Acasa Travel Moods Romantic Romanticul Santorini – cadrul desăvârșit pentru o vacanță în Grecia

Travel Mood Romantic

Romanticul Santorini – cadrul desăvârșit pentru o vacanță în Grecia

O vacanță în Grecia în doi ar fi de neînchipuit fără un sejur în Santorini, cu casele sale albe scăldate în albastrul mării Egee și cu crestele sale ce răsar din valuri, mărturie a uneia dintre cele mai mari erupții vulcanice.

Dacă doriți să vă petreceți o vacanță romantică într-un binemeritat sejur în Santorini, trebuie să știți că insula aceasta ocupată de fermecătoare case cicladice este un paradis însorit căruia apusurile de soare îi schimbă culorile în fiecare zi, și ale cărui terase capătă noi valențe odată ce lumina le scaldă în nuanțe noi.

Santorini este locul în care plajele sunt superbe, croazierele sunt la îndemână, iar restaurantele și cramele vă oferă cele mai savuroase experiențe. Faceți excursii pe măgari sau pedalați spre dealuri, survolați insula cu elicopterul și bucurați-vă de prezența celuilalt!

1. O croazieră în larg

Profitați de vântul prielnic ce prevestește momente intense de romantism și porniți într-o croazieră în jurul insulei, cea mai potrivită aventură pentru a marca debutul unui sejur în Santorini care celebrează dragostea. Fie că alegeți să ridicați pânzele în lumina dimineții, fie după-amiaza, pentru a surprinde unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare din lume, excursia de cinci ore de pe mare este încântătoare.

Spectaculoasele priveliștile ale insulei vulcanice se lasă acaparate de privirile voastre lacome, ce înghit dintr-o dată marea și absorb frumusețea coastelor stâncoase. Izvoare termale și ape cristaline îmbie la înot și la snorkeling, iar preparatele culinare servite la bordul vasului de croazieră alintă toate simțurile.

2. Înot și soare pe Plaja Roșie

Roșie ca obrajii emoționați, Plaja Roșie este unul dintre cele mai romantice locuri pe care le puteți descoperi în vacanța din Santorini.

Relaxați-vă în razele soarelui și înotați în apele mereu albastre ale mării, în timp ce nisipul colorat al plajei amintește de intensitatea erupție vulcanice ce a avut loc odată, metaforă vie a intensității dragostei pe care o purtați unul pentru celălalt. Pereții înalți și stâncoși ce străjuiesc plaja se ridică protector deasupra mării, într-un decor natural de o frumusețe răvășitoare.

3. În lumea vinului

O bună modalitate pentru a celebra dragostea în vacanța din Santorini este să mergeți într-un tur la câteva podgorii de pe insulă, conduși de un expert local, și să vă bucurați de o degustare de vinuri specială.

Nu doar că desoperiți frumusețea insulei, accentuată de culorile viilor bătute de soare, ci și câteva crame, ce țin la răcoare vinurile specifice acestei regiuni vulcanice. Sorbiți-vă din priviri și lăsați-vă simțurile să fie răscolite în voie de minunatele arome bahice.

pin icon

Citește și alte articole despre Santorini

4. O excursie călare

Un mod amuzant și în același timp romantic de a porni pe traseele mai greu accesibile ale insulei este să apelați la o plimbare călare pe măgari.

Pentru ei, a urca și a coborî pantele abrupte ale craterului vulcanic ce trasează relieful anevoios al unei mari părți din insulă nu reprezintă nici o povară, în timp ce, pentru voi, aventura călare pe măgari este un bun prilej pentru a petrece clipe inedite în acest sejur din Santorini.

5. Pedalați la apus

Aventurați-vă într-un tur pe bicicletă, pentru a prinde apusul de soare în locuri idilice, încărcate de emoție. Pedalați în inima insulei, descoperiți frumoasa piață Megalochori, bucurați-vă de mici degustări de vinuri și brânzeturi alese și așteptați momentul în care apusul schimbă culorile insulei și vă acoperă de fericire.

6. Cufundați-vă în renumitul apus din Oia

Oriunde ați prinde apusul în romanticul sejur din Santorini, parcă nici un loc nu se compară cu Oia, acea așezare superbă din nordul insulei, ale cărei clădiri albe se înghesuie pe versanții craterului vulcanic, special pentru a da una dintre cele mai cunoscute și mai frumoase imagini cu care se mândrește insula.

Să admirați apusul de pe una dintre terasele aglomerate către care v-ați grăbit să ajungeți, după ce v-ați strecurat pe străduțe și pe alei ce urcă și coboară printre mici case cochete, este o bucurie a cărei intensitate este resimțită din nou și din nou, odată ce privirea cuprinde soarele ce începe să coboare, în culori aprinse, peste mare, peste vulcan și peste voi, pierduți în această priveliște unică. Și, odată ce ați ajuns în Oia, puteți opta pentru un tur privat cu un localnic, astfel încât nici un loc de aici să nu rămână nedescoperit.

7. O baie de nămol vulcanic

Cine spune că o baie de nămol nu este binevenită în romantica vacanță din Santorini? Izvoare termale, nămol binefăcător și soare arzător sunt promisiunile de la capătul unei mici croaziere cu barca.

Nu sunt excluse, de altfel, momentele amuzante, fiindcă unde este mult nămol este loc și de multă joacă. Nu contează că nu mai sunteți copii, mâzgăliți-vă și distrați-vă în voie.

8. Santorini în zbor

Un zbor cu elicopterul nu ar trebui să lipsească din nici o vacanță romantică, mai ales dacă aceasta este petrecută într-un sejur în Santorini.

Ridicați-vă la cer într-un tur cu elicopterul de 20 sau de 30 de minute, voi decideți durata, și admirați priveliștile fermecătoare ale insulei, într-o spectaculoasă plutire.

9. O zi în Fira

Dragostea nu poate fi cumpărată, dar vă puteți surprinde unul pe celălalt cu mici bijuterii, făcute cu migală din rocile vulcanice, a căror șlefuire perfectă le-a transformat în cadourile perfecte pe care vi le puteți oferi drept amintire a iubirii voastre de pe insulă.

Magazinele din orașul Fira sunt pline de astfel de suveniruri. Vizitați capitala din Santorini și căutați darurile potrivite.

10. Într-un hotel din peșteră

Dacă vă doriți ca luna de miere petrecută în Santorini să fie cu adevărat specială, alegeți să locuiți într-o cameră amenajată în una din peșterile craterului vulcanic.

Sunt câteva hoteluri pe insulă construite în peșteri care oferă astfel de experiențe, pentru un sejur în Santorini cât mai romantic.

Și dacă aceste experiențe te-au făcut să visezi cu ochii deschiși la Santorini te invităm să descoperi si alte propuneri din colecția "Soare&mare".

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.