Acasa Experiențe de călătorie Experiențe de călătorie cu localnici Descoperă tradițiile din Sardinia în satul Aritzo & fă brânza la stână & gustă produse tradiționale & vinuri locale

Descoperă tradițiile din Sardinia în satul Aritzo & fă brânza la stână & gustă produse tradiționale & vinuri locale

Alghero / Sardinia

Durată: 10 ore

Furnizor:

Get Your Guide

De la 188

Scurtă descriere:

Bucură-te de mijlocul insulei Sardinia și de tradițiile ei. Mergi în drumeții pe cărări de munte, degustă produse tradiționale și fă un tur al unui mic sat, în această experiență de o zi în Sardinia sălbatică.

Repere:

  • Fă un tur în interiorul tradițiilor locale;
  • Degustă brânză tradițională, pâine și alte produse făcute în casă;
  • Mergi într-o drumeție, pentru a admira vederile panoramice, în munți.

La ce să te aștepți:

Pornește din Cagliari sau dintr-un alt punct, spre Aritzo (în mijlocul Sardiniei). Fă o drumeție în munți, de-a lungul căreia te oprești să admiri vederile panoramice și să prepari brânză tradițională la stână, și să participi la un brunch bogat și la o degustare de vinuri. Bucură-te de un tur ghidat al zonei vechi din comună și de intrarea la muzeul etnografic, la vechea închisoare spaniolă și la conacul Devilla.

Fă un tur în interiorul regiunii Barbagia, cu un ghid local expert.

În munții Aritzo, încă din primele decade ale secolului XX, sătenii au dezvoltat așa-numita „industrie a zăpezii“. Zăpada (pentru sorbetul tradițional de lămâie „sa Carapigna“), ținută în lăzi căptușite cu paie, în gropi adânci, era vândută în lunile de vară. În sat încă poți vedea rămășițe ale vechilor domos de su nie (neviere), casele zăpezii.

De asemenea, află despre o altă activitate economică importantă în orașul de munte: meșteșugul prelucrării lemnului de castan.

 

Experiențe de călătorie cu localnici

Cunoscătorii și pasionații de călătorii știu deja ce avantaje aduce oricărui sejur interacțiunea nestingherită cu localnicii. Iar dacă te alături acestora pentru activități și experiențe de vacanță, când te afli într-un travel mood de evadare sau de explorare, ai ocazia să te conectezi direct la stilul lor de viață.

Cunoaște localnicii, află-le obiceiurile și tradițiile, ascultă-le poveștile și observă-le comportamentul – nimic nu îți îmbogățește mai tare vacanța decât diferența culturală pe care o înțelegi și o respecți, odată ce știi care sunt asemănările și deosebirile dintre felul tău și al lor de a vedea lumea. Doar așa te întorci mai câștigat dintr-o călătorie.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.