Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Mergi într-un tur de degustări de vinuri în Toscana și descoperă aromele regiunii Chianti, alături de un somelier

Mergi într-un tur de degustări de vinuri în Toscana și descoperă aromele regiunii Chianti, alături de un somelier

316 Reviews

Florența / Italia

Durată: 6 ore

Furnizor:

Viator

De la 139

Scurtă descriere:

Descoperă aromele Italiei într-un tur de degustări de vinuri din Toscana. Pleci din Florența și un ghid somelier îți deschide drumul spre inima regiunii Chianti, apreciată pentru vinurile roșii puternice și pentru peisajele răpitoare. Vizitează două crame și degustă șase soiuri locale de vin din Italia. Apoi bucură-te de un prânz tradițional toscan și oprește-te într-un sat italian fermecător înainte de întoarcerea în Florența. Turul este limitat la 16 persoane, pentru a menține această experiență cât mai intimă.

Repere:

  • Tur de o zi în regiunea Chianti, Toscana, recunoscută pentru producția de vin;
  • Degustă șase sortimente de vin din Toscana, printre care faimosul vin Chianti Classico;
  • Vizitează două crame Chianti (inclusiv o fermă organică) împreună cu ghidul tău somelier;
  • Bucură-te de un prânz delicios la un restaurant toscan tradițional;
  • Tur cu un grup mic, limitat la 16 persoane, care asigură o experiență mult mai personalizată.

La ce să te aștepți:

Turul tău începe în momentul când ești preluat din Florența centrală. Ocupă-ți locul pentru o călătorie cu autovehiculul, de o oră, spre faimoasa regiune viticolă Chianti, Toscana, și urmărește cum peisajul se schimbă, de la străzile aglomerate ale orașului, până la podgoriile deluroase, plantațiile de măslini și arborii de chiparos.

La sosire, urmează drumul spre două crame pentru a degusta cele mai bune sortimente de vin din Toscana. Cu ajutorul ghidului tău somelier, învață cum sunt crescuți strugurii Canaiolo și Sangiovese și degustă sortimentele, pentru a descoperi caracteristicile variate ale fiecărui vin. De asemenea, ai șansa să încerci și un vin Chianti Classico, un vin faimos regional, făcut din strugurii din podgoriile dintre Florența și Siena. Testează până la șase vinuri Chianti la ambele crame, dar și uleiuri de măsline toscane de top.

După aceea, fă o pauză de masă la un restaurant din apropiere, ce include un prânz toscan cu trei feluri de mâncare. Bucură-te de mai multe vinuri din Italia în timp ce mănânci, din moment ce sunt incluse în meniu.

Vezi și alte experiențe din Florența

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.