Acasa Travel Moods Mixt Vacanță Mexic - Playa del Carmen, locul în care nu ai timp să te plictisești

Travel Mood Mixt

Vacanță Mexic - Playa del Carmen, locul în care nu ai timp să te plictisești

Dacă îți dorești mai mult decât plajă, soare și mare în vacanța în Mexic, alege să mergi în Playa del Carmen, locul de pe Riviera Maya care te va cuceri de la primul pas.

 

Playa del Carmen din Riviera Maya este cel mai bun loc pentru a te răsfăța într-o vacanță în Mexic la mare, în soarele Caraibilor, dar și o destinație în care nu ai timp să te plictisești defel.

Desigur, momentele de relaxare pe plajă, în timp ce savurezi un cocktail și îți lași gândurile să umble departe, peste întinderea albastră a mării, sunt binevenite, căci meriți din plin această pauză.

Primești cu încântare acordurile celebrilor mariachi, cu uriașele lor sombrero, care mai animă puțin această atmosferă leneșă și plăcută, căci, până la urmă, te afli în țara muzicii. Și poți să-ți petreci întreaga vacanță în Playa del Carmen așa, într-un ritm lent, la plajă, dar dacă dorești să-ți „condimentezi“ puțin sejurul, sunt o mulțime de activități interesante de care poți avea parte, mai ales că în apropiere se află vestigiile măreței civilizații Maya.

Cum ajungi

Aeroportul pe care aterizezi în vacanța în Mexic este cel din Cancun, care este cel mai apropiat de Playa del Carmen. Sunt multe companii care zboară către Mexic, iar dacă ai preferințe ai de unde alege. Desigur, există și opțiunea de a căuta cele mai avantajoase zboruri.

Odată ajuns, știi deja că poți merge către hotelul din Playa del Carmen fie cu un shuttle, fie optând pentru transfer privat sau închiriind o mașină care se va dovedi foarte utilă pe întreg parcursul vacanței, căci sunt multe lucruri de explorat aici.

Experiențe pentru travel mood mixt în vacanță în Playa del Carmen

1. Descifrează semnificațiile piramidelor și templelor sitului arheologic de la Chichen Itza

Începe-ți vacanța în Mexic cu o vizită la situl arheologic Chichen Itza, într-un tur ce-ți pune la dispoziție un ghid arheolog privat, pentru a descifra semnificațiile mitologice și cosmologice ale ruinelor unuia dintre cele mai mari orașe ale civilizației Maya, inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

Bucură-te de acces prioritar, înaintea mulțimilor, și explorează acest sit superb, aflând de la ghid despre rolul pe care această așezare precolumbiană l-a jucat în timpul imperiului Maya între anii 600 și 1.200 e.n, când era o importantă destinație de pelerinaj și centru de venerație pentru poporul mayaș, un loc care și astăzi este considerat sacru. Vizitează templul Kukulkan, templul Jaguarilor, templul Războinicilor și Observatorul și admiră-le măreția.

pin icon

Citește și alte articole despre Mexic

2. Explorează Tulum și Coba, două orașe importante în timpul imperiului mayaș

Profită de vacanța din Playa del Carmen și continuă explorarea vestigiilor imperiului Maya cu un tur ghidat la siturile arheologice Tulum și Coba. Mai întâi călătorești spre Tulum, o așezare antică maiestuoasă, situată pe o stâncă, scrutând marea, ceea ce face ca minunile sale arheologice, cum ar fi Templul Frescelor, Templul Zeului Vântului și El Castillo să fie și mai fermecătoare.

Apoi ajungi la Coba, considerat unul dintre cele mai importante orașe din istoria mesoamericană. În perioada sa de glorie, între anii 500 și 900 e.n., așezarea avea 50.000 de locuitori și era un punct nodal al sistemului de drumuri mayaș. Explorează situl și vizitează piramida principală Nohoch Mul, cea mai înaltă din peninsula Yucatan (42 de metri înălțime).

De aici, continuă spre cenota Cho-Ha și spre Playa Paraíso, pentru alte clipe de bucurie.

