Acasa Travel Moods Romantic În căutarea frumuseții - luna de miere în Vietnam (III)

Travel Mood Romantic

În căutarea frumuseții - luna de miere în Vietnam (III)

Luna de miere în Vietnam este perioada voastră de relaxare, descoperire și, dacă vă doriți, chiar de aventură. Unul dintre cele mai romantice locuri din lume, Vietnamul vă rezervă câte o supriză la fiecare colț de stradă, în fiecare templu și în orice stand cu mâncare stradală – aici sunetele, miresmele și agitația străzilor sunt memorabile, iar peisajul servește drept cel mai romantic decor pentru luna de miere în Asia.

Vă puteți petrece luna de miere în Vietnam în mai multe locuri, din Nha Trang, o splendidă destinație exotică pentru luna de miere în Vietnam, și până în Hoi An, vechiul oraș port. Iar în Hanoi și golful Ha Long mixul culturilor, combinația fascinantă de peisaje naturale, civilizații, ape și lanuri nesfârșite de orez dau tonul pentru cea mai romantică escapadă alături de cel drag.

Hanoi și golful Ha Long, alte destinații exotice pentru luna de miere în Vietnam

Hanoi sau Parisul Orientului este capitala Vietnamului, asupra căreia anii de dominație franceză au adus o eleganță aparte, ce se resimte pe bulevardele construite în stil parizian sau în arhitectura vilelor ce evocă armonios stilul Belle Époque. Apoi, influențele venite din China, în perfectă armonie cu specificul colonial francez, parcurile și grădinile atent îngrijite, mici capodopere în sine, și lacurile superbe conferă un farmec aparte orașului, de multe ori numit și „orașul lacurilor“, și îl transformă într-una din acele destinații exotice pentru luna de miere de neprețuit.

Golful Ha Long, în care puteți ajunge din Hanoi în câteva excursii impresionante, este acel loc în care aveți impresia că ați intrat cu adevărat în paradis. Insule cu miile și peșteri cu zecile, stânci și lagune de o frumusețe ce vă taie respirația așteaptă să fie descoperite și să fascineze pe viață. O experiență în doi aici este ca o plutire eternă într-unul dintre cele mai romantice locuri din lume.

1. O incursine culinară în Cartierul Vechi din Hanoi

Înainte de a merge în superbul golf Ha Long, vizitați Cartierul Vechi, din apropierea faimosului lac Hoan Kiem, și bucurați-vă de aerul franțuzesc ce se simte în vibrantul oraș.

Și, ca experiența de vizitare să fie cât mai autentică, mergeți într-un tur culinar ce vă poartă ce străzile cartierului în descoperirea celor mai bune restaurante, standuri și tarabe cu preparate tradiționale, dar și a unor locuri mai puțin cunoscute, și bucurați-vă din plin de arta gastronomică vietnameză.

2. Cu hidroavionul spre golful Ha Long

Nu mai stați pe gânduri și mergeți pentru două zile în golful Ha Long, denumit și Golful Dragonilor, a cărui frumusețe i-a asigurat un loc binemeritat în patrimoniul UNESCO. Urcați-vă la bordul hidroavionului și admirați peisajele remarcabile pe care le survolați în zborul care se încheie cu o experiență unică de aterizare pe mare.

Golful văzut de sus este un vis pe care nu vă puteați închipui că îl veți trăi în luna de miere în Vietnam. De aici încolo, lăsați-vă fascinați de acest colț de paradis pe care îl descoperiți unul lângă celălalt în croaziera de două zile, ce începe la bordul unui vas tradițional.

pin icon

Citește și alte articole despre Vietnam

3. Pe pământ, spre golful Ha Long

Dacă vreți să vă întoarceți în golf, alegeți să mergeți cu un autovehicul ce-și face drum prin ținuturile idilice ale acestei părți de Vietnam, într-un tur de excepție. Croaziera de o zi pe o ambarcațiune tradițională în golful Ha Long dezvăluie noi locuri de vizitat și aduce noi experiențe de trăit.

Așa descoperiți impresionantele peșteri Thien Cung și Dau Go și plutiți pe ape cu caiacul sau cu o barcă din bambus.

4. Peșteri de o frumusețe singulară

Și dacă v-au impresionat peșterile, alegeți să vă petreceți mai mult timp în golf și să explorați frumusețea lor singulară. Închiriați o barcă cu care vă strecurați în cinci dintre cele mai faimoase peșteri ale golfului.

Unde vă cazați în Hanoi:

Sofitel Legend Metropole Hanoi

O experiență de cazare la acest hotel de 5 stele este promisiunea luxului prin excelență. Situat în Cartierul Francez, aproape de Operă, legendarul hotel nu atrage doar prin arhitectura clasică a fațadei, ci și prin eleganța sa opulentă, ce vine parcă din alte timpuri.

Designul interior de excepție, ca de altfel toate serviciile și facilitățile pe care le oferă, sunt motive suficiente pentru a vă petrece luna de miere aici.

Review-uri / Tarife

Hanoi La Siesta Hotel & Spa

Un alt loc în care să stați în luna de miere în Hanoi este liniștitul La Siesta Hotel & Spa, de unde puteți ajunge ușor la lacul Hoan Kiem și la principalele atracții turistice din oraș.

Arhitectura modernă, care ține cont de șarmul Cartierului Vechi, camerele luxoase, spa-ul, facilitățile și serviciile ireproșabile, dar și restaurantul ce oferă mostre excelente din bucătăria tradițională vietnameză fac din acest hotel o alegere foarte bună.

Review-uri / Tarife

Hanoy Trendy Hotel & Spa

Hotelul este situat în centrul Cartierului Vechi din Hanoi și mizează pe confortul și pe designul modern de lux, ce asigură intimitatea de care aveți nevoie.

Apartamentele și camerele sale frumos decorate, spa-ul și serviciile de calitate concurează pentru satisfacția voastră în luna de miere din Vietnam.

Review-uri / Tarife

Când să mergeți:

Acum, că ne aflăm în nordul Vietnamului, cea mai bună perioadă să vă petreceți vacanța aici este în sezonul secetos, ce se întinde între octombrie și aprilie, cu temperaturi plăcute și averse de ploaie scăzute. Musonul tropical își face simțită prezența între ianuarie și septembrie.

Agenția Kuoni (UK), agenție specializată în oferte personalizate de călătorie oferă o gamă largă de posibiltăți de a îți petrece un sejur cu experiențe inedite în Vietnam.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.