Acasa Travel Moods Romantic În căutarea frumuseții - luna de miere în Vietnam (II)

Travel Mood Romantic

În căutarea frumuseții - luna de miere în Vietnam (II)

Luna de miere în Vietnam, cu locurile, oamenii și fabuloasele sale experiențe, este o fantezie care se poate transforma în realitate mult mai simplu decât vă imaginați. Cu o mulțime de destinații romantice de explorat, cu locuri speciale și un aer exotic, Vietnamul vă așteaptă să vă celebrați iubirea.

Luna de miere în Vietnam vă poartă din Nha Trang  până în Hanoi, vă duce de pe coaste până în mijlocul vastelor plantații de orez, vă strecoară pașii în mijlocul unor peisaje superbe, pe cărări puțin umblate, vă invită să experimentați gusturi și arome și să trăiți cu bucurie experiențe memorabile.

Dacă alegeți, pe parcursul vacanței voastre romantice, să ajungeți în Hoi An, avem câteva sugestii ca să descoperiți șarmul autentic al acestui loc.

Hoi An, vechiul oraș port și una dintre cele mai inedite destinații pentru luna de miere în Vietnam

Luna de miere în Vietnam nu înseamnă doar timp petrecut la plajă, ci și descoperirea unor locuri romantice în orașe cu un farmec aparte. Vechiul oraș port Hoi An, al cărui nume înseamnă „loc pașnic de întâlnire“, și a cărui istorie coboară până în vremurile imperiului Champa, este una dintre destinațiile în care merită să vă petreceți vacanța în doi. Apropos, are și plajă!

1. Vizitați Orașul Vechi din Hoi An

Mergeți într-un tur și descoperiți Orașul Vechi, inclus în patrimoniul UNESCO, un exemplu impecabil de conservare a unui port comercial din sud-estul Asiei, care și-a cunoscut gloria între secolele XV și XIX. Șarmul străzilor și clădirilor, a căror arhitectură îmbină într-un mod unic influențe locale și străine, vă cucerește pe loc.

Vizitați pagoda Chua Ong, construită în anul 1653, și templul Jinshang, dedicat zeiței mărilor, protectoare a marinarilor. Opriți-vă la casa Tan Ky, veche de peste 200 de ani, și traversați apoi podul japonez construit în secolul XVII, una dintre principalele atracții turistice din Hoi An. O croazieră cu barca pe râul Thu Bon încheie această incursiune în istorie într-un mod cât se poate de romantic.

2. Un apus de soare special

Bucurați-vă de o croazieră spre Cua Dai, punctul în care râul se varsă în mare și în cel mai frumos apus de soare din această parte a lumii.

Urmăriți pe traseu ritualul zilnic al pescarilor care pornesc spre mare pentru a-și întinde plasele de pescuit, ce așteaptă cuminți peste noapte capturile mult dorite. Amuzați-vă în timp ce învățați să vâsliți într-o ciudată barcă vietnameză, în forma unui coș de bambus.

Înapoi pe ambarcațiunea cu care ați pornit în plutirea pe ape, o bere rece sau diverse răcoritoare par divine.

pin icon

Citește și alte articole despre Vietnam

3. Leneviți pe plaja An Bang

După ce plaja Cua Dai a suferit foarte mult în urma eroziunilor, singura plajă din Hoi An pe care puteți să leneviți sub umbrele de bambus este An Bang. Nisipul alb de aici și barurile și restaurantele sunt motive suficiente pentru o zi de soare și relaxare.

4. O incursiune în cultura artizanală vietnameză

Un mod cu iz romantic de petrecere a timpului în Hoi An este să participați la un curs ce vă introduce în cultura artizanală vietnameză. După ce deprindeți câteva tehnici de pictură tradițională, vă găsiți pictând frumoase vederi.

Apoi învățați cum se fac felinarele colorate pe care le vedeți pretutindeni în luna de miere în Asia. Aceste obiecte artizanale pe care le creați cu mâinile voastre sunt suvenirurile perfecte pe care le luați cu voi ca amintire a vacanței romantice petrecute în Vietnam.

5. Cu bicicleta într-o regiunea rurală tradițională

Până să urcați pe biciclete și să porniți în turul insulei Duy Vinh, într-o după-amiază vietnameză superbă, luați barca și alunecați pe râul Thu Bon, ce vă duce către cele mai idilice regiuni rurale din delta sa.