3. Bucură-te de experiențe culturale și de activități pline de adrenalină în jungla de pe Riviera Maya

În vacanță în Mexic experiențele culturale și activitățile pline de adrenalină sunt la ordinea zilei. Mergi într-un tur în care ai parte de toate acestea, pentru a-ți petrece o zi senzațională. Mai întâi vizitează Tulum, vechiul oraș mayaș de pe coastă, ale cărui frumoase ruine încă vorbesc despre foștii săi locuitori - nobili, înalți preoți și cetățeni importanți -, după care bucură-te de timp liber pe plaja din apropiere.

Apoi mergi la Rancho San Felipe, o comunitate mayașă mică, unde te întâlnești cu locuitorii și cu un șaman care te introduce într-o ceremonie de purificare tradițională, înainte de a intra în junglă pentru a explora două râuri subterane, ce formează un sistem vast de peșteri. Fă snorkeling în apele din cenote și apoi urcă la bordul unui Unimog 4x4 pentru o călătorie senzațională spre o serie de aventuri pe tiroliană și coborâri în rapel. La final, bucură-te de un prânz delicios, în stil bufet, cu preparate din gastronomia Maya.

4. Descoperă fabulosul sistem de peșteri subterane de la Río Secreto Nature Reserve

Participă la o experiență ecoturistică memorabilă cât timp te afli în vacanță în Playa del Carmen și vizitează Río Secreto Nature Reserve (Rezervația Naturală Rio Secreto), un sistem fabulos de peșteri subterane, aflat în inima junglei. Pune-ți un costum din neopren și casca dotată cu lanternă pentru a explora minunile acestui râu subteran, admirând formațiunile sale impresionante de roci și înaintând prin apa tunelurilor sale de calcar, în timp ce ghidul îți arată și îți vorbește despre vegetația unică și despre micile creaturi de pe drum. După ce ai străbătut frumusețea acestei lumi subterane mistice, îți poți imagina cu ușurință de ce vechii mayași considerau aceste peșteri ca fiind locuri sacre, spirituale. Încheie-ți ziua cu un prânz mayaș tradițional, care te trimite direct într-un hamac, pentru relaxare în junglă.

5. Bucură-te de gastronomia locală autentică

Vacanța în Mexic este un bun prilej de a te bucura de gastronomia locală autentică, de care nu ai parte în restaurantele turistice. Mergi într-un tur culinar în Playa del Carmen și descoperă cafenelele orașului deținute de localnici și străzile cu standuri de mâncare, alături de un ghid pasionat.

Află povești despre istoria și cultura orașului și bucură-te de preparate culinare și de băuturi la cinci locații atent selecționate. De la panuchos la cochinita pibil, incluzând aici și varietatea de sosuri delicioase, mâncarea din Yucatán a ajuns, în ultimii ani, pe scena internațională, așa că ai parte de un festin cu totul și cu totul special.

6. Insula Mujeres, nu mai departe de o croazieră all-inclusive de neuitat

Descoperă frumusețea insulei Mujeres într-o croazieră all-inclusive cu un catamaran, ce te poartă peste apele în culori incredibile ale Mării Caraibilor. Oprește-te la un recif de corali, parte dintr-un parc național, unde faci snorkeling în ape de turcoaz și admiri colorata viață marină care te înconjoară.

Continuă spre insula Mujeres, care te surprinde cu superba ei plajă cu nisip alb, pe care te bucuri de un prânz tip bufet și de băuturi nelimitate, la umbra palmierilor, admirând priveliștile răpitoare ale mării.

7. Adâncește-te în jungla luxuriantă de pe Riviera Maya cu un buggy 4x4

Cum jungla este aproape de mare în vacanța din Playa del Carmen, de ce să nu trăiești o aventură de explorare cu un buggy 4x4? Mergi într-un tur la volanul acestui vehicul de teren și condu prin pădurea tropicală mexicană pe o distanță de 40 de kilometri, pe parcursul căreia descoperi minunile ascunse în vegetația luxuriată de pe Riviera Maya.

Pe drum, admiră peisajul exotic superb, vizitează o fermă tipic mexicană, fă o pauză reconfortantă și pune-ți echipamentul de snorkeling pentru a te scufunda în apele cristaline ale unei piscine naturale subetrane, una dintre faimoasele cenote ale locului.

