Acasa Travel Moods Mixt Vacanță în Grecia: descoperiți în familie pitorescul Santorini

Travel Mood Mixt

Vacanță în Grecia: descoperiți în familie pitorescul Santorini

O vacanță în Grecia cu copiii? Dacă nimic nu pare neașteptat aici, înseamnă că nu ați descoperit încă pitorescul Santorini alături de familie. Celebra insulă scăldată în soare, preferată de cupluri, studenți sau îndrăgostiți veniți în luna de miere nu e doar perfectă pentru fotografii. Sigur, peisajul său atât de particular va fi un cadru fabulos pentru sejurul vostru, dar aici găsiți și o mulțime de lucruri de făcut cu cei mici, de la după-amieze petrecute în relaxare pe plajă la explorarea unor vulcani!

1. Descoperiți impresionantele plaje din Santorini

Înșiruite pe coastele insulei ca perlele negre ce strălucesc în soare, datorită nisipului negru sau gri, de origine vulcanică, ce le acoperă, plajele din Santorini sunt cu adevărat impresionante, mai ales când, printre ele, ies în evidență plajele cu nisip roșu, a căror culoare amintește parcă de intensitatea erupției de lavă ce a avut loc pe insulă în vremurile demult apuse.

Plaja Monolithos

Pe coasta de sud-est dați de plaja Monolithos, cu nisipul său negru și cu apele calme, de mică adâncime, ce o fac una dintre cele mai bune plaje pentru familiile venite într-un sejur în Santorini. Aici găsiți o serie de facilități, așa că nu aveți decât să vă relaxați și să vă bucurați de soare.

Plaja Roșie

Plaja Roșie (Kokkini Paralia) de pe coasta de sud-vest, denumită așa datorită nisipului roșu și stâncilor vulcanice, de aceeași culoare, ce o străjuiesc, este una dintre cele mai spectaculoase plaje din Santorini.

După o scurtă plimbare de la locul de parcare, ajungeți la plaja udată de ape calme și clare. Faceți o baie împreună cu copiii, apoi întindeți-vă pe șezlonguri și admirați frumusețea decorului natural.

Plaja Perissa

Aflată pe coasta de sud-est, plaja Perrisa este foarte populară printre familiile venite în vacanță în Santorini. Nisipul negru se întinde în apele albastre și limpezi ale mării. Aici găsiți orice aveți nevoie, de la șezlonguri și umbrele, până la centre de scufundări, taverne și cafenele.

2. Multă distracție la parcul acvatic Santorini

Dacă într-o zi vă doriți să încercați și altceva în vacanța în Grecia, care să implice tot apă, soare și multă distracție pentru întreaga familie, dar care să nu fie plajă, atunci mergeți la parcul acvatic Santorini din apropierea plajei Perissa, singurul de pe insulă.

Alunecați pe cele trei tobogane de apă, răcoriți-vă cu copiii în cele trei piscine, jucați-vă și bucurați-vă de clipele amuzante petrecute aici împreună.

3. Pe marginea craterului unui vulcan activ

Nu ratați oportunitatea de a vedea craterul unui vulcan activ, o experiență unică și fascinantă pentru întreaga familie în acest sejur în Santorini.

Iar dacă acest lucru implică o croazieră cu un iaht tradițional, ce pleacă din portul Athinios spre vulcanul Nea Kameni (pe care îl admirați în voie), merge apoi spre insula Palea Kameni, renumită pentru izvoarele sale termale, în care puteți înota, și continuă peste craterele subacvatice, spre insula Thirassia, atunci această experiență se transformă într-o aventură de neuitat în vacanța în Grecia.

pin icon

Citește și alte articole despre Santorini

4. O plimbare cu măgarii

Frumoasele animale de povară sunt și cele care urcă și coboară cu multă ușurință cărările și zonele mai greu accesibile ale insulei, așa că o plimbare cu măgarii nu este doar încântătoare pentru copii, ci vă poartă și pe trasee ce traversează peisaje superbe, pline de farmec, de care vă bucurați din plin în vacanța în Santorini.

5. Descoperiți adâncurile într-o aventură cu submarinul

Să explorați lumea subacvatică, la o adâncime de 30 de metri, cu submarinul, poate fi aventura unei vieți. Așa că, dacă tot sunteți în sejur în Santorini, profitați de ocazie și mergeți într-o excursie cu submarinul și descoperiți adâncurile Mării Egee. Cei mici vor fi mai mult decât încântați!

6. O croazieră în lumina dimineții

Ridicați pânzele și porniți într-o croazieră în jurul insulei în vacanța în Santorini. Navigați apele albastre ale mării și admirați peisajul vulcanic, ce se dezvăluie într-o frumusețe răvășitoare în lumina crudă a dimineții.

Descoperiți plaje spectaculoase, cum sunt Plaja Roșie și plaja Mesa Pigadia, apoi insulele învecinate, înotați și faceți snorkeling, admirați farul Akrotiri și bucurați-vă de un grătar la bordul vasului.

7. De sus, din teleferic

Luați telecabina din port ce urcă spre orașul Fira și, pentru câteva minute, admirați priveliștile spectaculoase ce se deschid în fața ochilor: albastrul mării calme, insulele învecinate, versanții vulcanici ai insulei; un spectacol natural de o frumusețe incredibilă, văzut de sus, în acest sejur în Santorini.

8. Frumosul golf Amoudi

Mergeți acolo unde apele de turcoaz ale mării au săpat în coastă unul dintre cele mai frumoase golfuri ale insulei, un loc pe care trebuie să îl descoperiți neapărat în vacanța în Santorini.

Deși nu are plajă sau nisip, golful Amoudi este un loc spectaculos, plin de restaurante și taverne, de unde puteți privi unul dintre cele mai splendide apusuri de soare, ce acoperă, în nuanțe aprinse, marea, vasele din larg sau pe cele trase la mal, stâncile vulcanice, satul Oia din apropiere, și, treptat, întreaga insulă.

Și dacă aceste experiențe te-au făcut să te vezi deja în vacanță în Santorini, te invităm să descoperi și alte propuneri de acest gen sau să consulți lista de Informații Utile pentru a descoperi cum îți poți organiza cu furnizori de încredere, vacanța pe care ți-o dorești!

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.