Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Trăiește o aventură culinară italiană în Little Italy, în New York

Trăiește o aventură culinară italiană în Little Italy, în New York

150 Reviews

New York / SUA

Durată: 2 ore

Furnizor:

Go Local Tour

De la 50

Scurtă descriere:

Afundă-te în gastronomia și cultura unuia dintre cele mai colorate cartiere din New York, Little Italy, și degustă unele dintre cele mai bune preparate din bucătăria italiană pe care le găsești în oraș.

Repere:

  • Degustă faimoasele preparate ale celor mai vechi brutării, pizzerii și magazine tradiționale din Little Italy;
  • Savurezi brânzeturi, pizza și alte produse specific italiene;
  • Afli povești fascinante despre locurile în care s-au turnat filme celebre, dar mai ales despre cele care au jucat un rol crucial în istoria orașului.

La ce să te aștepți:

Te plimbi și asculți povești despre clădiri italiene care fac parte din istorie, și care au definit experiența imigranților veniți din Italia la începutul secolului al XX-lea, și mergi la delicaterii, brutării și cuptoare de pizza care au mai bine de o sută de ani în acest tur al New York-ului dedicat mâncării italiene.

Ajungi la Parisi Bakery, unul dintre locurile preferate ale lui Frank Sinatra, care se considera dependent de pâinea lor cu prosciutto, un local unde se face mâncare de 103 ani. Apoi mergi la Alleva Dairy, cel mai vechi magazin de brânzeturi din America, care este în continuare deținut de o familie și care vinde săptămânal aproape două tone din cea mai proaspătă mozarella și ricotta pe care ai gustat-o vreodată.

E timpul să vizitezi Lombardi’s Pizza, cea mai veche pizzerie din America, în care cuptorul de 106 ani încă impresionează localnicii, turiștii și pasionații de mâncare din toată lumea.

Nu ratezi nici Ferrara Bakery, unde ghidul te ajută să nu stai prea mult la coadă - încă din 1892 cozile care se formează aici sunt legendare. Pe drum recunoști câteva locații unde s-au turnat pelicule precum Nașul, Donnie Brasco, Mean Streets, Serpico și chiar și Sex and the City! Și ajungi și la Curb Exchange, un depozit din vremea prohibiției.

Descoperi și alte secrete în Little Italy, afli cine a dat numele pieței Petrosino (sau îți spunem noi - este vorba despre primul detectiv italian din New York) și ajungi și la vechea catedrală a Sfântului Patrick, prima biserică catolică din New York, care a găzduit de-a lungul timpului producții de film, nunți și ceremonii memoriale. Interiorul ei te va uimi! Și sunt multe alte povești pe care le afli în aventura ta în Little Italy.

Vezi și alte experiențe din New York

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.