8. O croazieră idilică, cu un catamaran de lux, de-a lungul coastelor peninsulei Yucatan

Pentru a-ți încununa vacanța în Mexic cu clipe de răsfăț autentic, mergi într-o croazieră idilică de-a lungul coastelor Rivierei Maya cu un catamaran de lux, care te poartă într-un tur memorabil. Bucură-te de priveliștile superbe ale țărmurilor însorite ale peninsulei Yucatan și fă snorkeling în apele cristaline ale Mării Caraibilor, pentru a descoperi minunata lume subacvatică din preajma coralilor, populată de pești tropicali în mii de culori.

Bucură-te de soarele liniștitor în timp ce sorbi din băuturi și savurezi gustări la barul de la bord. Aventurează-te spre golfuri izolate, ca să înoți în apele de azur neștiute, înainte de a lua un prânz ușor delicios, pe ambarcațiunea ta stylish.

Unde stai:

Ai o mulțime de variante de cazare în vacanța din Mexic, de la hotelurile boutique și cele de design până la cele clasice, trebuie doar să alegi ce se potrivește cel mai bine stilului tău.

Hotel La Semilla

Aproape de plaja din Playa del Carmen se află acest hotel boutique ce te cucerește cu decorul său fermecător.

Plantele tropicale ce ascund hotelul și piesele vintage ce umplu camerele, culese din cele mai bune piețe de antichități din Mexic, creează o atmosferă relaxantă, potențată de hamacele întinse în grădina umbroasă, unde servești micul dejun sau lenevești după-amiaza.

Terasa de pe acoperiș, cu vedere la mare, îți oferă un apus de soare fabulos, în timp ce te răsfeți cu o margarita delicioasă.

Casa Malca

Situată de-a lungul unei plaje private cu nisip alb și fin, în cel mai sudic punct din Riviera Maya, Casa Malca din Tulum surprinde prin designul modern, ce mixează piesele de artă contemporană, natura și luxul desăvârșit. Bijuterie a dealer-ului de artă din New York Lio Malca, vila se prezintă ca o operă de artă în sine, protejată de vegetația bogată a unei adevărate jungle.

Cele trei piscine și barul de pe acoperiș, ce-ți deschide priveliști spre toate cele patru colțuri ale orizontului, sunt o alegere excelentă pentru a te relaxa când părăsești casa și camerele decorate cu obiecte de artă ce și-ar găsi loc în orice muzeu.

Banyan Tree Mayakoba

Resortul de lux Banyan Tree Mayakoba cucerește nu doar prin așeazarea sa în mijlocul unui peisaj natural desăvârșit, format din lagune și mangrove și mărginit de apele mării, ci și prin eleganța rafinată, în armonie cu natura.

Vilele ce se prelungesc cu grădini răpitoare și cele de pe plajă îmbină accentele de decor asiatice cu cele vestice într-un mod subtil, astfel încât interiorul să rezoneze cu exteriorul. Fiecare vilă este dotată cu piscină și terasă, unde te poți relaxa când nu mergi la plajă.

Belmond Marmo Resort & Spa

Situat pe o plajă cu nisip alb din Riviera Maya, având în spate verdele pădurii tropicale și în față albastrul mării, resortul de lux este o bună alegere în vacanța din Mexic.

Relaxează-te la piscină sau la spa și bucură-te de serviciile impecabile, când nu-ți părăsești terasa pentru a păși direct pe nisipul fierbinte al plajei.

Viceroy Riviera Maya

Pădurea tropicală dă accente exotice acestui resort de lux situat pe plaja albă din Playa del Carmen, un adevărat refugiu în vacanța din Mexic, mai ales că este vorba de un resort destinat doar adulților.

Vilele private, frumos decorate, serviciile de spa, restaurantul și piscinele îți dau sentimentul că te afli în locul potrivit, la momentul potrivit, într-un decor de poveste.

Pentru o experiență autentică, absolut specială poți opta să stai la hotelul Papaya Play Project.

Dacă ți-a plăcut acest articol îți recomandăm să citești și alte articole din colecția Soare si mare pentru și mai multă inspirație pentru urmatoarea ta vacanță!

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.