Acasa Travel Moods Evadare City break în Praga: 10 activități care te conectează la pulsul orașului

Travel Mood Evadare

City break în Praga: 10 activități care te conectează la pulsul orașului

Ai multe de făcut într-un city break în Praga, dar alege cu atenție – dacă vrei să te conectezi cu adevărat la pulsul acestui oraș modern, care mustește de istorie și mister, îți recomandăm să optezi pentru tururi și experiențe autentice.

Într-un city break în Praga timpul este prețios și trebuie dozat cu precizie dacă vrei să descoperi cu adevărat „Orașul celor o sută de clopotnițe“ sau „Orașul de aur“, a cărui istorie încărcată dăinuie peste veacurile ce și-au lăsat amprenta peste urbe.

Fie că vorbim despre capitala regatului Boemiei sau a Sfântului Imperiu Roman, a Cehoslovaciei după Primul Război Mondial sau capitala ocupată de naziști în cel de-al Doilea Război Mondial și invadată de trupele Uniunii Sovietice în timpul Primăverii de la Praga, sau de locul de unde a pornit Revoluția de catifea, odată cu căderea Cortinei de Fier, pentru a deveni, apoi, capitala de azi a Cehiei, în care evadezi pentru scurt timp, Praga te fascinează cu arhitectura superbă și cu atmosfera sa mereu vie.

Mai jos ți-am pregătit zece activități pe care să le experimentezi, la modul imperativ!

Cum ajungi

Cum Praga nu este foarte departe de România, este destul de simplu să ajungi acolo cu mașina, dar cel mai ușor și mai rapid mod este să mergi cu avionul, fiindcă timpul contează, cum am spus.

Alege unul dintre zborurile directe spre capitala Cehiei și bucură-te din plin de pauza pe care ți-ai luat-o și pe care ai ales să o petreci în frumosul oraș.

Experiențe pentru travel mood evadare în city break în Praga

1. Mergi într-un tur gratuit al orașului

O evadare în timpul istoric al acestui oraș fascinant este o provocare pentru oricine alege un city break în Praga.

Cum nu ai mult timp la dispoziție, mergi într-un tur gratuit, care începe din piața centrală a orașului vechi și te poartă, pe durata a trei ore, spre principalele puncte de interes din Praga, ca o introducere în povestea unei citadele pline de palate, biserici, piețe, grădini și cartiere istorice, spre care te îndrepți pe străzi fermecătoare ce se strecoară printre edificii de inspirație gotică, renascentistă, barocă, rococo, art nouveau, cubistă, neo-clasică sau ultramodernă.

2. Viața la castel

Ca o punte în timp, podul Carol, ce traversează râul Vltava și poartă numele regelui Carol al IV-lea, este punctul de întâlnire pentru a porni spre castelul Praga sau cetatea din Praga, reședința regilor Boemiei și împăraților Sfântului Imperiu Roman, într-un tur ce răsfoiește pagini din istoria superbului complex fortificat de clădiri.

Vizitează catedrala St. Vitus, fosta necropolă regală și imperială, apoi vechiul palat regal, sala Vladislav și bazilica Sf. Gheorghe, ascultă poveștile ce învăluie cetatea și mergi pe Strada de aur și află istorioare legate de locuitorii săi.

pin icon

Citește și alte articole despre Praga

3. Vizitează vechiul cartier evreiesc în city break în Praga

Deși parțial distrus la sfârșitul secolului XIX, Josefov, cartierul evreiesc, ascunde istoria tumultuoasă a comunității iudaice din Praga, pe care o descoperi într-un tur la pas pe care nu trebuie să-l ratezi defel.

Nu mai puțin de șase sinagogi importante, precum și vechiul cimitir evreiesc, unul dintre cele mai vechi din Europa, ți se dezvăluie, împreună cu poveștile lor interesante, ce leagă trecutul de prezent.

4. În acorduri de muzică clasică

Un city break în Praga înseamnă, pe lângă multe altele, o escapadă în acorduri de muzică clasică, mai ales primăvara, când are loc aici unul dintre cele mai importante festivaluri de gen din Europa. Dacă nu ajungi în oraș în această perioadă, trebuie să știi că piața orașului vechi este inundată în mod frecvent de muzica lui Bach, Mozart sau Beethoven, interpretată de violoniști pasionați.

