Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Excursie din Florența - participă la o lecție de gătit, mergi într-o piață locală, savurează un prânz toscan

Excursie din Florența - participă la o lecție de gătit, mergi într-o piață locală, savurează un prânz toscan

1269 Reviews

Toscana / Italia

Durată: 7 ore

Furnizor:

Viator

De la 98

Scurtă descriere:

Trăiește-ți dragostea pentru mâncarea italiană în Toscana și bucură-te de un o excursie din Florența de o zi, care combină o vizită la piață cu o lecție de gătit și cu o masă cu patru feluri de mâncare, alături de vin!

După ce examinezi ingredientele locale de calitate într-o piață alimentară istorică din Florența, călătorește la o fermă rustică din Toscana, înconjurată de peisaje rurale deosebite. Apoi, prepară festinul compus din paste, bruschetta și carne de porc rumenită în stil toscan, precum și deserturile îndrăgite, cum ar fi tiramisu, înainte de a savura creațiile culinare alături de vin toscan.

Până la patru pahare de vin sunt incluse de-a lungul zilei, precum și diploma de participare și rețetele.

Repere:

  • Excursie de o zi din Florența;
  • Raport calitate-preț excelent;
  • Confirmare pe loc a rezervării;
  • Prânz inclus.

La ce să te aștepți:

Întâlnește-ți ghidul lângă Palazzo Vecchio din centrul Florenței și fă o plimbare de 30 de minute spre Mercato Centrale, o piață alimentară istorică din zona San Lorenzo, pentru a vedea de unde își fac localnicii cumpărăturile.

Pe drum, oprește-te la o brutărie locală, pentru câteva degustări și pentru a cumpăra pâine. Apoi, urmează-ți ghidul prietenos printre standurile pieței și întâlnește măcelarii și fermierii care își vând legumele crescute pe câmpurile din Toscana. Piața este plină de fructe proaspete și de produse locale de calitate, inclusiv de brânză, mezeluri, oțet balsamic, roșii uscate la soare, măsline și multe alte specialități italiene. Selectează câteva dintre cele mai bune ingrediente, pe care să le folosești mai târziu, în timpul lecției de gătit, și bucură-te de câteva degustări de mâncare și de vin.

Urcă la bordul microbuzului tău și pornește în excursia din Florența spre o fermă ascunsă în dealurile toscane, unde are loc cursul tău de gătit. Pune-ți șorțul, pe care-l poți păstra ca suvenir, și ajută-ți chef-ul să prepare o masă toscană completă, începând cu o selecție de aperitive. Află cum să faci paste italiene adevărate, folosind ouă proaspete, și descoperă secretele din spatele sosurilor toscane tradiționale de carne, folosind ingrediente proaspete!

 

Un fel de paste, pizza și clasica bruschetta sunt toate în meniu, așa că dă o mână de ajutor la prepararea lor, folosind pâine proaspătă, roșii și ulei de măsline extravirgin – toate produse la fermă. Când preparatele culinare sunt gata, fă o pauză pentru a savura creațiile tale, alături de un pahar de vin Chianti din regiune.

 

Apoi, întoarce-te în bucătărie pentru a pregăti tradiționala arista toscană (carne de porc rumenită, suculentă) cu cartofi copți, asezonați cu plante aromatice de la fermă. În timp ce carnea de porc se gătește, prepară un tiramisu clasic, punând în straturi delicata cremă de mascarpone, aromată cu lichior, peste pișcoturile înmuiate în cafea, și află despre cafeaua italiană, puternică și cu gust bogat.

 

Urmează atracția turului: să stai la masă și să te bucuri de cele patru feluri de mâncare! Savurează felul principal și desertul alături de un vin toscan atent selecționat, în timp ce conversezi cu chef-ul și cu ceilalți participanți și iubitori de mâncare.

 

Apoi, întoarce-te la microbuz și relaxează-te în timpul călătoriei spre punctul inițial de plecare din Florența, unde turul tău se încheie.

Vezi și alte experiențe din Toscana

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.