Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Explorează Stramtoarea Gibraltar, întâlnește maimuțele Barbary, fă shopping & savurează atmosfera britanică din zonă

Explorează Stramtoarea Gibraltar, întâlnește maimuțele Barbary, fă shopping & savurează atmosfera britanică din zonă

284 Reviews

Costa del Sol / Spania

Durată: 12 ore

Furnizor:

Viator

De la 65

Scurtă descriere:

Bucură-te de priveliști și de shopping în Stramtoarea Gibraltar, în această excursie de o zi întreagă din Costa del Sol. Călătorește spre faimosul teritoriu britanic cu un microbuz dotat cu aer condiționat și descoperă atracțiile principale, ce includ legendara stâncă Gibraltar, într-un tur de vizitare.

Intră în Peștera Sfântului Mihai, întâlnește maimuțele Barbary și vizitează Europa Point, unde un far marchează poarta dintre Atlantic și Marea Mediterană. În plus, ai timp liber ca să te bucuri de atmosfera britanică din Gibraltar și de magazinele din diverse lanțuri sau de outlet-uri, pentru o sesiune de shopping la cele mai bune prețuri.

Repere:

  • Excursie de o zi către Strâmtoarea Gibraltar de pe Costa del Sol;
  • Vizitează faimoasa stâncă Gibraltar și Peștera Sfântului Mihai;
  • Întâlnește maimuțele Barbary, care locuiesc pe stâncă;
  • Ai timp liber să cumperi specialități britanice pe strada principală;
  • Ghid expert, vorbitor de engleză și spaniolă;
  • Transfer de la locuri de întâlnire centrale din Costa del Sol: Natali Hotel Torremolinos; Hotel El Puerto; Av. Ramón y Cajal, 3; Av. Litoral, 4

La ce să te aștepți:

Alătură-te ghidului tău la unul dintre punctele centrale de întâlnire de pe Costa del Sol, și instalează-te în microbuzul cu aer condiționat. Apoi, călătorește pe coastă către Stramtoarea Gibraltar, teritoriu așezat pe un promontoriu în Marea Mediterană. Cunoscut pentru stânca de calcar impresionantă, această bucată de teritoriu britanic este celebră pentru magazinele de tip duty-free și pentru instituțiile britanice, printre care și pub-urile, cabinele de telefon și polițiștii îmbrăcați în uniforme tipice.

La sosire, fă un tur panoramic cu microbuzul și vizitează Europa Point, cel mai sudic punct din Stramtoarea Gibraltar. Vezi farul care stă de pază la limita dintre Mediterană și Atlantic și soarbe din priviri panoramele spectaculoase ale strâmtorii, către Africa de Nord.

Treci înapoi în vehicul pentru un tur ghidat al iconicei stânci. Pe drumul sus, oprește-te pentru o vizită la frumoasa peșteră a Sfântului Mihai, o rețea de caverne naturale de calcar care se cască în rocă. Minunează-te în fața stalactitelor și stalagmitelor și află cum a fost utilizată peștera de-a lungul timpului. Și admiră grota principală, care este uneori folosită ca locație pentru concerte și alte evenimente.

Apoi, îndreaptă-te spre stâncă pentru a-i întâlnii simpaticii localnici: maimuțele macac Barbary, semi-domesticite. Ascultă legenda locală care spune că britanicii nu vor părăsi Gibraltarul înaintea maimuțelor, și fă fotografii cu aceste animale, având grijă și la obiectele personale între timp. Mai târziu, cobori de pe stâncă și te bucuri de ceva timp pe cont propriu.

Poți să iei masa (pe propria cheltuială), să te plimbi sau să te îndrepți spre strada principală, în parte doar pietonală, cunoscută pentru magazinele sale. Aici poți să rătăcești prin magazine generale, francize ale marilor lanțuri, magazine artizanale, și poți să pleci acasă cu câteva suvenire la cost de duty-free, precum băuturi fine, ceasuri, parfumuri și altele. Când vine vremea, te întorci la microbuz și călătorești spre Costa del Sol, unde turul se încheie la locul de plecare.

Vezi și alte experiențe din Costa del Sol

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.