Acasa Travel Moods Evadare Sejur în Maroc: vacanță în lumea lui Richard Branson

Travel Mood Evadare

Sejur în Maroc: vacanță în lumea lui Richard Branson

Un palat berber într-un vârf de munte – este locul care l-a cucerit definitiv pe excentricul miliardar Richard Branson și care te va seduce și pe tine într-un sejur în Maroc.

Uneori, se întâmplă să dăm peste locuri speciale, care manifestă o atracție puternică asupra noastră și, deși nu reușim să deslușim cu totul cauza, ne lăsăm dezarmați și copleșiți iremediabil de emoțiile care ne inundă sufletul și mintea în acel moment de întâlnire decisiv.

Kasbah Tamadot, un castel în Munții Atlas

Așa se face că, într-una dintre expedițiile sale cu balonul cu aer cald în jurul lumii, Sir Richard Branson, faimosul miliardar și filantrop britanic, cel care a lansat celebra companie de discuri Virgin Records și proprietarul Virgin Group, ce include și Virgin Holidays, a descoperit Kasbah Tamadot, un palat aflat în munții Atlas din Maroc, a cărui frumusețe l-a determinat să-l cumpere de la Luciano Tempo, un renumit dealer de antichități și designer de interior.

Întâmplare sau nu, Richard Branson a rămas cu acest castel magic, pe care l-a transformat într-un hotel de lux senzațional, deși nu a reușit să-și ducă la bun sfârșit expediția.

Nu ezita să descoperi, la rândul tău, Kasbah Tamadot și să pătrunzi în lumea lui Richard Branson într-un sejur în Maroc, dacă întâmplarea nu te-a adus până acum aici.

Atmosferă de poveste la Kasbah Tamadot

Odată ce intri în atmosfera de poveste a acestui castel din vârf de munte, situat într-un mic sat berber, Asni, la doar 45 de minute de mers cu mașina din Marrakech, uiți cu totul de lume.

Priveliștile unice ale muntelui de unde pornește sau unde se termină întinderea deșertului Sahara sunt răpitoare.

Cele 28 de camere și apartamente, decorate individual cu mobilier tradițional marocan de cea mai bună calitate, sunt pline de antichități, tablouri, sculpturi și ornamente culese de fostul proprietar și colecționar din toate colțurile lumii, în special din India, Indonezia și Africa de Nord.

Aici te bucuri de servicii impecabile, oferite cu discreție, astfel încât nimic să nu-ți tulbure liniștea în timpul șederii, dar nici să nu-ți lipsescă ceva ce ți-ai dori.

Clipele magice pe care le trăiești în curțile interioare, în grădinile bogate sau pe marginea piscinei, învăluit într-o briză blândă și plăcută, pierdut cu totul în liniștea din munți, răsfoind o carte sau admirând peisajele, se scurg încet și ai impresia că timpul se suspendă și că ai descoperit locul perfect pentru o totală evadare în răsfăț. Căci nu degeaba hotelul se numește Kasbah Tamadot, care, în limba berberilor, înseamnă „adiere blândă“.

Experiențe inedite în sejur în Maroc

Pentru momentele în care vrei să explorezi împrejurimile, să vezi mai multe și să trăiești experiențe autentice, poți porni în scurte plimbări cu un catâr pe cărări de munte sau să mergi pe jos în satul vecin, de-a lungul râului sau pe dealurile din apropiere, dacă nu ai chef de o drumeție în Parcul Național Toubkal, pe muntele opus hotelului.

Dar te poți aventura și în excursii mai lungi, fiindcă sunt multe interesante.

pin icon

Citește și alte articole despre Maroc

Vizitează satul Armed, pentru un prânz special în vârful munților

Armed este satul din Africa de Nord care se află la cea mai mare înălțime și locul unde ajungi după o călătorie cu o mașină de lux pe un traseu idilic, ce urcă în munți spre micul Imlil, de unde, însoțit de un localnic, mergi spre așezarea berberă de la 2000 de metri altitudine.

Și, cum nu ar fi suficientă înălțimea la care este situat satul, ești îndrumat spre casa unor localnici, unde iei un prânz tradițional pe terasa de pe acoperișul casei lor, cea mai înaltă din Armed, ca să ai o perspectivă și mai amplă asupra văii care se deschide sub ochii tăi. Aproape că nu te mai saturi, nici de gustul divin al mâncării, nici de admirat priveliștile spectaculoase.

Admiră vechea moschee Tin Mal

Coboară în timp până în secolul 12, de când datează moscheea Tin Mal, pe care ai șansa să o vizitezi, fiindcă este una dintre cele două moschee din Maroc care își deschide porțile și pentru persoanele de altă religie decât cea musulmană. Admiră frumusețea arhitecturală a acestui monument istoric, după care mergi spre satul Ouirgane, unde poți bea un ceai tradițional de mentă la o familie locală.

Și lista excursiilor poate continua nestingherită, însă vacanța la Kasbah Tamadot, în lumea lui Richard Branson și în stilul Virgin Holidays, este cea care te face să trăiești un vis care devine realitate.

Dacă ți-a plăcut acest articol îți recomandăm să citești și alte articole din colecția "Fii primul care află".

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.