Acasa Travel Moods Mixt Vacanță în Grecia: 8 destinații perfecte pentru familie

Travel Mood Mixt

Vacanță în Grecia: 8 destinații perfecte pentru familie

Vacanța în Grecia, tărâmul însorit din mijlocul mărilor europene, alături de familie, este deja clasică, aproape o tradiție. Pe bună dreptate, pentru că această destinație atât de familiară reunește toate ingredientele unei locații perfecte pentru un sejur împreună cu cei mici. Fie că leneviți la soare, că plecați în căutarea aventurilor, că explorați cultura gastronomică savuroasă sau admirați vestigiile unei civilizații incredibile, în Grecia aveți mereu ceva de descoperit.

Corfu

O vacanță în Corfu cu familia este este mai mult decât o vacanță într-un loc exotic oarecare. Spălată de apele mereu albastre și liniștite ale Mării Ionice, insula Corfu este o oază de verdeață, în care plantațiile de măslini, chiparoșii, anemonele, orhideele și crinii în floare își combină parfumurile, în doze diferite, asemenea ingredientelor secrete ale unui parfum general ce învăluie întreaga insulă.

Cosmopolitul oraș Corfu, loc de întâlnire al influențelor coloniale venețiene, britanice și franceze, cu partea sa veche, inclusă în patrimoniul UNESCO, apoi satele idilice, în culori pastelate, răspândite pe insulă, și țărmurile și golfurile splendide, cu plaje întinse, pline de nisip strălucitor, sunt doar câteva dintre atracțiile pe care le oferă insula. Descoperiți motivele pentru care Corfu este un loc de vacanță excelent pentru familii și duceți povestea mai departe.

Creta

Aici, pe această insulă ce separă Marea Egee de Marea Mediterană, se spune că s-a născut Zeus. Tot aici și-a aflat începuturile civilizația modernă europeană. Și tot aici poate fi începutul unui frumos sejur în Grecia împreună cu familia.

Siturile arheologice și locurile ce aduc aminte de vremuri mitologice, plajele exotice, cu nisip fin și ape de turcoaz, scăldate în soarele strălucitor, apoi orașele și satele fermecătoare de pe coaste sau din interiorul insulei, împrăștiate fie în văile munților cu vârfuri înzăpezite, fie pe dealuri înverzite, pline de plantații de măslini, așteaptă să fie descoperite în vacanța din Creta cu familia. Și asta nu e tot.

Canioane abrupte, peșteri, golfuri superbe, resorturi, hoteluri și multe activități de familie se adaugă principalelor motive pentru care să vă petreceți vacanța în Creta împreună cu copiii.

 

Zakynthos

Un sejur în Zakynthos cu familia înseamnă o descoperire a frumuseții naturii în toată gloria ei. Splendida insulă din Marea Ionică, cea mai mare dintre insulele de aici, este locul în care apele ating cea mai pură nuanță de azur și contrastează aproape cinematic albul plajelor cu nisip fin, într-un decor natural ce continuă cu verdele pădurilor de pini și al plantațiilor de măslini și cu tonurile ce străbat din plantațiile de citrice și din viile arse de soare.

Bucurați-vă cu copii de frumoasele plaje din Zakynthos și mergeți într-o excursie pentru a descoperi incredibila plajă Navagio (plaja epavei sau plaja din golful contrabandiștilor), cea mai spectaculoasă de pe insulă, aflată între pereți înalți de rocă. Și nu uitați de broaștele țestoase Caretta, ce pot fi zărite pe plajele izolate de pe insulă.

pin icon

Citește și alte articole despre Grecia

Rhodos

Insula Rhodos este un loc învăluit în istorie, dar și una dintre cele mai vizitate insule din Grecia, fiindcă de aici pornește legenda Colosului din Rhodos, statuie ce se înscrie între cele șapte minuni ale lumii antice. Vacanța în Rhodos cu familia nu înseamnă doar o incursiune în timpuri străvechi, deși orașul medieval merită vizitat, ci și timp de calitate petrecut pe numeroasele plaje cu nisip auriu, scăldate de ape albastre și liniștite, ideale pentru copii.

Pe insulă găsiți o mulțime de resorturi și hoteluri unde vă puteți caza, cu piscine, camere și locuri de joacă pentru cei mici, cele mai apreciate fiind situate pe coastele de nord sau de est. Desigur, nici micile sate idilice, din ținuturile deluroase din interiorul insulei, nu sunt de neglijat.

Mikonos

Deși insula este renumită pentru vibe-ul boem și pentru viața de noapte agitată, cu petreceri pe plajă ce țin până dimineața, un sejur în Mykonos cu familia nu trebuie nicidecum refuzat.

Fiindcă sunt multe locuri pe insulă, cum ar fi plajele din nord, care sunt ideale pentru cei care doresc momente de liniște, departe de agitație, iar pentru iubitorii de sporturi nautice și jocuri de apă, plajele din sudul insulei sunt cele mai potrivite. Aici puteți practica windsurfing, parasailing sau jetskiing și apoi să înotați cu cei mici, să va jucați cu ei și să construiți castele de nisip. Mai mult, puteți merge împreună într-o croazieră cu iahtul spre insula Rhenia, și să le oferiți o zi de neuitat.

Lefkada

Insula aceasta despre care se spune că a fost locul de naștere al Afroditei, ce răsare din Marea Ionică pe coasta de vest a țării, e o destinație fabuloasă pentru o vacanță în Grecia cu familia.

În Lefkada opțiunile de cazare sunt numeroase și diverse, astfel încât aici pot veni persoane cu gusturi și nevoi diferite indiferent că își doresc să locuiască în resorturi, în case fermecătoare sau în vile de lux.

Plajele sunt diferite, dar cele din est, precum Lygia, Episkopos, Nikiana sau Periyali, sunt ferite de vânt, astfel că apele sunt mereu calme. În Lefkada cei mici se amuză cu lecții de windsurfing, paragliding, călărie, kitesurfing, vă petreceți amiezele în taverne liniștite, savurând gastronomia locală, iar locurile de joacă sunt peste tot.

Parga

Într-un sejur în Grecia cu familia puteți descoperi Parga, orașul nordic de pe plajă care nu se aseamănă cu nici un altul de pe coastă. Cu un castel străvechi veghind deasupra golfului, micul orășel prietenos e locul perfect în care vă petreceți vacanța și din care puteți călători, pe distanțe scurte, către plaje sau vestigii istorice.

O mulțime de hoteluri sunt mai mult decât prietenoase cu copiii, iar alternativa de a petrece o vacanță în afara sistemului all-inclusive nu e doar posibilă, ci și recomandată în acest orășel care se încăpățânează să păstreze tradiția tavernelor autentice la care să cinați seară de seară.

Santorini

Un sejur în Santorini este o adevărată bucurie pentru întreaga familie, nu doar datorită peisajelor spectaculoase, a golfurilor frumoase și a plajelor cu nisip negru sau roșu, de origine vulcanică, spălate de apele albastre și limpezi ale mării, a caselor albe, înghesuite pe versanții stâncoși, o imagine pe care ați văzut-o în repetate rânduri și care v-a rămas în minte, ci și dintr-o mulțime de motive ce așteaptă să fie descoperite.

Dacă vrei să afli și mai multe idei interesante pentru vacanța ta alături de cei dragi iți recomandăm să citești și alte articole din colecția "Vacanță cu familia" și sa consulți rubrica Experiențe de călătorie.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.