Acasa Travel Moods Aventură Explorează necunoscutul într-un safari în Kenya

Travel Mood Aventură

Explorează necunoscutul într-un safari în Kenya

Un safari în Kenya te invită să plonjezi în necunoscut, să cunoști Africa în profunzime și să te entuziasmezi în fața naturii impresionante.

Când îți dorești să experimentezi cu adevărat viața în sălbăticie, un safari în Kenya poate fi cheia ce îți deschide gustul pentru aventură. Țara africană deține din plin habitate ocupate de maiestuoase animale sălbatice, pe teritoriul ei afându-se o parte din rezervația naturală Masai Mara.

Acolo trăiesc antilopele Gnu care se mișcă anual în Marea Migrație, despre care ți-am mai povestit un fenomen natural unic și impresionant în dimensiunile sale, când peste un milion de antilope și sute de mii de zebre pleacă în căutarea pajiștilor mai înverzite.

Apoi, un safari în Kenya te duce foarte aproape de Big Five, cele cinci mari animale africane pe care vrea să le vadă orice pasionat și care se regăsesc aici din plin: leii, leoparzii, bivolii, rinocerii și elefanții se găsesc cu precădere în rezervația Masai Mara, dar și în alte parcuri din țară.

 

Rezervații naturale pentru cel mai reușit safari în Kenya

Masai Mara

Rezervația naturală Masai Mara nu are granițe acolo unde se intersectează cu Serengeti, uriașul parc din Tanzania, permițând astfel trecerea animalelor în marea lor migrație. De aceea este locul perfect pentru un safari în Kenya, adăpostind mii de animale ce fac parte din celebrul Big Five pe care vrea să îl vadă orice iubitor de natură, dar și zebre, girafe, hiene sau gazele.

Dacă ajungi aici din iulie până în noiembrie, nu vei rata Marea Migrație, cu trecerea turmelor peste râul Mara, un adevărat miracol al lumii naturale. În plus, aici poți să observi și sezonul de înmulțire, când se nasc mii de pui, în decembrie și ianuarie.

Există și o mulțime de opțiuni de cazare în parc și în împrejurimi, de la cele rezervate îndrăgostiților la cele care sunt prietenoase chiar și pentru familiile cu copii.

Lacul Naivasha

Oaza din jurul lacului Naivasha este spectaculoasă și este o destinație perfectă pentru un safari în Kenya, cu mlaștinile sale, cu pădurile de salcâmi și cu terenul vulcanic impresionant, hrănit constant de apele râurilor Gilgil și Malewa.

Aici trăiesc peste 450 de specii de păsări, dar lor li se alătură și animalele mari care vin pentru apă – bivolii, zebrele, antilopele eland, impala sau hipopotami.

Fie că alegi să le admiri din mașină, fie că traversezi lacul în barcă sau că pornești în plimbări alături de specialiști care îți descifrează uluitoarea viață sălbatică întreținută de lacul cu apă dulce, trebuie să trăiești miracolul naturii așa cum se simte el aici.

Lacul Nakuru

Unul dintre cele mai frumoase parcuri din Kenya, cel ce înconjoară lacul Nakuru are formațiuni stâncoase, păduri de salcâmi, o cascadă superbă și este casă pentru o mulțime de specii de păsări și animale.

Flamingii sunt cei care au făcut faima locului, atrași aici de rezervele de alge, dar din 2014 încoace populația (care ajungea la milioane de exemplare) a mai scăzut.

Rinocerii, leii, leoparzii, hipopotamii și girafele Rothschild locuiesc, și ei, în zona ce are în centru lacul.

Amboseli

Parcul acesta care are un ecosistem fabulos, ce se întinde dincolo de granița cu Tanzania, este perfect pentru un safari în Kenya, pentru că aici ajungi în imediata apropiere a elefanților, dar ai și ocazia unică să întâlnești Maasai.

Ca să nu mai vorbim despre muntele Kilimanjaro, a cărui priveliște năucește de-a dreptul, dar și de izvoarele care pornesc din el și hrănesc zonele mai joase, ce atrag un număr mare de animale.

