Acasa Travel Moods Explorare O noapte în nesfârșita Sahara

Travel Mood Explorare

O noapte în nesfârșita Sahara

Surprinde nuanțele calde și suflarea dogoritoare a deșertului într-o experiență care te duce de la Marrakech în Sahara, unde poți călători asemenea beduinilor și îți poți sfârși ziua dormind sub stele.

O excursie în Marrakech este mereu pitorească, o ocazie unică de a intra în contact cu o cultură bogată și cu obiceiuri de viață autentice. Dar de ce să nu îți dorești și mai mult, dacă tot ești în Maroc, și să te aventurezi într-una dintre cele mai fascinante experiențe pe care trebuie să le trăiești cel puțin o dată în viață?

Să îți petreci o noapte în deșert, să dormi în mijlocul celei mai mari întinderi de nisip din lume, adică în Sahara cea impresionantă, este o experiență pe care nu ți-o poți refuza.

Și pentru ca această experiență să fie cât mai captivantă, să aibă acel grad de senzațional de care ai nevoie, mergi într-o călătorie de două zile, care te poartă din Marrakech spre Zagora, treci munții spre deșert prin trecători magnifice, vizitezi așezări fabuloase, călărește cămile într-un apus de soare unic, dormi într-o oază din inima deșertului și trezește-te devreme pentru un răsărit de soare glorios.

Odată ce te-ai hotărât să participi la această excursie eveniment, aștepți ziua plecării ca o chemare continuă a unui deșert ce ascunde multe în întinderea-i nemărginită, care te provoacă la noi descoperiri și la trăiri de o intensitate mai mare decât lumina soarelui, ce acoperă în mod egal interminabilele dune de nisip.

Gata, nu mai ai vreme de zăbovit, căci a venit dimineața în care pornești în marea călătorie, ce se poate transforma rapid în călătoria vieții tale. Și, pentru ca drumul să înceapă cât mai spectaculos, te găsești traversând Munții Atlas prin faimoasa trecătoarea Tizi n’Tichka, la o altitudine de 2.260 de metri, ca pe o barieră naturală între tine și deșert care trebuie depășită cu orice preț, fiindcă, de acum încolo, nimic nu te mai poate opri. Frumusețea spectacolul natural, văzută de aici, de sus, te fascinează și îți poartă gândurile dincolo de ceea ce poate privirea să cuprindă.

Ajungi în curând la Ait Benhaddou, un sat fortificat tradițional (ksar) inclus în patrimoniul UNESCO, ce se află pe vechiul traseu al caravanelor care leagă Sahara de Marrakech. Superbele cartiere cu zidurile lor fortificate (kasbah), ce strălucesc în cel mai intens portocaliu în lumina dimineții, te impresionează numaidecât. Aici au avut loc filmările pentru pelicule celebre, cum ar fi Lawrence al Arabiei, Iisus din Nazareth și Gladiatorul.

Vizitează această așezare cinematografică în frumusețea ei, admiră-i arhitectura specifică, ia prânzul și mergi mai departe. Lasă în urmă trecătoarea Tizi N’Tnifift, pe care o traversezi la o înălțime de 1710 de metri și nu te uita înapoi, fiindcă înainte se află Valea Draa, cu uriașa sa plantație de palmieri, în care te adâncești ca într-un vis verde în inima deșertului, în drum spre Zagora.

De aici încolo experiența ta se transformă, te urci pe o cămilă și te aventurezi într-o plimbare la apus în deșertul din Zagora, într-o reconstituire a sentimentului pe care trebuie să-l fi avut populațiile nomade ce traversau această mare nesfârșită de nisip, dună după dună, când soarele își varsă culorile intense într-un joc de nuanțe calde, care anunță instalarea unei nopți reci și înstelate, dar și momentul în care te îndrepți spre tabăra ridicată într-o oază, pentru a-ți petrece mult așteptata noapte în deșert.

Trăiește din plin această experiență senzațională, înnoptează în deșertul ce lasă descoperite deasupra ta toate stelele din univers, mici puncte strălucitoare ce se aprind deodată în spectacolul de final de zi.

Următoarea zi trezește-te devreme, pentru a prinde răsăritul de soare. Surprinde-l cum se ridică deasupra dunelor de nisip, din mijlocul lor sau de dincolo de ele, nu-ți mai dai seama și nici nu contează, fiindcă spectacolul de început de zi în deșert este cu adevărat magnific.

Ia-l cu tine, servește micul dejun în bivuacul din Zagora și pornește din nou pe cămile spre locul de întâlnire cu șoferul, care te conduce înapoi spre Marrakech. Pe drumul de întoarcere, ai ocazia să vizitezi orașul Ouarzazate, să iei prânzul într-un restaurant local și să vizitezi faimosul cartier fortificat Taourirt. După-amiază, treci din nou Munții Atlas, pentru a arunca o ultimă privire spre deșertul ce te-a găzduit pentru o noapte de neuitat.

Daca ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe te invităm să descoperi si alte idei din colecția Experimentează o dată in viață și să consulți lista de Resurse pentru a descoperi cum îți poți organiza foarte ușor, cu furnizori de încredere, vacanța pe care ți-o dorești!

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.