Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Călătorește cu un Fiat 500 pe dealurile Toscanei și ia prânzul la o podgorie renumită

Călătorește cu un Fiat 500 pe dealurile Toscanei și ia prânzul la o podgorie renumită

9 Reviews

Toscana / Italia

Durată: 8 ore

Furnizor:

Viator

De la 85

Scurtă descriere:

Experimentează frumusețea Toscanei cu stil, în timp ce călătorești cu un Fiat 500 vintage, clasica mașină italiană. După ce ești preluat de la hotelul tău din Siena, începi din Monteriggioni și conduci printre superbele dealuri din regiunea Chianti, oprindu-te la o podgorie locală, pentru un prânz italian delicios, acompaniat de vin.

 

Îți urmezi ghidul într-o caravană, cu doi adulți în fiecare mașină. Acest tur de o zi, în grup mic, este limitat la 10 persoane, pentru a asigura o experiență mult mai personalizată.

Repere:

  • Transferul dus-întors de la hotel, inclus;
  • Prânz inclus;
  • Experiență unică în viață;
  • Grup mic, ce asigură servicii personalizate.

La ce să te aștepți:

Ești preluat dimineața de la hotelul tău din Siena și ești condus cu microbuzul la Monteriggioni, de unde îți începi turul. Când ajungi, urcă în propriul Fiat 500 vintage și întoarce privirile în timp ce conduci cu stil prin Monteriggioni și Castellina. Fiatul tău 500 este complet restaurat, astfel încât păstrează detaliile îndrăgitei mașini italiene clasice.

 

Urmărind mașina ghidului tău, admiră peisajul uluitor în timp ce călătorești printre frumoasele dealuri din regiunea Chianti spre Poggio Amorelli, o podgorie locală fermecătoare, unde te oprești pentru un prânz excepțional, cu trei feluri de mâncare.

 

Fă un tur al podgoriei înainte de a te așeza la masă, alături de ceilalți participanți, pentru a savura un festin italian tradițional, cu bruschetta, pasta con pomodoro, prosciutto, brânză, desert și vin.

 

După prânz, urcă în Fiat și bucură-te de priveliști pe drumul de întoarcere la Monteriggioni. Apoi ești condus înapoi la hotelul tău din Siena, unde ajungi în jur de 17:30.

 

Exemplu de meniu

 

Aperitive

  • Crostini cu paté de măsline;
  • Crostini cu roșii proaspete;
  • Bruschetta cu ulei de măsline extravirgin.

 

Felul principal

  • Pasta con pomodoro (paste cu sos de roșii);
  • Gustări reci de prosciutto, salam, brânză și crostini cu trufe și ulei de măsline.

 

Desert și vin

  • Cantucci (prăjitură biscotti), cu vinul de desert Vin Santo.

Vezi și alte experiențe din Toscana

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.