Lacul Victoria

Unul dintre marile lacuri africane (și cel de-al doilea ca dimensiuni din lume), Lacul Victoria atrage cu numeroasele specii de păsări (peste 350), cu satele de pescari, dar mai ales cu pescuitul care se practică la o scară incredibilă.

În plus, odată ajuns aici cunoști și o cultură unică, Luo, vezi picturile rupestre milenare ale populației Batwa și descoperi o lume nouă guvernată de spiritul lacului.

Tsavo Vest și Tsvao Est

Unul dintre cele mai mari și mai vechi parcuri naturale din Kenya poartă numele râului Tsavo, care îl traversează.

Partea de est abundă în tentații precum Mudanda Rock, Platoul Yatta (cea mai lungă revărsare de lavă din lume), cascada Lugard, dar și o mulțime de mamifere – printre care leii Tsavo, babuini, bivoli, maimuțe, hiene, zebre și multe altele.

În vreme ce partea de vest e mai populară, datorită peisajului magnific. Aici găsești izvoarele Mzima, rezervația de rinoceri, dar viața sălbatică a locului e, practic, fără limite – hipopotamii, elefanții, leoparzii și leii Masai abundă.

Safari în Kenya: un obiectiv, mai multe variante

Dacă alegi, deci, un safari în Kenya, trebuie să știi că ai mai multe opțiuni, în funcție de preferințele, interesele și bugetul tău, și că acestea îți sunt la îndemână prin intermediul agențiilor acreditate DERTOUR în România.

Un safari clasic

Dacă te tentează varianta clasică, mai extinsă, alege un circuit de opt zile cu plecare din Mombasa, care te duce mai întâi în Tsavo Vest, ca să vezi elefanții “roșii”, apoi te poartă spre Nairobi, unde vizitezi centrul de girafe și muzeul Karen Blixen.

Urmează Masai Mara, unde petreci mai multă vreme, ca să ai timp să vezi și doi vulcani, dar și să întâlnești leii, gheparzii, elefanții, hipopotamii, rinocerii negri, bivolii și girafele.

Circuitul continuă spre Lacul Naivasha, cu sutele sale de specii de păsări, iar apoi spre Amboseli, unde traversezi o mulțime de peisaje. Ultimul parc vizitat de-a lungul călătoriei este Tsavo Est.

Un safari light

Dacă preferi un safari care nu e atât de intens, dar are și un preț mult mai avantajos, cel care îți permite să străbați, în trei zile, parcurile Tsavo de est și vest, există și această variantă.

Plecarea se face din Mombasa, iar de acolo explorezi inițial Tsavo Est. A doua zi te găsește în Tsavo Vest, unde întreaga zi e dedicată safari-ului, iar ultima zi îți prilejuiește o ultimă întâlnire cu savana și cu animalele ei.

Ce trebuie să știi

Dacă alegi un astfel de safari, mai trebuie să știi că agențiile acreditate DERTOUR în România îți oferă mai multe avantaje, primul dintre ele fiind că un astfel de circuit se poate face pe tot parcursul anului, plecările fiind săptămânale, uneori chiar zilnice.

Un astfel de tur e garantat să se desfășoare chiar și dacă numai două persoane s-au înscris.

În plus, ghizii locali vorbesc limba engleză (dar și germană, dacă îți este mai la îndemână această limbă) iar itinerariile includ cele mai importante atracții, acele puncte pe care chiar nu vrei să le ratezi.

Cu game drive-urile incluse și cu cazare asigurată în lodge-uri de calitate, chiar în parcurile naționale, nu ai de ce să mai eziți.

Ține minte totuși un detaliu: copiii cu vârsta mai mică de șase ani nu sunt acceptați în safari. Și nu uita să verifici cu medicul de familia lista de vaccinuri recomandată pentru această țară.

Altfel, nu îți rămâne decât să te bucuri de aventură și de vederea animalelor, iar dacă vrei să te și odihnești la soare după ce ai încheiat explorarea în savană, combină safari-ul cu un sejur la plajă în Kenya, pe coasta Mombasa, sau în Zanzibar.

Dacă ai prins gustul sălbăticiei, îți recomandăm să citești și despre ce poți vedea într-un safari în Tanzania.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.