Acasa Travel Moods Evadare Sejur la New York (II): experiențe de călătorie pentru travel mood evadare

Travel Mood Evadare

Sejur la New York (II): experiențe de călătorie pentru travel mood evadare

Continuă să trăiești acele experiențe din New York care te fac să descoperi noi și noi fațete ale orașului, mergi în cartiere iconice, află povești și vizitează locurile care au devenit emblematice pentru cultura americană, fie că vorbim despre literatură, artă, muzică, teatru, film sau despre mișcările protestatare ce definesc spiritul american, care au schimbat politicile și mentalitățile unor generații întregi, și adâncește-te în atmosfera vibrantă a străzilor ce taie în lung și-n lat metropola.

Dacă ai prins deja gustul pentru activități inedite din prima parte a acestui articol, fii pregătit să mergi încă mai departe!

Experiențe pentru travel mood evadare în sejur la New York

1. Mergi în Greenwich Village, iconicul cartier din New York

Descoperă cartierul în care s-au născut unele dintre cele mai importante mișcări sociale, artistice și politice care au influențat decisiv cultura Americii. Pătrunde în spiritul boem al acestui loc legendar alături de un istoric, într-un tur ce pornește din Washington Square Park, inima vibrantului cartier, și cunoaște-i istoria.

Explorează zonele unde au fost construite primele așezări de aici, urmărește arhitectura clădirilor din punct de vedere al dezvoltării urbane și află povești despre locuitorii săi emblematici, începând de la Walt Whitman și până la Bob Dylan.

2. Pătrunde în atmosfera hip a cartierului SoHo

Află povestea acestui cartier renumit din New York și transformările prin care a trecut, pentru a ajunge astăzi locul unora dintre cele mai importante buticuri și galerii de artă, un hub cultural și o zonă salvată de la gentrificare.

Preferat de clasa bogată în secolul XIX, în special de cea care activa în domeniul textilelor, de la care au rămas moștenire clădirile imense clădite pe structuri de fier – emblemă arhitectonică a cartierului, și depozitele și magazinele de profil, părăsite în cele din urmă și ocupate, începând cu anii ’60, de artiști, SoHo este locul efervescent pe care îl descoperi alături de un arhitect într-un tur care trece, printre altele, și pe lângă fostele studiouri ale artiștilor Donald Judd, Philip Glass și Twyla Tharp.

pin icon

Citește și alte articole despre New York

3. O experiență culinară în Mica Italie

Nu doar că descoperi unele dintre cele mai vechi restaurante, pizzerii sau patiserii italiene din New York, multe dintre ele legendare, toate cu o vechime de peste 100 de ani, dar pătrunzi și în cultura unei comunități vitale spiritului newyorkez într-un tur culinar de excepție.

Ai ocazia să recunoști, pe traseu, locurile care au apărut în filme celebre, ca Nașul, Donnie Brasco, Mean Streets sau Serpico, să mănânci în patiseria preferată de Frank Sinatra, să vezi zonele în care se făcea contrabandă în vremea prohibiției și să vizitezi prima biserică catolică din New York, St. Patrick's Old Cathedral, cu o vechime de peste 200 de ani.

4. Sex and the City, în New York City

Retrăiește atmosfera din serialul care a cucerit America și întreaga lume și vizitează locurile iconice frecventate de faimoasele personaje Carrie, Charlotte, Miranda și Samantha, într-o experiență antrenantă și amuzantă.

Intră în pielea eroinelor tale preferate, treci pe lângă barurile frecventate de ele, oprește-te să bei un cosmo, vezi magazinele de unde își cumpărau brioșe, haine sau jucării sexuale, apoi barul lui Steve și Aidan și multe altele, inclusiv locuri din filmul cu același nume.

5. În lumea mafiei

Un sejur în New York îți aduce multe experiențe interesante, dar să mergi pe urmele mafiei, să reconstitui poveștile care au terifiat și fascinat deopotrivă întreaga lume, este o ocazie pe care nu trebuie să o ratezi.

