Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Descoperă aroma fundamentală a Andaluziei într-un tur la o plantație de măslini

Descoperă aroma fundamentală a Andaluziei într-un tur la o plantație de măslini

Costa del Sol / Spania

Durată: 5 ore

Furnizor:

Viator

De la 69

Scurtă descriere:

Descoperă aroma fundamentală a Andaluziei în timpul acestui workshop de cinci ore, în care faci și deguști ulei de măsline. În timpul acestei zile dedicate unuia dintre produsele culinare cele mai de preț ale Spaniei, învață cum este produs uleiul de măsline folosind tehnici agricole și de presare tradiționale, bucură-te de o degustare ghidată și de un mic dejun tradițional, specific Andaluziei, cu uleiul de măsline pe post de ingredient vedetă. Turul este limitat la 12 persoane, pentru o experiență în grup mic personalizată. Transferul de la și înapoi la hotel nu este inclus.

Repere:

  • Tur în grup mic, ce asigură servicii personalizate;
  • Ghid local profesionist, prietenos și informat;
  • Mic dejun inclus.

La ce să te aștepți:

Află totul despre uleiul de măsline din Malaga în timpul acestui workshop și acestor degustări. Întâlnește-ți ghidul și șoferul în Plaza dela Marina din centrul orașului Malaga la nouă dimineața, unde te urci într-un vehicul eco-friendly, pentru o călătorie de o oră spre o plantație istorică de măslini.

Începe-ți ziua cu un tur de 40 de minute al plantației, în care afli despre cultivarea arborilor și despre producția de ulei de măsline. Ia loc pentru a te bucura de un mic dejun tradițional, specific Andaluziei, înainte de a vizita facilitățile de producție a uleiului de măsline. Vezi cum este produs uleiul prin intermediul tehnicilor moderne și fă un tur la vechea presă de ulei, alături de un membru al familiei ce deține plantația.

Încheie-ți experiența cu o sesiune de degustări, în care descoperi calitățile uleiului de măsline, gradele, profilulul aromelor și amestecurile.

Te întorci la locul de întâlnire din Malaga în jurul orei 14:00.

Notă: Transferul dus-întors de la hotel, mâncarea suplimentară, băuturile și gratuitățile opționale nu sunt incluse.

Vezi și alte experiențe din Costa del Sol

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.