Cei nouă kilometri ai circuitului pe bicicletă se desfășoară într-un ritm lin, ce vă permite să pătrundeți în lumea fascinantă a satelor vietnameze, să vedeți fermierii pierduți în câmpurile de orez, și chiar să învățați câte ceva despre arta tradițională prin care localnicii își fabrică obiectele împletite din nuiele sau bărcile.

6. Distracție la pescuit

Imaginați-vă doar treziți dimineața foarte devreme, îmbrăcați cu haine pescărești și înarmați cu undițe tradiționale, gata să stăpâniți apele și să uimiți pescarii locului cu capturile voastre spectaculoase!

Sună a distracție garantată! Găsiți oriunde o barcă și echipamentul necesar pentru a porni în doi într-o aventură amuzantă la pescuit.

7. În lanurile de orez

Și dacă tot sunteți încântați de experiență, de ce să nu mergeți într-un tur care combină mersul la pescuit cu o incursiune în lanurile de orez, în care învățați de la fermieri cum se plantează orezul?

Fiindcă o astfel de experiență este o modalitate excelentă de a descifra ritmurile vieții tradiționale vietnameze, în care cultivarea orezului și pescuitul sunt ocupații de bază ale localnicilor.

8. Vizitați piața centrală din Hoi An

Larmă, agitație, tarabe pline cu legume și fructe proaspete, pește și carne, culori și condimente exotice, într-un cuvânt un spectacol culinar pe care nu trebuie să-l ratați în Hoi An. Fiindcă bucătăria vietnameză este renumită în toată lumea, gustul ei a cucerit inimi și a împătimit gurmanzii de pretutindeni.

Mergeți în această piață și experimentați cultura gastronomică locală, gustați din tot ce vă place și luați cu voi aromele unui Vietnam de poveste, cu care vă condimentați propria poveste, trăită în doi.

Unde să stați:

The Nam Hai Hoi An

Acest resort de lux situat pe malul mării impresionează prin arhitectura și designul său interior, inspirate din filosofia feng shui.

Plaja tropicală Ha My, cele trei piscine impresionate, spa-ul, numeroasele vile luxoase, bucătăria gourmet și serviciile impecabile ale personalului fac din acest resort locul ideal pentru a vă petrece luna de miere în Vietnam.

Review-uri / Tarife

Sunrise Premium Resort Hoi An

Resortul pune accent pe un design care promite intimitate, lux și toate facilitățile unei locuințe. Camerele, apartamente și vilele sale de la malul mării sunt atent decorate, în timp ce serviciile de lux anticipează și cea mai mică dorință pe care o aveți.

Vă puteți bucura de un răsărit de soare superb, de o frumoasă piscină și de spa, iar delicatesurile culinare vietnameze și bucătăria fusion asiatică sunt modul în care pătrundeți într-o aventură gastronomică autentică.

Review-uri / Tarife

Boutique Hoi An Resort

O excelentă alternativă de cazare pentru luna de miere în Vietnam o reprezintă Boutique Hoi An Resort. Acest resort boutique se mândrește cu piscina sa înconjurată de grădini tropicale luxuriante, cu vilele sale situate direct pe plajă, cu terase generoase unde puteți petrece clipe prețioase de intimitate și relaxare, în timp ce vă pierdeți privirile în mare, dar și cu un masaj binefăcător la spa-ul hotelului.

Review-uri / Tarife

Când să mergeți:

Clima tropicală din Vietnam se resimte și în Hoi An. Cea mai bună perioadă de vizitare a orașului este între lunile februarie și mai, în care aversele de ploaie sunt minime și temperaturile sunt plăcute. Între iunie și august sunt atinse cele mai înalte temperaturi, dar care pot fi excelente pentru plajă, iar din septembrie până în ianuarie este timpul musonului, cu ploi abundente și furtuni puternice.

Daca vrei sa faci din sejurul tău în Vietnam o experiență de neuitat și să îți  planifici singur propria ta vacanță inspiră-te din acest articol, completează cu alte idei din zona de Experiențe si gasește furnizorii potriviți pentru ceea ce iți dorești în baza noastră de Informați Utile

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.