Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Mergi la vânătoare de trufe în Toscana și bucură-te de un prânz (ce include paste cu trufe) și de degustări de vin

Mergi la vânătoare de trufe în Toscana și bucură-te de un prânz (ce include paste cu trufe) și de degustări de vin

5 Reviews

Florența / Italia

Durată: 6 ore30 minute

Furnizor:

Viator

De la 220

Scurtă descriere:

Urmează-ți ghidul la o vânătoare de trufe în această aventură de șase ore ce începe din Florența. Călătorește cu autocarul spre peisajul deluros ce înconjoară San Miniato, un oraș toscan faimos pentru delicioasele trufe albe. Cu ajutorul unui vânător experimentat și al câinelului său de încredere, fă-ți drum prin pădure, uitându-te după aceste specialități regionale. După aceea, răsplătește-ți căutarea cu o masă cu două feluri de mâncare în regiunea Chianti, ce include o degustare de vinuri și paste cu trufe. Turul tău în grup mic este limitat la opt persoane și se încheie cu transportul înapoi în Florența.

Repere:

  • Vânătoare de trufe în Toscana;
  • Experiență cu trufe și vin, de șase ore, în grup mic, cu plecare din Florența, la care se adaugă un prânz;
  • Călătorește spre pădurile din jurul orașului medieval de pe dealuri San Miniato din Toscana;
  • Întâlnește un vânător de trufe și pe câinele său, pentru o vânătoare de trufe în pădure;
  • Savurează un prânz ușor, cu două feluri de mâncare, ce include paste cu trufe (tagliolini al tartufo) și un vin local;
  • Degustă un Chianti la o cramă în dealurile Chianti;
  • Tur în grup mic, de maximum opt persoane, ce asigură o atenție personalizată.

La ce să te aștepți:

Turul tău începe în centrul Florenței, unde te întâlnești cu ghidul și călătorești cu autocarul în afara orașului. Aventurează-te spre vest, spre orașul toscan San Miniato, recunoscut pentru trufele albe ce se găsesc în pădurile din împrejurimi. Acest oraș impresionant nu doar că furnizează cele mai prețioase și aromate trufe, dar se spune, de asemenea, că asigură aproape 80% din producția modială a celui mai căutat produs gourmet.

 

La intrarea în pădure, întâlnește-ți vânătorul de trufe și pe însoțitorul său, un câine special antrenat pentru a căuta aceste ciuperci. Urmează-i prin pădure într-o plimbare plăcută în timp ce câinele adulmecă terenul. Vei ști când ai dat de aur: urmărește câinele cum începe să sape până când delicatesa este scoasă la iveală.

 

Apoi reunește-te cu șoferul și relaxează-te la un prânz cu două feluri de mâncare, la un magazin local de trufe. Alintă-ți gusturile cu un aperitiv pe bază de trufe, înainte de a savura o porție de paste cu trufe, acompaniată de un vin local.

 

Cu pofta satisfăcută, continuă spre o cramă din regiunea Chianti, faimoasă în lume. Întâlnește-te cu proprietarul și află procesul din spatele sortimentelor aromate pe care le deguști, ce includ un vin toscan de calitate și un Chianti produs aici. Turul se încheie cu o călătorie plăcută înapoi spre Florența.

Vezi și alte experiențe din Florența

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.