Acasa Experiențe de călătorie Plimbări pe jos, cu bicicleta și pe apă Vizitează frumoasele insule Deserta și Farol din aria protejată Ria Formosa, într-o croazieră cu un catamaran

Vizitează frumoasele insule Deserta și Farol din aria protejată Ria Formosa, într-o croazieră cu un catamaran

55 Reviews

Algarve / Portugalia

Durată: 3 ore

Furnizor:

Get Your Guide

De la 31

Scurtă descriere:

Această excursie se desfășoară cu un catamaran confortabil, care își face loc pe canalele din Ria Formosa. Pe parcursul călătoriei, vizitezi insulele Deserta și Farol, două dintre cele mai frumoase insule ale acestei arii protejate.

Repere:

  • Experimentează Ria Formosa – una dintre cele șapte minuni naturale ale Portugaliei;
  • Navighează cu un catamaran confortabil;
  • Vizitează insula Deserta;
  • Explorează insula Farol.

La ce să te aștepți:

Când te afli în Portugalia, asigură-te că experimentezi această călătorie cu catamaranul spre insulele Deserta și Farol, care te poartă prin spectaculoasa natură din Ria Formosa. Vino să vezi de ce această regiune a fost desemnată una dintre cele șapte minuni naturale ale Portugaliei.

Pleci din portul turistic din Faro, navigând ușor pe canalele din Ria Formosa, pentru a te bucura din plin de peisajul frumos. De-a lungul turului vezi păsări precum stârcul cenușiu, barza albă și multe alte păsări care folosesc această zonă ca habitat pentru reproducere.

Pe măsură ce te apropii de insule și de plaje, vezi farul de pe insula Culatra, unde faci prima oprire. Privind în jur, se poate observa munca grea a oamenilor de la fermele de stridii și scoici. O privire mai atentă asupra coastei te face să vezi piața din Olhão, un important oraș pescăresc. Și spre ocean poți zări una dintre cele mai importante căi maritime de acces în Ria Formosa.

Următoarea oprire este insula Farol. Aici, te poți bucura de o plimbare pe străzile acestei mici, dar prietenoase comunități. Când treci pe lângă far, mergi până la capăt pentru a admira o întinsă plajă cu nisip alb și fin, spălată de ape calme și calde.

Părăsește insula Farol și fă următoarea oprire la insula Deserta. Această insulă este cunoscută și ca insula Barreta. Aici se află cel mai sudic punct al Portugaliei, capul Santa Maria. Poți alege să explorezi fauna și flora acestei insule într-o plimbare ușoară sau pur și simplu să te bucuri de soare și să faci baie în apele cristaline, la plajă.

Vezi și alte experiențe din Algarve

Plimbări pe jos, cu bicicleta și pe apă

Plimbările sunt cele mai nimerite feluri de a explora o destinație turistică nouă într-un travel mood activ. Dacă vrei să simți cu adevărat atmosfera unui loc, să te imersezi în cultura locală, alege astfel de plimbări, fie pe jos, fie cu bicicleta sau cu o ambarcațiune, pe apă – trăind astfel autentic vibe-ul destinației și aflând, în același timp, povești despre istoria locului, despre tradițiile sale și despre legendele pe care le-a născut de-a lungul timpului.

În grupuri mici și însoțit de un ghid, cunoști într-o manieră amuzantă, interactivă și dinamică zona în care te afli. Iar distracția e de neprețuit când vine la pachet cu aventurarea pe noi tărâmuri.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.