Acasa Travel Moods Relaxare O escapadă accesibilă: un sejur la un castel în Toscana

Travel Mood Relaxare

O escapadă accesibilă: un sejur la un castel în Toscana

Vara este despre soare, savoare și plimbări romantice, iar un sejur în Toscana se află în topul experiențelor care să-ți testeze gustul și să-ți încânte privirea. O escapadă la un preț mai mult decât rezonabil într-un castel din zonă poate să-ți rezerve toate acestea și să fie elementul cheie al unei vacanțe de vis.

Când te gândești la un sejur în Toscana te transpui imediat într-o atmosferă de film italian în care te lași copleșit de priveliști încântătoare pe care le admiri de pe o colină de deal, în adierea vântului. Cel mai probabil te însoțește un pahar de vin bun, căci această regiune din centrul Italiei este vestită pentru podgoriile sale.

Un sejur accesibil la un castel în Toscana

Imaginează-ți că reveria aceasta devine brusc realitate. Afli de oportunitatea unui sejur în Toscana ca și cum cineva ți-a citit gândurile și le-a făcut posibile. Nu mai e rost de stat pe gânduri: lași pașii să te conducă spre hotelul Castello di San Fabiano, despre care poate îți amintești dacă ai vazut filmul „Unrelated“, în care apar câteva scene turnate chiar aici. Situat la câțiva kilometri de orașul Siena și la ceva mai mult de o oră de mers cu mașina de Florența, hotelul are, în bună măsură, aspectul unui castel în care se conservă un aer medieval.

Un sejur aici echivalează cu o escapadă de mult visată și pe deplin meritată. Este genul acela de experiență în care, cu un buget moderat, poți face ca fiecare zi să fie o provocare, dar și prilej de relaxare, reîntoarcere la natură și încântare a simțurilor. Când ai astfel de senzații te gândești, cu siguranță, cum să faci să ajungi mai repede acolo.

Cum ajungi

Deși pare un loc feeric și îndepărtat de lume, Toscana este mai accesibilă decât ți-ai imagina. Poți ajunge aici atât cu avioanele de linie, cât și cu cele low-cost care au ca destinație Florența sau Roma și care sunt atât de aproape încât escapada pe care tocmai o plănuiești este mai la îndemână decât ai fi crezut. Ajungi la Florența sau Roma și tot ce ai de făcut este să închiriezi o mașină. De la volanul acesteia te vei amesteca în peisajul mirific și nici nu vei ști când au trecut cele două ore până să ajungi la Castello di San Fabiano.

Hotelul Castello di San Fabiano

Înconjurat de o frumoasă grădină verde, cu piscină în aer liber și terasă la soare, hotelul are aerul unui loc aventuros, pentru că oferă vedere către un parc imens împărțit în două grădini asemenea unor labirinturi.

Aici te poți odihni după o zi petrecută sub soarele toscan la umbra copacilor bătrâni, în mijlocul unor grădinițe superbe de trandafiri, hortensii, dalii și bujori. Tot aici familia Fiorentini, în proprietatea căreia se află hotelul de ani buni, le oferă turiștilor un mic dejun copios cu preparate sănătoase din ingrediente naturale specifice zonei. Pâinea de casă, specialitate a bucătăriei toscane, este nelipsită din meniul hotelului și poate fi savurată alături de gemuri delicioase și brânzeturi fine, de asemenea făcute în casă.

Iar când vine vremea pentru odihna de peste noapte, vei fi invitat în camere cu mobilier de epocă și podele din teracotă. 

Fiecare cameră poartă un nume cu semnificație pentru familia Fiorentini, astfel încât poți alege să dormi în iatacul denumit Donna Beatrice, după bunica proprietarului, sau Donna Lavinia, dupa mama acestuia.

pin icon

Citește și alte articole despre Toscana

 

Experiențe în sejur în Toscana

Atmosfera este una romantică și boemă, împletind genul elegant și clasic cu contrastul plăcut al nuanțelor. Confortul resimțit pe tot parcursul sejurului în Toscana va fi completat, deci, cu ore tihnite în paturi de inspirație Ludovic al XIV-lea din lemn masiv sau fier forjat fasonat cu gust. Și toate acestea pentru ca a doua zi să poți relua experiența magică a Toscanei în plină energie.

Îmbiat de savorile bucătăriei italiene, vei dori poate să încerci câteva rețete autohtone. Iar dacă este așa, poți face asta chiar la Castello di San Fabiano. Ce poate fi mai frumos decât să înveți direct de la sursă cum să gătești spaghete cu ingrediente culese direct din grădina hotelului?

Toate acestea în timp ce savurezi un pahar cu Prosecco. Iar pentru și mai multe mostre din vinul și mâncarea italiană din zonă poți încerca o sesiune de degustare. Prosciutto și brânza pecorino sunt un răsfăț al simțurilor. Familia Fiorentini, foarte cunoscută în regiune, îți poate aranja o astfel de desfătare la unul dintre castelele din apropriere: Montalcino sau Chianti.

Și, dacă tot ai pornit să vizitezi locuri pline de istorie, de ce nu ai face-o ca pe vremuri, cu alte cuvinte călare? Poți închiria un cal prietenos de la una din hergheliile din zonă și, astfel, te poți bucura de priveliștea Toscanei în cel mai aventuros mod cu putință.

Pentru cei mai precauți există, desigur, și varianta bicicletelor moderne sau a faimoaselor scutere italiene Vespa. Cu siguranță aceste activități îți vor completa vacanța, dar pentru și mai multe variante poți consulta secțiunea de Experiențe.

Dacă ți-a plăcut acest articol te invităm să citești și alte articole din colecția „Fii primul care află“.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.