Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Descoperă tradițiile gastronomice bolognese într-un tur culinar pe străzile medievale ale orașului

Descoperă tradițiile gastronomice bolognese într-un tur culinar pe străzile medievale ale orașului

16 Reviews

Bologna / Italia

Durată: 2 ore

Furnizor:

Viator

De la 25

Scurtă descriere:

Descoperă scena culinară de invidiat a orașului Bologna într-un tur la pas, de două ore, la vechile piețe de pe stăzile medievale ale orașului. În compania unui ghid obsedat de gastronomie, află despre moștenirea culinară a orașului, care este leagănul faimoaselor preparate italiene, cum ar fi tortellini, mortadella și sosul bolognese. Hoinărește pe străzile pietruite din Quadrilatero, unde abundă delicii culinare și produse ispititoare. Vizitează magazine de familie și de artizanat. De-a lungul drumului, degustă trei preparate culinare delicioase, cum ar fi prosciutto și brânză, ciocolată sau înghețată și espresso.

Repere:

  • Tur culinar de două ore în jurul piețelor de mâncare din Bologna;
  • Descoperă rețetele vechi de secole și tradițiile gastronomiei bolognese;
  • Hoinărește prin piețele medievale din Quadrilatero;
  • Intră în magazine istorice;
  • Degustă trei preparate culinare reprezentative, cum ar fi prosciutto și brânză;
  • Folosește căștile audio primite pentru a te bucura de informațiile live, oferite de ghid.

La ce să te aștepți:

Întâlnește-ți ghidul la oficiul turistic din Piazza Maggiore, o piață mare din inima Orașului Vechi din Bologna. Dacă grupul este format din mai mult de opt persoane, puneți căștile audio, ca să poți auzi comentariile captivante ale ghidului tău tot timpul, și fă-ți drum pe străzile medievale care înconjoară piața.

Bologna are o reputație binemeritată, ca unul dintre cele mai bune orașe culinare. De fapt, una dintre poreclele sale este La Grassa (grasa), care se referă la multitudinea de produse crescute în regiune și la gastronomia locală bogată și satisfăcătoare.

Urmează-ți ghidul pe străzile mici și înguste din Quadrilatero, pline de standuri cu mâncare și magazine ce vând orice, de la fructe și legume proaspete, la carne și pește. Alătură-te localnicilor ce se înghesuie pe alei, verificând ofertele extrem de delicioase.

Descoperă originile preparatelor locale populare, dezvăluite de ghidul tău, și oprește-te să faci cumpărături de la irezistibilele magazine de artizanat, multe dintre ele apraținând acelorași familii, de generații.

Pe măsură ce explorezi, fă o pauză pentru a savura trei preparate bolognese locale. Degustă aromele unor specialități, cum ar fi cârnați italieni, brânză și prosciutto, precum și ale unor dulciuri ca ciocolata sau înghețata. Încheie-ți turul culinar cu un espresso autentic italian.

Apoi, urmează-ți ghidul înapoi spre punctul din care ai plecat în această experiență, unde turul ia sfârșit.

Vezi și alte experiențe din Bologna

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.