Acasa Experiențe de călătorie Experiențe de călătorie cu localnici Învață să gătești bine cunoscuta paella, împreună cu un localnic, chiar la el acasă!

Învață să gătești bine cunoscuta paella, împreună cu un localnic, chiar la el acasă!

1 Reviews

Mallorca / Spania

Durată: 12 ore

Furnizor:

Urban Adventures

De la 242

Scurtă descriere:

Paella este mai mult decât o masă – este o sărbătoare! Este ceea ce localnicii din Mallorca mănâncă duminica cu familia, sau în timpul festivalurilor și sărbătorilor. Și ai ocazia să sărbătorești această cultură cu ziua ta specială dedicată specialității paella. Alătură-te unui chef local, în locuința sa, și află cum să gătești acest preparat mediteraneean renumit. Se spune că gloria unui „Mastro Paellero“ (bucătarul) durează zile sau chiar săptămâni după masă, în funcție de cât de bună a fost paella. Tu ce zici? Crezi că ai tot ceea ce îți trebuie pentru a deveni un Mastro Paellero pentru o zi?

Repere:

  • Învață cum să gătești o paella mediteraneeană autentică, împreună cu un „ paellero“ local ca profesor;
  • Cumpără ingredientele proaspete de la o piață locală și vorbește cu vânzătorii;
  • Vizitează un sat în munții Serra de Tramuntana, incluși în patrimoniul UNESCO;
  • Participă la o lecție informală de gătit în locuința a chef-ului;
  • Bucură-te de un prânz cu paella, alături de vin de pe insulă și de desert făcut în casă.

La ce să te aștepți:

Îți întâlnești gazda acestei lecții de gătit în Mallorca în Plaza Espana, de unde te îndrepți spre o piață locală din centrul orașului, veche de mai bine de 60 de ani. Este genul de loc care face apel la toate cele cinci simțuri, cu condimente proaspete, carne și pește, toate de vânzare. Cumperi ingredientele de bază, necesare pentru paella clasică mediteraneeană, și pentru asta trebuie să treci pe la standuri, să vorbești cu vânzătorii și să descoperi cum să cumperi și unde să mănânci, dacă decizi să te întorci la piață mai târziu, pe cont propriu. Și nu-ți face griji – pentru că te afli în Palma de Mallorca, ai parte de o experiență de shopping relaxată. Ai timp să faci poze sau cumpărături, cu ajutorul ghidului tău local.

 

Odată ce ai luat toate lucrurile de care ai nevoie, iei autobuzul public și călătorești în afara orașului, spre munții Serra de Tramuntana, o zonă inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, faimoasă pentru frumusețea sa și pentru priveliștile sale panoramice. Aici ghidul tău local te invită în casa sa din piatră, într-un mic sat. Dacă vremea este frumoasă, gătești în curte; dacă nu, stai confortabil înăuntru și gătești în bucătărie.

 

Gazda ta se asigură că te simți confortabil și îți dă de făcut câteva sarcini simple, în timp ce-ți explică întregul proces de preparare a paella, de la început până la sfârșit. Lecția ta de gătit se desfășoară în același ritm ca la cumpărături: încet. Prepari toate ingredientele cu grijă, și afli despre fiecare pas și despre motivul pentru care fiecare ingredient este folosit. Fii pregătit să experimentezi fiecare etapă a procesului de gătit, cu toate simțurile tale! Miroși aromele, auzi cum sfârâie, vezi culorile, atingi texturile și, cel mai bun lucru dintre toate, guști aromele! Și, desigur, cum bucătarii nu pot rămâne flămânzi cu atâta mâncare în preajmă, în timp ce gătești te bucuri de câteva tapas locale, alături de o bere sau de o răcoritoare.

 

De îndată ce totul este preparat, ajungi la cea mai bună parte: prânzul! Onorezi rezultatele delicioase ale efortului tău cu un vin local, și apoi te bucuri de un desert făcut în casă, alături de cafea sau ceai. În cele din urmă, închei totul cu o tradiție tipică, ce are loc după mesele din Mallorca: un pahar de hierbas, un lichior local, făcut de gazda ta în casă! Relaxează-te cu acest digestiv și discută cu gazda ta despre timpul petrecut pe insulă.

 

Apoi iei autobuzul local înapoi spre Palma și ai toată după-amiaza ca să explorezi orașul sau să tragi un pui de somn, după delicioasa paella!

Vezi și alte experiențe din Mallorca

Experiențe de călătorie cu localnici

Cunoscătorii și pasionații de călătorii știu deja ce avantaje aduce oricărui sejur interacțiunea nestingherită cu localnicii. Iar dacă te alături acestora pentru activități și experiențe de vacanță, când te afli într-un travel mood de evadare sau de explorare, ai ocazia să te conectezi direct la stilul lor de viață.

Cunoaște localnicii, află-le obiceiurile și tradițiile, ascultă-le poveștile și observă-le comportamentul – nimic nu îți îmbogățește mai tare vacanța decât diferența culturală pe care o înțelegi și o respecți, odată ce știi care sunt asemănările și deosebirile dintre felul tău și al lor de a vedea lumea. Doar așa te întorci mai câștigat dintr-o călătorie.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.