Acasa Travel Moods Activ Vacanță Spania: Laboratorul de fericire – cea mai mică fabrică de ciocolată din lume

Travel Mood Activ

Vacanță Spania: Laboratorul de fericire – cea mai mică fabrică de ciocolată din lume

Dacă vacanța ta în Spania te poartă până în fermecătorul Mijas, nu rata o vizită la cea mai mică fabrică de ciocolată din lume, Mayan Monkey.

O vacanță în Spania nu este lucrul care să te ducă neapărat cu gândul la ciocolată, nu-i așa? Te gândești mai degrabă la soare, mare, tradiția coridelor sau spectaculoșii dansatori de flamenco! Ei bine, află că un sejur pe Costa del Sol te îmbie să descoperi un mic loc extrem de special: cea mai mică fabrică de ciocolată din lume, un loc dedicat plăcerilor absolute ale gustului. Este vorba despre Mayan Monkey , un atelier de ciocolaterie ce și-a luat numele de la dulcea descoperire pe care mayașii au făcut-o după ce au observat cum consumau maimuțele tecile de cacao, cu mii de ani în urmă.

Cu un nume inspirat de însăși istoria ciocolatei, micul laborator din Mijas este o adevărată fabrică de fericire, aflată într-o localitate andaluză idilică și dinamică, într-o pitorească piață, în vreme ce o a doua locație, o cafenea, se află în Piața Constituției.

Afacerea care produce trufe delicioase, batoane mustind de fructe și bomboane apetisante și-a deschis porțile în 2012, și tot atunci proprietarilor le-a venit și ideea care să diferențieze inițiativa de altele, similare. Pentru că, deși produsele dulci care se pregătesc artizanal aici sunt excepționale (iar ingredientele provin din cele mai bune surse din lume), ei au observat că cei care le calcă pragul sunt fascinați, dincolo de gust, de procesul pe care boabele de cacao îl parcurg pentru a se transforma în cele mai inspititoare dulciuri. Așa că au decis să își deschidă porțile, la propriu, și să își invite oaspeții în laborator, drept martori la procesul minuțios de manufacturare.

De anul trecut, minuscula ciocolaterie din Mijas a făcut tranziția la cacaua organică și sustenabilă, un factor important în întregul proces de fabricație. Astăzi, toate produsele lor (inclusiv linia de produse de skincare pe bază de cacao pe care au lansat-o) pornesc de la cele mai bune boabe de cacao, care sunt culese și fermentate timp de cinci zile sub frunze de bananier, uscate la soare și apoi coapte, pentru a fi transportate apoi în Spania, unde sunt măcinate cu ajutorul unor tehnologii tradiționale, apoi preparate în cele mai delicioase feluri și ambalate cu grijă, gata pentru a fi servite pofticioșilor.

Dacă ajungi, deci, în vacanță în Spania pe Costa del Sol, zăbovește o vreme pe străduțele albe ce lucesc în soare din Mijas și lasă-ți pașii să te poarte către această fabrică de ciocolată, o tentație irezistibilă în Plaza Virgen de la Pena, în chiar centrul orășelului. Bucură-te de entuziasmul personalului, oameni care își iubesc cu pasiune meseria și sunt oricând gata să îți povestească secretele lor. Și savurează cele mai speciale preparate, în vreme ce asculți povești despre felul în care oamenii au descoperit una dintre cele mai speciale plăceri, care delectează și fascinează adulți și copii deopotrivă de atâta vreme.

În acest rai al ciocolatei întâlnești specialități exotice, combinații inedite și în același timp te relaxezi și te distrezi. Și poți să te bucuri și de înghețata preparată aici, cu o selecție atât de diversă de arome încât îți va fi greu să decizi asupra căreia să te oprești! Dar nu îți încheia vizita în micuța ciocolaterie din Mijas fără să iei parte la unul dintre atelierele expres, care introduc oaspeții, în fiecare zi a săptămânii, în tainele ciocolatei.

Workshop-urile debutează un tur rapid al fabricii, în care descoperi cum cacaua trece printr-un parcurs fascinant pentru a se transforma în cea mai ademenitor desert. După care îți pui la încercare îndemânarea și îți faci propriile tablete de ciocolată, fie că preferi să fie neagră, albă sau cu lapte, după bunul plac. Există și ateliere mai îndelungate, pentru cei care vor să știe încă mai multe despre ciocolată, care sunt foarte populare și care se țin în diferite limbi (engleză, spaniolă, catalană, franceză, germană și italiană).

Mayan Monkey  - program

Nu îți încheia, deci, vacanța în Spania pe Costa del Sol fără să descoperi acest loc atât de aparte, chiar și dacă va trebui să călătorești în mod special către Mijas ca să îl găsești! O vizită aici merită efortul, iar cea mai mică fabrică de ciocolată din lume te așteaptă cu porțile deschise în fiecare zi, cu workshop-uri amuzante și teribil de dulci care se țin zilnic, între orele 12.00 și 17.00. va fi o călătorie dedicată gusturilor autentice și plăcerilor simple, de care te poți bucura și singur, dar care va fi cu atât mai încântătoare dacă mergi acolo cu familia, pentru că cei mici vor fi cu atât mai fericiți să ajungă, în vacanța în Spania, în acest rai al ciocolatei.

Descoperă alte destinații fermecătoare din Costa del Sol, dar și furnizori locali, accesând zona de Informații utile - Costa del Sol.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.