Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Mergi într-un tur culinar în Florența și savurează specialități italiene autentice

Mergi într-un tur culinar în Florența și savurează specialități italiene autentice

182 Reviews

Florența / Italia

Durată: 3 ore30 minute

Furnizor:

Viator

De la 65

Scurtă descriere:

Bucură-te de adevărata savoare a Florenței în acest tur culinar, la pas, de trei ore și jumătate. Împreună cu un ghid gastronomic expert, plimbă-te pe străzile orașului renascentist și oprește-te la locurile de top frecventate de localnici. Descoperă produse proaspete la piața San Lorenzo, încearcă aromele puternice ale cafelei italiene și savurează o delicatesă florentină. Deguști o mulțime de specialități de-a lungul drumului, inclusiv brânzeturi, pâine, ulei de măsline, înghețată și vin italian. Turul este limitat la 12 persoane, pentru a asigura o experiență cât mai intimă.

Repere:

  • Tur într-un grup mic prin Florența, pentru a degusta preparatele bucătăriei italiene;
  • Bucură-te de specialități regionale delicioase, ce includ brânzeturi, pâine, ulei de măsline, vin toscan și înghețată;
  • Descoperă farmecul orașului și învață despre scena gastronomică a Florenței de la ghidul tău;
  • Vizitează piața din San Lorenzo și un magazin de vinuri;
  • Tur în grup mic, de maximum 12 persoane, ce asigură o experiență mult mai personalizată.

La ce să te aștepți:

Turul începe în Florența centrală, unde te alături ghidului și te îndrepți direct la o cafenea locală. Aici guști două cafele diferite și afli despre procesul de producție. Apoi, bucură-te de adevăratul gust al Florenței cu un sandviș cu pate de trufe (panino tartafuto), la o băcănie ce datează din anul 1885. Ghidul îți oferă comentarii, informații istorice și învățături locale în timp ce treci de atracțiile orașului, în dumul spre următorul local.

 

Plimbă-te prin piața San Lorenzo și învață câteva secrete din spatele rețetelor și ingredientelor proaspete florentine. Răsfață-ți gustul cu un crostini (pâine italiană prăjită) cu ulei de măsline de cea mai bună calitate și cu oțet balsamic. După aceea, urmează-ți ghidul la un magazin de vinuri, pentru a savura două sortimente toscane, alături de brânzeturi și produse din carne locale. Încheie-ți experiența culinară cu o vizită la una dintre cele mai bune gelaterii ale orașului, unde te îndulcești cu o delicioasă înghețată italiană.

Vezi și alte experiențe din Florența

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.