Acasa Experiențe de călătorie Plimbări pe jos, cu bicicleta și pe apă Descoperă frumusețea insulei lle Sainte-Marguerite, o oază naturală desăvârșită, aproape de Cannes

Descoperă frumusețea insulei lle Sainte-Marguerite, o oază naturală desăvârșită, aproape de Cannes

2 Reviews

Cannes / Franta

Durată:

Furnizor:

Viator

De la 15

Scurtă descriere:

La doar 15 minute în larg de coasta orașului Cannes se află o oază naturală care te așteaptă să o explorezi. Urcă la bordul unui feribot spre lle Sainte-Marguerite – la o distanță de aproximativ un kilometru în largul Rivierei Franceze – pentru a-ți petrece o dimineață sau o după-amiază relaxantă, în funcție de ora de plecare pe care o alegi. Odată ajuns pe insulă, timpul îți aparține pentru a face o drumeție, a urmări păsările sau pentru explorări culturale la muzeul maritim. De asemenea, pe lle Sainte-Marguerite se află Fort Royal, o închisoare din secolul al XVII-lea în care a fost încarcerat „Omul cu Masca de Fier“. Sunt disponibile tururi prvate de vizitare a fortului (pe propria cheltuială).

Repere:

  • Călătorie cu feribotul, de 15 minute, spre lle Sainte-Marguerite;
  • Petrece timp liber pentru a explora minunile naturale ale insulei;
  • Vizitează Fort Royal, închisoarea unde a fost încarcerat „Omul cu Masca de Fier“, făcut celebru de Alexandre Dumas.

La ce să te aștepți:

Ia feribotul din portul din Cannes la ora de plecare aleasă. La doar 15 minute, în largul coastei Rivierei Franceze, insula Ile Sainte-Marguerite face parte din arhipelagul insulelor Lérins din Golfe de la Napoule și oferă un amestec plin de cultură, istorie și natură.

Când ajungi, coboară de pe feribot, respiră parfumul pinilor și eucalipților și începe-ți explorarea în mod independent. Alege să faci o drumeție pe un traseu ­– trasee bine marcate acoperă insula – și traversează păduri dense pentru a descoperi minunile lumii botanice. Sau pur și simplu plimbă-te în preajma lacului Batéguier, pentru a admira păsări migratoare, sau la Point de la Convention, pentru a vedea o gamă de specii de plante unice, care și-au găsit casa pe Ile Sainte-Marguerite.

Nici o excursie pe insulă nu este completă fără o vizită la Fort Royal, o fostă fortăreață-închisoare construită de invadatorii spanioli în secoul al XVII-lea. Aici este locul în care se spune că a fost încarcerat „Omul cu Masca de Fier“. Astăzi, fortăreața își găsește noi utilizări, ca muzeu maritim, cu o bogăție de descoperiri arheologice care includ desene murale din secolul întâi, artefacte dintr-o epavă sarazină din secolul al X-lea și chiar obiecte de cereamică din epoca romană.

O altă opțiune este centrul de cercetare marină Méditerranoscope, care lucrează pentru a proteja diversa viață marină din apele din jurul insulelor Lérins. Dacă ți se face foame, poți alege între două restaurante și între două chioșcuri cu sandvișuri. Sau ia cu tine niște gustări!

Feriboturile fac curse regulate între Ile Sainte-Marguerite și Cannes, așa că, atunci când ești gata să te întorci pe continent, urcă la bord pentru scurta călătorie spre port.

Vezi și alte experiențe din Cannes

Plimbări pe jos, cu bicicleta și pe apă

Plimbările sunt cele mai nimerite feluri de a explora o destinație turistică nouă într-un travel mood activ. Dacă vrei să simți cu adevărat atmosfera unui loc, să te imersezi în cultura locală, alege astfel de plimbări, fie pe jos, fie cu bicicleta sau cu o ambarcațiune, pe apă – trăind astfel autentic vibe-ul destinației și aflând, în același timp, povești despre istoria locului, despre tradițiile sale și despre legendele pe care le-a născut de-a lungul timpului.

În grupuri mici și însoțit de un ghid, cunoști într-o manieră amuzantă, interactivă și dinamică zona în care te afli. Iar distracția e de neprețuit când vine la pachet cu aventurarea pe noi tărâmuri.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.