Acasa Experiențe de călătorie Experiențe de călătorie cu localnici O experiență autentică privată: mergi într-o pădure de mangrove & vizitează un sat tipic de pescari din Bangkok

O experiență autentică privată: mergi într-o pădure de mangrove & vizitează un sat tipic de pescari din Bangkok

14 Reviews

Bangkok / Thailanda

Durată: 7 ore

Furnizor:

With Locals

De la 69

Scurtă descriere:

Mergi într-un frumos tur privat care te duce la un sat pescăresc, într-o pădure de mangrove și la o fermă tradițională de sare. De asemenea, mănânci fructe de mare proaspete și delicioase, gătite pentru tine pe malul mării.

Repere:

  • Drumeție pe cărările dintr-o pădure de mangrove, în care observi păsările;
  • Vizitează o fermă tradițională de sare;
  • Învață de la localnici cum să gătești fructe de mare în stil thailandez;
  • Descoperă comunitatea de pescari Saen Tor.

La ce să te aștepți:

În acest tur privat de o zi vizitezi un loc liniștit de la malul mării, din Bangkok, și explorezi modul de viață local și tradițional.

Descoperă districtul Bang Khun Thian. Este singurul cartier din Bangkok care are deschidere la Golful Thailandei. Marea se învecinează aici cu o pădure de mangrove, care crește în zonele umede saline dintre uscat și mare, unde alte plante nu pot supraviețui. Acești arbori protejează litoralul și previn eroziunea prin colectarea sedimentelor din râuri și pârâuri. Pădurea de mangrove nu doar că protejează eroziunea malurilor, dar este și cea mai bună creșă pentru viața marină. De asemenea, îi sprijină pe localnici să practice pescuitul și să creeze ferme de scoici, mușchi și sare.

Prima oprire este la centrul de conservare al pădurii de mangrove, unde ai ocazia să observi păsările. Admiră frumosul Golf al Thailandei și flora sa bogată.

A doua oprire este la o fermă locală de sare, unde ghidul tău îi cunoaște pe membrii familiei care o dețin și pe vecinii lor. Sunt oameni prietenoși și fericiți să-ți ofere informații despre cum se face o fermă de sare, care sunt tipurile diferite de sare și cum se extrage sarea din apa mării.

Ultima oprire este la comunitatea de pescari Saen Tor din districtul Bang Khun Thian. Singura cale de a intra în acest sat este cu barca. Zona se află între canal și mare. Casele sunt pe apă și principala ocupație a localnicilor este pescuitul. Cresc scoici, crabi albaștri și pești în mediul ecologic din împrejurimi, limitând zona de pescuit care îi revine fiecărei case și nepermițând distrugerea pădurii de mangrove. Este strict interzisă folosirea substanțelor chimice, așa că poți fi sigur că ai parte de fructe de mare organice.

În timpul acestui tur ai ocazia să cunoști personal localnicii, să simți bunătatea mătușii Sim și a unchiului Rangsan, să cunoști tehnicile lor de pescuit, felul în care gătesc și cât de importantă este pădurea de mangrove pentru viețile lor. De asemenea, te poți bucura de culesul scoicilor sau al crabilor, te poți plimba cu caiacul sau poți înota.

 

Vezi și alte experiențe din Bangkok

Experiențe de călătorie cu localnici

Cunoscătorii și pasionații de călătorii știu deja ce avantaje aduce oricărui sejur interacțiunea nestingherită cu localnicii. Iar dacă te alături acestora pentru activități și experiențe de vacanță, când te afli într-un travel mood de evadare sau de explorare, ai ocazia să te conectezi direct la stilul lor de viață.

Cunoaște localnicii, află-le obiceiurile și tradițiile, ascultă-le poveștile și observă-le comportamentul – nimic nu îți îmbogățește mai tare vacanța decât diferența culturală pe care o înțelegi și o respecți, odată ce știi care sunt asemănările și deosebirile dintre felul tău și al lor de a vedea lumea. Doar așa te întorci mai câștigat dintr-o călătorie.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.