de tradiții! Un tur printre artizanii din zonă trebuie să fie nelipsit din programul oricărei familii care își petrece vacanța la Florența.

Vizitați atelierele private ale meșterilor în piele, aurarilor și producătorilor de hârtie, pentru a trăi intens ardoarea cu care ei își practică meseria. Aflați despre metodele tradiționale care au făcut ca mărfurile din Florența să fie extrem de căutate în întrega lume, încă secolul al XIII-lea. În plus, aveți șansa de a achiziționa, direct de la sursă, articole unice, realizate manual.

10. De ce nu cade turnul înclinat?

O excursie de o zi în afara Florenței, la Pisa, împreună cu copiii, este mai mult decât încântătoare, mai ales că cei mici au posibilitatea să se urce în faimosul turn înclinat.

O experiență unică trăiți și explorând grădinile botanice din micul oraș toscan. Dar nu vă dați înapoi nici de la a cutreiera străduțe necunoscute unde, la fiecare cotitură, te trezești în fața celor mai speciale locuri.

Unde stați

În timpul vacanței în Florența, ultima grijă trebuie să fie cea legată de cazare. Oraș turistic cu renume, aici găsiți cu siguranță locul perfect unde să poposiți pe perioada concediului împreună cu familia. Este recomandat să închiriați un apartament dotat cu utilități care să vă satisfacă toate nevoile. Întotdeauna este bine să aveți o chicinetă prin apropiere, la fel și o terasă cu vedere spre oraș sau un pat suplimentar pentru copii.

Nici ideea unui hotel nu este de ocolit, mai ales că cele mai multe locații din Florența dispun de camere speciale pentru familiile cu copii.

Daca ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe te invităm să descoperi si alte idei din colecția Vacanță cu familia.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.