Acasa Experiențe de călătorie Tururi de vizitare obiective turistice Mergi într-un tur privat la Bazilica Santa Croce și descoperă mormintele lui Michelangelo, Galileo și Machiavelli, printre altele

Mergi într-un tur privat la Bazilica Santa Croce și descoperă mormintele lui Michelangelo, Galileo și Machiavelli, printre altele

Florența / Italia

Durată: 1 ore30 minute

Furnizor:

Viator

De la 20

Scurtă descriere:

De-a lungul acesturi tur privat descoperi frumusețea Bazilicii Santa Croce, principala biserică franciscană a Florenței. Aici se află mormintele unora dintre cei mai iluștri italieni, cum ar fi Michelangelo, Galileo, Machiavelli, poetul Foscolo, filosoful Gentile și compozitorul Rossini, motiv pentru care mai este cunoscută și ca Tempio dell'Itale Glorie (Templul Gloriilor Italiene). Apoi ghidul îți arată casele celor mai importanți artiști florentini.

Repere:

  • Tur privat la Bazilica Santa Croce din Florența;
  • Adimiră frumoasa fațadă a bisercii, capelele și frescele lui Giotto;
  • Află legendele care învăluie biserica;
  • Descoperă mormintele unora dintre marile personalități italiene, cum ar fi Michelangelo, Galileo și Machiavelli;
  • Vezi casele unde au locuit personaje importante ale Florenței.

La ce să te aștepți:

Îți întâlnești ghidul profesionist în piața Santa Croce, în fața marii biserici. Este imposibil să nu o recunoști, datorită frumuseții fațadei sale de marmură albă și verde. Bazilica este cea mai mare biserică franciscană din lume. Cele mai importante caracteristici ale sale sunt cele șaisprezece capele, multe dintre ele decorate cu fresce de Giotto și ucenicii săi, alături de morminte și cenotafe. 

Legenda spune că însuși Sfântul Francisc a fondat Bazilica Santa Croce. Construcția actualei biserici a fost începută de Arnolfo di Cambio în luna mai a anului 1294, fiind finanțată de unele dintre cele mai bogate familii ale orașului. În interior afli mai multe despre Michelangelo, Galileo Galilei, Dante Alighieri, Vittorio Alfieri, Machiavelli, Leonardo Bruni, Ugo Foscolo, Lorenzo Ghiberti, despre Giotto și frescele sale, despre Donatello și crucifixul său.

După ce vizitezi Capela Pazzi, Capela Medici și Sacristia, ghidul te conduce într-o plimbare în împrejurimi, pentru a-ți arăta Casa Buonarroti, deținută de Michelangelo, unde se presupune că a locuit aproximativ 10 ani, apoi Piazza dei Ciompi, unde se află casa lui Ghiberti; continui pe Via di Mezzo, pentru a vedea laboratorul lui Giambologna, și pe Borgo Pinti, cu palatele sale renascentiste în care au locuit Perugino, Cannini, Giambologna etc.

Vezi și alte experiențe din Florența

Tururi de vizitare obiective turistice

Pentru a vedea cu adevărat acele obiective turistice prezentate în ghidurile de călătorie și ca să le cunoști cum se cuvine, în detaliu, se impune să folosești cunoștințele prețioase ale unui ghid. Lasă-l să-ți dezvăluie lucrurile esențiale și nu rata informațiile care te fac să înțelegi în profunzime istoria, arta și cultura unui loc.

În orice destinație te-ai afla, mai ales dacă îți propui un travel mood activ, alege tururi de vizitare ale obiectivelor turistice adecvate intereselor, preferințelor și nevoilor tale. Astfel, economisești timp, concentrezi informațiile și ai din start o perspectivă locală asupra destinției – iar acestea sunt beneficii de neegalat pentru o călătorie memorabilă.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.