Pătrunde în zonele împărțite pe vremuri de familiile de gangsteri, începând cu Five Point Gang – gruparea întemeiată Paul Kelly, care i-a recrutat pe faimoșii Johnny Torrio, Al Capone și Lucky Luciano – și terminând cu cea a lui John Gotti, într-un tur senzațional. Află poveștile ce au determinat disputele sângeroase dintre cele cinci familii mafiote importante din New York și vizitează locurile în care s-au turnat secvențele celebre din filmele cu gangsteri.

6. Retrăiește anii de glorie ai mișcării underground din East Village

Descoperă scena underground din New York într-un tur în East Village, ce te poartă în locurile iconice în care s-a cântat rock, punk și glam rock, genuri definitorii pentru cultura muzicală alternativă americană, ce a influențat generații de artiști și muzicieni din întreaga lume.

Fiindcă de aici, din East Village, a început totul. Aici au fost legendarele cluburi Electric Circus și CBGB, în care au cântat trupe ca Ramones, New York Dolls, The Velvet Underground, Led Zeppelin sau Iggy Pop. Aici ai șansa să vezi unde au locuit Joey Ramone, Iggy Pop, Andy Warhol sau Madonna și să vizitezi, printre altele, Trash and Vaudeville, magazinul faimos pentru ținutele punk ce au îmbrăcat o generație și au revoluționat o industrie.

7. O croazieră în lumina neoanelor

Alege să mergi într-o croazieră pe râul Hudson, într-una dintre acele experiențe în New York care îți dezvăluie cât de spectaculos este orașul seara.

Pornește pe apă în momentul în care soarele stă să apună, învăluind în culori calde Manhattan-ul, cu zgârie-norii și clădirile sale fabuloase, și surprinde momentele în care se aprind luminile, în timp ce lași în urmă One World Trade Center, Statuia Libertății, Ellis Island, Brooklyn Bridge, sediul Națiunilor Unite, Empire State Building și clădirea Chrysler, printre altele.

8. Vezi un musical

Odată ce ești într-un sejur în New York, ar fi păcat să nu vezi un musical. Mergi pe Broadway și alege spectacolul care te atrage, fiindcă sunt multe și se joacă multe.

Fie că vrei să intri la un musical clasic, cum ar fi Chicago, CATS sau Phantom of the Opera, sau la unul mai nou, dar la fel de celebru, cum ar fi The Book of Mormon, sfatul nostru este să-ți cumperi bilet din timp pentru o astfel de experiență.

9. Trăiește vacarmul de la un meci de baschet american

Intră în atmosfera fabuloasă a unui meci de baschet american ce are loc în cea mai faimoasă arenă din lume, Madison Square Garden, un spectacol eveniment care se înscrie în acele experiențe din New York care trebuie trăite indiferent dacă ești sau nu un fan al genului.

10. O excursie la cascada Niagara

Dacă pentru tine un sejur în New York nu înseamnă doar să descoperi orașul, ci să-i vizitezi și împrejurimile, atunci o excursie de o zi la cascada Niagara este o opțiune care trebuie luată mereu în calcul.

Zbori din New York cu avionul, vezi zgomotoasa cascadă de pe ambele părți ale graniței, americană și canadiană, faci un tur cu barca și zbori înapoi în aceeași zi, astfel încât, la finalul ei, să-ți zâmbești și să te bucuri că ai reușit să vezi una dintre cele mai frumoase cascade din lume.

11. Dă o fugă la Washington D.C.

Vizitează capitala Statelor Unite într-un tur de o zi, ce-ți asigură transferul din New York și înapoi pe drumul ce leagă cele două orașe, o bună ocazie de a experimenta America fără etaje, în timp ce treci prin statele New Jersey, Delaware și Maryland.

Când ajungi, vezi Capitoliul, Casa Albă și Air and Space Museum, treci de Washington Monument și de memorialul Lincoln, vezi monumentul veteranilor din Vietnam și al veteranilor războiului din Coreea și vizitezi Cimitirul Național Arlington.

Pentru mai multe sugestii și recomandări de activități în zonă, accesează zona de Experiențe, iar pentru a descoperi cum îți poți organiza foarte ușor, cu furnizori de încredere, vacanța pe care ți-o dorești explorează secțiunea de Informații Utile.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.