Acasa Travel Tips Bagaje în călătorie 7 criterii esențiale pentru alegerea celui mai potrivit bagaj de mână

7 criterii esențiale pentru alegerea celui mai potrivit bagaj de mână

Bagaje în călătorie

Alegerea celui mai adecvat bagaj de mână este una dintre cheile unei călătorii scurte și confortabile. Iar dacă oscilezi între mai multe opțiuni, suntem aici să te consiliem și să îți arătăm cum să decizi asupra celui mai potrivit pentru tine. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că valiza sau rucsacul tău bifează (pe cât posibil) 7 criterii de bază.

Un bagaj de mână confortabil, încăpător și ușor de transportat te scutește de multe neplăceri atunci când pleci într-o călătorie scurtă, fie că te deplasezi pentru muncă sau că îți îngădui un city break care să te energizeze la finalul unei săptămâni de lucru.

Ți-am povestit într-un alt articol cum îți organizezi bagajul de mână pentru o călătorie scurtă, acum e vremea să îți povestim despre ce tip de bagaj de mână poate, în funcție de nevoile tale, să îți asigure confort.

Magazinele specializate în bagaje se întrec în a oferi modele de valize, genți, rucsaci și alte asemenea obiecte cu design inovator sau plăcut privirii. Însă, indiferent de criteriul vizual, amintește-ți că, odată plecat, doar confortul va conta cu adevărat. Și alte câteva lucruri, pe care ți le detaliem în continuare.

7 reguli de urmat când îți alegi un bagaj de mână

1. Dimensiunile externe

Când vine vremea despre a călători cu un bagaj de mână, dimensiunile externe ale acestuia sunt pe primul loc, mai ales că toate companiile aeriene au standarde precise pentru valizele care se califică sau nu în categoria bagajelor ce pot fi transportate cu tine, direct în avion.

Un bagaj care te însoțește peste tot trebuie să fie suficient de mic - în caz contrar, ai de plătit taxe suplimentare, poți chiar să întârzii și să pierzi alte mijloace de transport, iar acestea sunt situații pe care nu ți le dorești, cu siguranță. Deci consultă mai întâi listele cu dimensiuni acceptate de transportatori și abia apoi alege geanta care să te însoțească în călătorie.

2. Greutatea

Acesta este un criteriu care funcționează în orice călătorie - un bagaj de mână trebuie să fie ușor. De fapt, cu cât mai ușor, cu atât îți va fi mai simplu să te deplasezi purtându-l și să îl poți încărca mai mult, fără să trebuiască să faci eforturi suplimentare doar pentru că ți-ai ales un rucsac sau o valiză a căror greutate, de una singură, te face să resimți un disconfort. Orice tip de bagaj, chiar și cele cu rotile, trebuie ridicat și cărat uneori, ia în considerare asta când îți alegi valiza.

3. Confort & mobilitate

Cu rotile sau de purtat în spate, bagajul de mână e gândit ca să îți asigure confortul. Însă farmecul călătoriilor este că nu sunt mereu complet previzibile și tocmai asta le face atât de speciale. Traducând asta în termeni pragmatici, însă, va însemna că, dincolo de podelele din aeroport sau de străzi, bagajul tău va trebui să fie transportat și pe alei cu piatră sau, să zicem, pe scări. Caz în care ai putea fii recunoscător pentru că ai ales un rucsac ca îți lasă mâinile libere în orice moment. Desigur, decizia funcționează doar dacă îți este simplu să cari în spate o oarecare greutate, ce se poate dovedi uneori considerabilă.

4. Spațiu & eficiență

Dacă dimensiunea externă a unui bagaj de mână este dictată de standardele companiilor, atunci știi că de asta depinde și cât de încăpător va fi el. Numai că unele modele sunt mai eficiente, după acest criteriu, decât altele.

Daca este compartimentat inteligent și spațiul pe care îl ai la dispoziție este exploatat la maximum, știi că ai găsit valiza potrivită. Doar nu face greșeala de a nu considera acest aspect la cumpărare, în favoarea look-ului exterior. Ai nevoie de spațiu, asigură-te că alegerea ta ți-l oferă.

5. Extensibilitate

Poate că nu ai neapărată nevoie de un bagaj care să fie extensibil, dar știi prea bine că de fiecare dată când pleci undeva te întorci acasă cu mai multe obiecte decât ai plecat. Pentru astfel de situații, opțiunea extensibilității este una de folos. 

6. Calitatea materialelor

Există motive pentru care unele companii de bagajerie sunt mai apreciate decât altele sau au tradiție în domeniu. Și de obicei cel mai important dintre aceste motive este calitatea materialelor, la care nici un producător care se respectă nu ar face vreun compromis. Alege-ți bagajul de mână de la un furnizor de încredere, în felul acesta raportul calitate-preț va fi ideal.

7. Cost

Deși un bagaj de mână perfect, cu dimensiuni ideale și de o calitate superioară va costa mai mult decât unul produs de o companie fără specializare, nu ar trebui să faci rabat de la calitate în favoarea prețului. Ceea ce nu înseamnă că nu vei găsi, chiar și între producătorii de top, diferențe (uneori semnificative) de preț. Asigură-te că ai studiat cu atenție toate ofertele și ai cântărit toate avantajele și dezavantajele înainte de achiziția finală.

Fiecare dintre aceste criterii contează, dar ai încredere că vei găsi bagajul potrivit pentru tine chiar dacă nu toate sunt îndeplinite. Probabil că nu s-a inventat încă bagajul care să fie adecvat tuturor, așadar mulțumește-te cu a-l descoperi pe cel potrivit ție. Și citește și ghidul nostru pentru alegerea unui anumit tip de bagaj de mână. 

Iar odată ce l-ai găsit, ești gata de drum. Nu uita că sunt anumite obiecte pe care nu îți este permis să le iei cu tine în avion (le-am detaliat aici). Și bucură-te de călătorie!

 

 

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.