Acasa Experiențe de călătorie Plimbări pe jos, cu bicicleta și pe apă Descoperă atracțiile importante din centrul Florenței într-un tur la pas

Descoperă atracțiile importante din centrul Florenței într-un tur la pas

101 Reviews

Florența / Italia

Durată: 2 ore30 minute

Furnizor:

Viator

De la 29

Scurtă descriere:

Explorează istoria bogată și atracțiile de top din Florența într-un tur ghidat, la pas, de două ore și jumătate. Alături de un ghid local, află despre domnia influentei familii Medici din perioada Renașterii, pe măsură ce descoperi cartierul San Lorenzo. Treci de capelele familiei Medici, admiră exteriorul iconic al Domului și vezi podul istoric Ponte Vecchio, care găzduiește acum multe magazine de bijuterii. Turul se încheie în Florența centrală, lângă Palazzo Pitti, de unde poți continua să explorezi pe cont propriu, dacă dorești.

Repere:

  • Un tur la pas, de două ore și jumătate, în Florența centrală, condus de un ghid local expert;
  • Explorează cartierul San Lorenzo și află despre familia Medici;
  • Vezi capelele familiei Medici și Bazilica San Lorenzo;
  • Plimbă-te în jurul complexului de clădiri ale Domului din Florența;
  • Mergi în Piazza della Signoria pentru a vedea statui ca Răpirea Sabinelor de Giambologna;
  • Treci de atracții de top din Florența, ca Palazzo Vecchio, Ponte Vecchio și Palazzo Pitti;
  • Vizitează mănăstirea proiectată de Brunelleschi, o oază verde de pace în inima cartierului familiei Medici;

La ce să te aștepți:

Turul tău la pas începe în Florența centrală, unde te întâlnești cu ghidul. Mai întâi mergi spre cartierul San Lorenzo, un loc popular printre turiști și localnici datorită pieței sale în aer liber, în care se vinde o gamă variată de produse din piele, haine și multe altele. Pe drum, ghidul povestește despre domnia familiei Medici și despre impactul semnificativ pe care l-a avut asupra politicii și artei în timpul Renașterii.

Treci de capelele familiei Medici, proiectate de Michelangelo și Matteo Nigetti, și vizitează Bazilica San Lorenzo, unde sunt înmormântați câțiva membri ai influentei familii. Apoi plimbă-te în jurul uneia dintre cele mai iconice atracții, Domul din Florența, cu a sa cupolă faimoasă proiectată de Brunelleschi. Vizitează Battistero di San Giovanni (Baptisteriul Sfântului Ioan) și Giotto’s Campanile (Clopotnița lui Giotto), în timp ce afli despre istoria și arhitectura lor.

Continuă apoi spre vibranta Piazza della Signoria, unde se află Palazzo Vecchio, cafenele și o colecție de statui faimoase, printre care Răpirea Sabinelor de Giambologna. Vizitează Il Porcellino, statuia purcelușului de bronz care aduce noroc celor care îi freacă nasul. Apoi ghidul te conduce spre râul Arno, pe care îl traversezi pe istoricul Ponte Vecchio.

Turul se încheie lângă Palazzo Pitti.

Vezi și alte experiențe din Florența

Plimbări pe jos, cu bicicleta și pe apă

Plimbările sunt cele mai nimerite feluri de a explora o destinație turistică nouă într-un travel mood activ. Dacă vrei să simți cu adevărat atmosfera unui loc, să te imersezi în cultura locală, alege astfel de plimbări, fie pe jos, fie cu bicicleta sau cu o ambarcațiune, pe apă – trăind astfel autentic vibe-ul destinației și aflând, în același timp, povești despre istoria locului, despre tradițiile sale și despre legendele pe care le-a născut de-a lungul timpului.

În grupuri mici și însoțit de un ghid, cunoști într-o manieră amuzantă, interactivă și dinamică zona în care te afli. Iar distracția e de neprețuit când vine la pachet cu aventurarea pe noi tărâmuri.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.