Acasa Experiențe de călătorie Plimbări pe jos, cu bicicleta și pe apă Descoperă arhitectura din New York într-un tur memorabil

Descoperă arhitectura din New York într-un tur memorabil

196 Reviews

New York / SUA

Durată: 3 ore

Furnizor:

Context

De la 60

Scurtă descriere:

Mergi pe strada 42, cu legendele și agitația ei, probabil cea mai faimoasă stradă din America, și înțelege mai bine istoria orașului. Acest tur de trei ore dedicat arhitecturii din New York te duce, cu ajutorul unui arhitect sau istoric local, într-o călătorie în timp în care explorezi 150 de ani de istorie. Privești garguiele care se uită în jos de pe clădirea Chrysler, intri în clădirea Daily News, explorezi Grand Central Station, iar la final înțelegi mai bine felul în care arhitectura dă forma celui mai frumos oraș al lumii.

Repere:

  • Tur condus de un expert al arhitecturii din New York;
  • Traversezi 42nd Street de la est la vest;
  • Vizitezi Grand Central, clădirea Daily News, clădirea New York Times și multe altele.

La ce să te aștepți:

La East River, în enclava rezidențială cunoscută sub numele de Tudor City, vezi cum turlele neo-gotice și fațadele de cărămidă au creat o mitologie a newyorkezilor cool din anii 1920. Cu distincta clădire a Națiunilor Unite și cu priveliști minunate ale East River drept fundal, plonjezi într-o călătorie în istoria arhitecturală a orașului și ale modalităților fantastice în care interacționează oamenii și orașul.

Zgârie-nori & Superman pe 42nd Street

Mergând spre 42nd Street, faci câteva opriri la atracțiile semnificative. Privești atriumul mare, plin de copaci, al clădirii fundației Ford, primul de acest fel din oraș, și recunoscut drept locul care a stabilit un standard pentru clădirile de birouri din Manhattan. Investighezi și triada de zgârie-nori care definesc stilul Art Deco: clădirea Chanin, cu sculpturile ei arhitecturale, clădirea Chrysler, cu ornamentele sale, și clădirea Daily News, precursoarea Rockefeller Center (și locul unde Superman venea incognito, ca ziaristul Clark Kent).

Grand Central - Grandoare Beaux-Arts

Continui turul în gara Grand Central, o structură magnifică Beaux-Arts și un templu al transporturilor. Înăuntru, privești ‘cerul’ înstelat de la Main Concourse și discuți despre originile terminalului, în vremurile în care serviciile feroviare erau folosite de foarte mulți navetiști, și simți agitația contemporană, cu restaurante, magazine, linii de metrou și multe altele. La doar două străzi mai departe, vizitezi Carrere și Hastings' New York Public Library, o clădire care are decorațiuni exterioare somptuoase, și interioare - cu scopuri complet diferite.

Bryant Park

Turul se oprește în Bryant Park, un exemplu al renașterii orașului din anii 1990, cunoscut drept o oază a birourilor pentru cei care lucrează în Midtown, sau poate te îndrepți spre clădirea New York Times. Cu peste 800 de oameni pe acru de teren, această zonă constituie cel mai populat parc urban din lume. Un loc unde reflectezi la continua reînnoire a orașului - sau chiar iei un prânz în aer liber - iar participanții curioși pot opta pentru o continuare a turului spre 8th Avenue și Times Square, Broadway sau cartierul teatrelor. 

Vezi și alte experiențe din New York

Plimbări pe jos, cu bicicleta și pe apă

Plimbările sunt cele mai nimerite feluri de a explora o destinație turistică nouă într-un travel mood activ. Dacă vrei să simți cu adevărat atmosfera unui loc, să te imersezi în cultura locală, alege astfel de plimbări, fie pe jos, fie cu bicicleta sau cu o ambarcațiune, pe apă – trăind astfel autentic vibe-ul destinației și aflând, în același timp, povești despre istoria locului, despre tradițiile sale și despre legendele pe care le-a născut de-a lungul timpului.

În grupuri mici și însoțit de un ghid, cunoști într-o manieră amuzantă, interactivă și dinamică zona în care te afli. Iar distracția e de neprețuit când vine la pachet cu aventurarea pe noi tărâmuri.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.