Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Surprinde apusul în Florența cu un pahar de Chianti și vezi atracțiile frumos iluminate, într-un tur de seară

Surprinde apusul în Florența cu un pahar de Chianti și vezi atracțiile frumos iluminate, într-un tur de seară

19 Reviews

Florența / Italia

Durată: 2 ore

Furnizor:

Viator

De la 45

Scurtă descriere:

Trăiește magia unui apus toscan în Florența cu un aperitiv tradițional italian, în acest tur de seară de două ore. Adâncește-te în atmosfera capitalei Renașterii după lăsarea întunericului și urmează-ți ghidul într-un tur la pas în centrul istoric și în cartierele Oltrarno și San Frediano. Admiră atracții iluminate, cum ar fi Ponte Vecchio, Biserica Santo Spirito și Domul în timp ce explorezi orașul, și oprește-te pe drum, pentru a te bucura de un vin Chianti și de gustoasele crostini toscane.

Repere:

  • Degustare de vin într-un tur de două ore, la apus, în Florența;
  • Experimentează atmosfera din Florența seara;
  • Admiră atracțiile iluminate, ca Ponte Vecchio, Biserica Santo Spirito și Domul;
  • Oprește-te la două localuri diferite pentru un aperitiv tradițional italian;
  • Degustă specialități toscane, cum ar fi vinul Chianti și delicioasele crostini;
  • Introducere ideală în Florența pentru cei care vizitează orașul pentru prima dată sau pentru cei care petrec o perioadă scurtă în oraș.

La ce să te aștepți:

Întâlnește-ți ghidul în centrul Florenței și începe să explorezi orașul la amurg. Admiră priveliștile de la iconicul Ponte Vecchio și fă poze pe malurile râului, apoi treci prin parcurile și piețele din elegantul cartier Oltrarno. Urmează-ți ghidul spre atracții ca Biserica Santo Spirito și Piazzale Michelangelo și simte atmosfera florentină pe măsură ce te strecori pe aleile zgomotoase și privești spre cafenelele pline de viață. 

 

Continuă spre cartierul hip San Frediano, unde străzile sunt pline de magazine artizanale, taverne tradiționale și baruri de vin, în timp ce ghidul îți explică tradițiile sociale ale orașului. Apoi fă prima oprire pentru un aperitiv tipic la o cramă locală și bucură-te de un pahar de vin în timp ce admiri apusul peste oraș. Din moment ce savurezi vinuri toscane din faimoasa regiune Chianti, satisface-ți pofta cu un platou plin cu delicioasele crostini, o altă specialitate toscană.

 

Traversează râul spre centrul istoric al orașului, unde luminile stradale încep să se aprindă și atracțiile faimoase, cum ar fi Domul, sunt inundate în lumină. După ce afli mai multe despre orașul renascentist, fă următoarea oprire și un toast în cinstea unei seri pline de distracție, cu un nou pahar de vin.

Vezi și alte experiențe din Florența

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.