Acasa Experiențe de călătorie Experiențe de călătorie cu localnici Vizitează Sapa în compania unui localnic & rămâi pentru o noapte în casă unui băștinaș din tribul Zay

Vizitează Sapa în compania unui localnic & rămâi pentru o noapte în casă unui băștinaș din tribul Zay

4 Reviews

Hanoi / Vietnam

Durată: 48 ore

Furnizor:

Viator

De la 105

Scurtă descriere:

Fă o călătorie dus-întors din Hanoi la Sapa cu trenul de noapte și explorează regiunea pentru două zile, cu un ghid experimentat. Fă o drumeție prin valea Muong Hoa din munții Hoang Lien Son, spre satele triburilor Hmong, Zay și Zao. Bucură-te de ospitalitatea tradițională a localnicilor pe timpul nopții petrecute într-o locuință din satul Ta Van. Mesele și transportul sunt incluse.

Repere:

  • Tur de trei nopți în Sapa, ce include călătoria dus-întors cu trenul de noapte din Hanoi;
  • Drumeție spre satele din munți, prin valea Muong Hoa;
  • Află despre minoritățile etnice din Vietnam;
  • Vizitează un centru meșteșugăresc local unde femeile se adună pentru schimburi de practici;
  • Petrece o noapte în casa unor localnici, membri ai tribului Zay;
  • Transportul pe calea ferată și mesele sunt incluse.

La ce să te aștepți:

Noaptea 1:

Iei trenul de noapte din Hanoi spre Lao Cai.

Te întâlnești cu ghidul și cu șoferul la recepția hotelului tău la ora opt seara, de unde ești transferat la gara din Hanoi, pentru a lua trenul de noapte spre orașul Lao Cai.

Îți petreci noaptea în tren.

Ziua 1: Sapa - Y Linh Ho - Lao Chai - Ta Van (B,L,D)

Ești preluat cu un microbuz, la sosirea dis-de-dimineață în gara din Lao Cai, pentru o călătorie de aproximativ o oră, ce urcă, printre dealuri, spre Sapa. După ce te înviorezi și savurezi un mic dejun într-un restaurant local, te bucuri de o plimbare prin acest oraș fermecător și vizitezi vechea catedrală și piața din Sapa, unde întâlnești o mulțime de oameni care fac parte din minoritățile etnice locale H’mong și Zao, îmbrăcați în rochiile colorate tradiționale, vânzându-și produsele proaspăt culese, precum și suvenirurile artizanale.

În jur de ora 10:30 dimineața îți începi excursia de explorare spre valea Muong Hoa. Urmezi drumul principal, spre sud, pentru aproximativ o oră, înainte de a face dreapta, pe o potecă printre dealuri, spre valea Muong Hoa. Această parte din călătorie oferă priveliști spectaculoase cu vârfurile lanțului muntos Hoang Lien Son și, într-o zi senină, poate fi văzut chiar și vârful Fansipan. Traversând râul pe un pod suspendat, urci pe jos spre satul Y Linh Ho. Aici vizitezi câteva familii din tribul H’mong și urmărești modul în care își duc viața de zi cu zi. După ce te bucuri de prânz, traseul continuă urcând și coborând dealurile spre satul Ta Van al tribului Zay. Vizitezi locuințele localnicilor, școli și multe altele și te bucuri atât de noile descoperiri culturale, la întâlnirea cu membrii etniei locale, cât și de peisajele răpitoare ale văii Muong Hoa. Îți petreci noaptea într-o locuință din satul Ta Van.

Ziua 2: Ta Van - Giang Ta Chai - Hau Thao - Sapa - Tren de noapte spre Hanoi (B,L,D)

Părăsești satul Ta Van după micul dejun și urmezi traseul ce urcă dealurile, trecând de terase fascinante cultivate cu orez și de mici cătune ale membrilor tribului H’mong, înainte de a traversa o pădure de bambus spre o cascadă, unde faci o pauză pentru a admira priveliștile magnifice. Apoi continui la pas încă o jumătate de oră, spre satul Giang Ta Chai al tribului Zao, care se află în vârful unui deal, deasupra râului Muong Hoa.

După ce petreci ceva timp în care vizitezi satul, îți faci prieteni printre localnici și experimentezi ospitalitatea oamenilor, traversezi din nou râul pe un pod suspendat și urci spre satul Hau Thao, unde vizitezi un centru meșteșugăresc local, ce adună laolaltă femeile din triburile H’mong și Zao pentru schimburi de experiență și de practici referitoare la fabricarea produselor artizanale. Savurezi un prânz în apropierea centrului și apoi îți rămâne timp pentru relaxare și pentru a-i cunoaște, deopotrivă, pe școlari și pe profesorii lor.

 

Vezi și alte experiențe din Hanoi

Experiențe de călătorie cu localnici

Cunoscătorii și pasionații de călătorii știu deja ce avantaje aduce oricărui sejur interacțiunea nestingherită cu localnicii. Iar dacă te alături acestora pentru activități și experiențe de vacanță, când te afli într-un travel mood de evadare sau de explorare, ai ocazia să te conectezi direct la stilul lor de viață.

Cunoaște localnicii, află-le obiceiurile și tradițiile, ascultă-le poveștile și observă-le comportamentul – nimic nu îți îmbogățește mai tare vacanța decât diferența culturală pe care o înțelegi și o respecți, odată ce știi care sunt asemănările și deosebirile dintre felul tău și al lor de a vedea lumea. Doar așa te întorci mai câștigat dintr-o călătorie.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.