Acasa Travel Moods Explorare Excursii din Lima: șapte incursiuni în fascinantul Peru

Travel Mood Explorare

Excursii din Lima: șapte incursiuni în fascinantul Peru

În Peru, toate drumurile încep sau se opresc în Lima. Capitala contrastelor este un oraș colonial ce păstrează cu respect tradiția, dar înaintează vertiginos în actualitate. Inaugurează-ți vacanța în Peru explorând împrejurimile Limei în șapte tururi fabuloase.

Capitală a statului Peru, Lima este un oraș eclectic. Situri arheologice și vestigii vorbesc despre istoria pre-Inca, apoi de cea de pe când era un teritoriu ce aparținea grandioasei civilizații incașe. Clădirile construite în stil colonial aduc aminte de întemeierea orașului de către conchistadorul spaniol Francisco Pizzaro, în 1535.

Construcțiile moderne în cartierele bogate și centrele financiare te aduc în prezent.

Vezi mahalale în periferii.

Vizitează grădini și parcuri fabuloase. Experimentează tradiții și obiceiuri, bucătăria locală savuroasă, arta și muzica peruană.

Toate la un loc dau specificul unui oraș fascinant, un loc al contrastelor puternice, în care viața se desfășoară în culori bogate.

Lima cuprinde astăzi mari întinderi aride, datorită dezvoltării urbane în continuă expansiune spre zonele deșertice ce-l mărgineau odată. În deșert și nu numai sunt ascunse azi unele dintre cele mai interesante destinații turistice, ce pot fi vizitate cu ușurință din Lima. De fapt, din Lima pleacă toate excursiile, toate traseele și tururile de vizitare ale țării. Sau se opresc în Lima. Așa că întotdeauna vacanța în Peru începe aici.

Odată ce ai ajuns în Peru, descoperă în amănunt orașul și bucură-te de experiențe autentice in Lima. Apoi, îndreaptă-ți atenția către fascinantele destinații turistice ascunse în împrejurimile orașului, în zonele deșertice și mai departe de ele.

Iată ce excursii de o zi poți face din Lima, dacă ești în travel mood explorare, către destinații unice în farmecul lor

1. Civilizațiile din Pachacamac

Nu departe de Lima, la aproximativ 40 de kilometri, în deșert, se află situl arheologic Pachacamac, ce datează din anul 200 era noastră. Explorează cel mai important sit arheologic din zona de coastă a statului Peru într-un tur fabulos  ce te introduce în fascinanta istorie și cultură pre-Inca și Inca.

Astăzi, situl adăpostește peste 50 de temple și clădiri, majoritatea datând din perioada pre-Inca. Cea mai importantă construcție din timpul dominației Inca este imensa piramidă Templul Soarelui. Descoperă artefactele diferitelor culturi care au ocupat sanctuarul la muzeul sitului. Vizitează apoi atelierele artizanilor locali și admiră frumusețea obiectelor create de aceștia.

2. Insulele Ballestas și Rezervația Națională Paracas

O incursiune din Lima, Peru, în Insulele Ballestas este fascinantă. Acest grup de insule superbe din apropierea coastei se aseamănă mult cu Insulele Galapagos, doar că nu sunt la fel de faimoase.

Bucură-te de croazieră și admiră multitudinea de lei de mare și păsări ce și-au găsit casă aici - flamingo, pelicani, cormorani, dar și pinguini Humboldt. Formațiuni stâncoase variate se văd pretutindeni, într-o spectaculoasă înșiruire. Apoi ajungi în Rezervația Naturală Paracas, parte din aceasta fiind inclusă în Cartea Recordurilor la secțiunea dedicată celui mai arid deșert din lume. În rezervație ai șansa să vezi numeroase specii de păsări protejate.

pin icon

Citește și alte articole despre Lima

3. Dincolo de liniile Nazca, în vacanță în Peru

Din Lima, Peru, poți să mergi în ceea ce va deveni excursia vieții tale. Un tur uluitor îți dezvăluie unele dintre misterele încă neelucidate ale lumii, liniile Nazca, despre care se crede că au fost create de cultura Nazca, între anii 500 î.e.n și 500 e.n. Incluse în patrimoniul mondial UNESCO, liniile Nazca sunt desene antice de mari dimensiuni, făcute din pietre, în deșertul Nazca, pe un platou arid ce se întinde pe o lungime de peste 80 de kilometri.