Orcheste profesioniste susțin concerte mai tot timpul anului în diferite biserici, clădiri istorice și săli de concerte, ca biserica Sfântul Nicolae, palatul Lobkowicz sau Rudolfinum, sediul filarmonicii din Cehia. Nu-ți rămâne decât să descoperi latura romantică a Pragăi și să mergi la unul dintre multiplele spectacole de muzică clasică și poți oricând să alegi un concert de zi oferit la palatul Lobkowicz, într-o cameră barocă superbă de secol XVII.

5. Un picnic în parc în city break în Praga

Un picnic în unul dintre frumoasele parcuri din Praga este una dintre cele mai relaxante activități pe care le poți face într-un city break în capitala Cehiei, timp în care îți iei o pauză de la orașul care te solicită.

Urcă dealul Petřín, străbate pădurea și parcul, pierde-te în grădina de trandafiri și alege locul potrivit de picnic, în așa fel încât să poți admira și panorama orașului. Sau mergi în parcul de pe dealul Letná, plin de terase, grădini și locuri de picnic, unde poți degusta faimoasa bere cehească și vedea apusul de soare ce acoperă orașul.

6. Descoperă fantomele trecutului în noaptea din Praga

Legende, mituri, mistere și povești fantastice te așteaptă într-un tur la pas pe străzi medievale tăcute, unde doar personajele înfricoșătoare prind viață prin vocea ghidului, în locuri ascunse, după lăsarea întunericului.

Spadasini sângeroși, călăreți fără cap, scheletul din ceasul astronomic și multe alte fantome ale trecutului bântuie părți ale orașului îngropat într-o noapte adâncă.

7. Un concert de jazz pe ape

Trăiește o experiență fabuloasă și mergi într-o croazieră de vis pe râul Vltava, ale cărui ape taie orașul dintotdeauna și își croiesc cursul pe sub poduri istorice, construite pentru a uni ce a fost despărțit, în același mod în care te regăsești pe tine în plutirea continuă pe ritmuri de jazz.

Mergi cu râul, admiră centrul orașului și bucură-te de concertul de jazz susținut la bordul vasului, în timp ce guști din bucătăria autentică cehească, pentru a-ți satisface toate simțurile.

8. Pe urmele lui Kafka

Un city break în Praga îți oferă ocazia de a merge într-un tur la pas și a descoperi orașul prin ochii lui Franz Kafka.

Lasă-te condus pe străzile și în locurile în care și-a trăit viața celebrul scriitor, mergi în vechiul cartier evreiesc Josefov, pentru a pătrunde în atmosfera în care și-a scris mare parte din opere, vizitează unele dintre apartamentele în care a locuit, vezi școala unde a învățat și universitatea pe care a frecventat-o și oprește-te în una dintre cafenelele sale preferate.

9. Biciclete electrice pentru un tur electrizant

Dacă ești pasionat de biciclete, atunci un tur pe două roți este cea mai bună opțiune de vizitare a orașului. Pornești pe traseele istorice care străbat cetatea din Praga și orașul vechi, fără să ratezi podul Carol și cartierul evreiesc, urci dealul din apropiere și te pierzi în frumosul parc Letna, de unde vezi, de sus, citadela ce ți se deschide la picioare, cobori și te pierzi pe străzi cu clădiri baroce, în timp ce ești absorbit în povestea orașului.

10. Puburi & berării artizanale

Un city break în Praga nu se poate încheia fără să descoperi gustul uneia dintre cele mai bune beri din lume, iar Praga este, pe bună dreptate, orașul berii. Puburi, baruri și berării artizanale se îngrămădesc pretutindeni și vorbesc constant despre pasiunea legendară a cehilor pentru bere.

Mergi într-un tur ce te poartă în vibrantul cartier Žižkov și în orașul vechi, pentru a te opri la nu mai puțin de cinci localuri iconice, inclusiv o berărie artianală, în care încerci beri de top, alături de un tapas cehesc clasic, pentru și mai multă poftă.

Si daca aceste experiențe te-au facut să visezi cu ochii deschisi la Praga te invităm să descoperi si alte propuneri de acest gen.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.