Cum acestea pot fi pe deplin admirate doar de la înălțime, îmbarcă-te la bordul unui avion Cessna care te așteaptă în Paracas și survolează liniile Nazca, într-o aventură de neuitat. Află diferitele teorii și ipoteze legate de semnificația acestor desene misterioase și lasă-ți imaginația să zboare.

4. O expediție pentru toate simțurile din Lima în Ica

O excursie din Lima la Ica este o zi plină de aventuri și degustări delicioase. Dis-de-dimineată te îndrepți pe autostradă către orașul Ica. Odată ajuns, încearcă bucătăria locală și îndulcește-ți vacanta in Peru cu unele dintre cele mai bune tejas - dulciuri specifice din Ica, înainte să vizitezi situri arheologice ca Templul lui Luren și apoi singurul sat de vrăjitoare din regiune, ce se află în orașul Cachiche.

De aici urmează să descoperi gustul vinurilor și al băuturilor clasice peruane, în special pisco, într-o vizită la o podgorie tradițională, El Catador. Urmează una dintre cele mai fascinante părți ale acestui tur, fiindcă te aventurezi către Huacachina, ținutul dunelor de nisip, în centrul cărora se află un resort superb, înconjurat de palmieri, o adevărată oază în deșert. Încarcă-te de adrenalină și alunecă pe dunele de nisip întinse, făcând sand-boarding.

5. Cu leii de mare în Palomino

Insule și momente speciale te așteaptă în depărtare. Mergi într-o excursie din Lima, Peru, către Insulele Palomino și înoată cu prietenoșii lei de mare.

Lasă-te răsfățat pe un iacht de lux în croaziera din Pacific și bucură-te de gustări și băuturi delicioase, în timp ce te bucuri de o experienta unica  admirind  superbele insule El Camotal și San Lorenzo.

 6. Caral, unde pulsează istoria

Una dintre cele mai interesante experiențe de călătorie pornește din Lima, Peru, către situl arheologic Caral, a cărui vechime este datată între secolele 26-20 î.e.n. Descopera acest sit arheologic impresionanat situat în Valea Supe, Caral este cel mai mare sit descoperit în regiunea andină, ce se întinde pe o suprafață de 60 de kilometri.

Cu ale sale șase piramide dispuse în jurul unei piețe centrale, în vecinătatea cărora se află un amfiteatru și un templu, ce constituia centrul religios, Caral este una dintre cele mai vechi civilizații de pe continentele Americii.

7. Pucusana, satul de pescari

Vizitează Pucusana, un sat mic pescăresc la sud de Lima și experimentează frumusețea idilică a locului. Plimbă-te pe docurile de unde pleacă și acostează multitudinea de bărci pescărești colorate și apoi prin piața de pește, în care găsești o mare diversitate de fructe de mare.

Călătorește pe o barcă pescărească spre așa-numitele insule Galapagos din împrejurimi, unde o varietate de păsări și căluți de mare poate fi admirată și fotografiată.

Dacă vacanța în Peru nu se încheie aici, vezi și sugestiile noastre de experiențe din Cusco si bine cunoscutul Machu Picchu.

Dacă îți dorești să explorezi Peru pe cont propriu,  citește și alte articole pentru inspirație, accesează secțiunea de Experiențe dedicată activitaților autentice de aici si consultă lista de Informații Utile pentru a descoperi cum îți poți organiza ușor, cu furnizori de încredere, vacanța pe care ți-o dorești!

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.